Forum fanów tenisa ziemnego, gdzie znajdziesz komentarze internautów, wyniki, skróty spotkań, statystyki, materiały prasowe, typery i inne informacje o turniejach ATP i WTA.
2015: Tokio
2016: Rio de Janeiro, Indian Wells, Waszyngton, Chengdu, WTF
2017: Doha, Sydney, Dubaj, Miami, Marrakesz, Estoril, s-Hertogenbosch
2018: Barcelona,Winston-Salem,Sztokholm, Paryż-Bercy,
2019: Dubaj, Miami, Monachium, Kitzbühel, St. Petersburg, WTF
2020: Adelaide, Rzym
2022: Adelaide 1, Australian Open, Rzym, Halle
2023: Indian Wells, Miami, Barcelona, US Open, WTF
2024: Wimbledon, Winston-Salem
2015: Kuala Lumpur
2016: Queens, Sankt Petersburg
2017: Waszyngton, Winston-Salem, US Open, Sankt Petersburg, WTF
2018: Doha, Miami, Hamburg,
2019: Eastbourne, US Open,
2020: RG, Sofia
2021: ATP Cup
2022: Stuttgart, Eastbourne, Winston-Salem, Florencja
2023: Montpellier, Rzym, Atlanta
2024: Mallorca
MTT (DEBEL) - Tytuły (7) / Finały (7)
2019: RG, Cincinnati, Paryż-Bercy, WTF
2020: RG, US Open
2021: Rzym
2018: WTF
2019: Indian Wells, Madryt
2020: Australian Open
2021: Australian Open, RG, Paryż-Bercy
Stadium – start o 16:
[4] Alexander Zverev (GER) vs Daniił Miedwiediew (RUS)
Nie przed 18: [1] Simona Halep ROU vs [30] Agnieszka Radwańska (POL)
[1] Roger Federer SUI vs [Q] Thanasi Kokkinakis AUS
Nie przed 22: [10] Angelique Kerber (GER) vs [23] Anastasia Pawliuczenkowa (RUS)
Nie przed 1:
[17] Nick Kyrgios (AUS) vs Dusan Lajovic (SRB)
Nie przed 2:30: [3] Garbiñe Muguruza (ESP) vs Christina McHale (USA)
Grandstand – start o 16: Su-Wei Hsieh (TPE) vs [5] Karolina Pliskova (CZE)
[10] Tomas Berdych (CZE) vs [PR] Yoshihito Nishioka (JPN)
[11] Sam Querrey (USA) vs Radu Albot MDA Marcus Daniell (NZL) / Dominic Inglot (GBR) vs [4] Bob Bryan (USA) / Mike Bryan (USA)
Nie przed 22:
[Q] Yuki Bhambri (IND) vs [8] Jack Sock (USA)
Kort 1 – start o 16:
Denis Shapovalov (CAN) vs [24] Damir Dzumhur (BIH)
Frances Tiafoe (USA) vs [21] Kyle Edmund (GBR) [20] Anastasija Sevastova (LAT) vs [WC] Victoria Azarenka (BLR)
Nikołoz Basilaszwili (GEO) vs [6] Kevin Anderson (RSA) [Q] Monica Niculescu (ROU) vs [13] Sloane Stephens (USA)
Kort 2 – strat o 16: Carina Witthoeft (GER) vs Carina Dijas (KAZ)
Jewgienij Donskoj (RUS) vs [28] David Ferrer (ESP)
Guillermo Garcia-Lopez (ESP) vs [31] Fernando Verdasco (ESP)
[WC] Nicola Kuhn (ESP) vs [15] Fabio Fognini (ITA)
[18] Adrian Mannarino (FRA) vs Steve Johnson (USA)
Kort 7 – start o 16:
[29] Borna Coric (CRO) vs Leonardo Mayer (ARG)
[32] Karen Chaczanow (RUS) vs Marius Copil (ROU) [Q] Yafan Wang (CHN) vs [Q] Alison Riske (USA)
Denis Istomin (UZB) vs [16] Pablo Carreno Busta (ESP)
Three-time champion coming off thrilling final defeat to Del Potro in Indian Wells
Three-time champion Roger Federer opens his Miami Open presented by Itau title defence on Saturday. Seeds Nick Kyrgios, Alexander Zverev and Jack Sock are also in action.
Here are five must-see matches on Saturday:
1) Roger Federer vs. Thanasi Kokkinakis
Only once before has the No. 1 in the ATP Rankings fallen in their opening match in Miami to a player ranked as low as World No. 175 Australian Thanasi Kokkinakis. That was in 2003 when Spanish qualifier Francisco Clavet (No. 178) sent then-No. 1 Lleyton Hewitt packing in the second round. Roger Federer was a quarter-finalst in Miami that year, while Kokkinikas was just six years old. Three-time champion Federer will open his title defence against the 21-year-old knowing he must reach at least the quarter-finals to retain his hold on the No. 1 ATP Ranking. The Swiss comes off a runner-up finish to his BNP Paribas Open title defence against Juan Martin Del Potro, a match in which he held three championship points before the Argentine prevailed. Kokkinakis, who was granted a wild card into qualifying, has won three straight matches to reach the second round in Miami for the first time.
You May Also Like: Federer Recounts 'Horrible Match' From Miami Debut
17) Nick Kyrgios vs. Dusan Lajovic
Kokkinakis’s fellow Australian, No. 17 seed Nick Kyrgios, makes his return from a right elbow injury when he takes on Serbian Dusan Lajovic for the first time. It will be the 22-year-old’s first match since 4 February. Kyrgios played out one of the most thrilling ATP World Tour matches of the season in the semi-finals against Federer in 2017. The Swiss snuck through in three tie-breaks after three hours and 11 minutes. The Aussie landed his fourth ATP World Tour title and first on home soil in Brisbane (d. Harrison) to start 2018 before a fourth-round appearance at the Australian Open (l. to Dimitrov). Lajovic came from a set down against Horacio Zeballos to book his place against Kyrgios. He also reached the second round in Indian Wells (l. to Chung) leading in.
4) Alexander Zverev vs. Daniil Medvedev
Fourth seed Alexander Zverev is one of four #NextGenATP players in action on Saturday. The German takes on a Next Gen ATP Finals qualifier from 2017, Daniil Medvedev, for a place in the third round. Zverev leads the pair’s FedEx ATP Head2Head series 2-0, including a straight-sets result in the quarter-finals in Washington in 2017. After losing his opening match in Indian Wells (l. to Sousa), Zverev will be keen to make another deep run in Miami, where in 2017 he upset top seed Stan Wawrinka en route to the quarter-finals (l. to Kyrgios). Russian Medvedev reached the third round in Indian Wells (l. to Carreno Busta) leading in. The 22-year-old started the year in impressive fashion, winning seven matches to claim his first ATP World Tour title in Sydney as a qualifier (d. De Minaur) .
Watch Live
Watch Full Match Replays
24) Damir Dzumhur vs. Denis Shapovalov
#NextGenATP Canadian Denis Shapovalov’s opening match almost slipped from his grasp when he let a 5-1 third-set lead dissipate against Serbian Viktor Troicki. The 18-year-old needed six match points to finally book his second-round clash with Damir Dzumhur. Seven months after his emphatic ATP World Tour Masters 1000 debut at the Coupe Rogers, in which he defeated Juan Martin Del Potro and Rafael Nadal back to back en route to the semi-finals, Shapovalov is contesting his first Miami Open presented by Itau. His best result in 2017 is a semi-final appearance in Delray Beach (l. to Tiafoe). Shapovalov has never played Dzumhur. Seeded No. 24, the Bosnian has reached quarter-finals this season in Montepellier and Marseille. He is coming off a first-round exit in Indian Wells (l. to Kicker).
Jack Sock vs. Yuki Bhambri
Fresh off his 10th ATP World Tour doubles title in Indian Wells (d. Bryan/Bryan), his second with John Isner, eighth seed Jack Sock hopes his trophy run serves as a timely confidence boost for his singles results. The American, who finished 2017 in a flurry with his first ATP World Tour Masters 1000 title and a semi-final run at the Nitto ATP Finals, has so far struggled to carry that momentum into 2018. Last year, he reached the quarter-finals in Miami (l. to Nadal) and the doubles final with Nicholas Monroe (l. to Kubot/Melo). Yuki Bhambri has not dropped a set in winning through two rounds of qualifying in in his first round (d. Basic). The 25-year-old from India comes off the biggest win of his career over No. 10 in the ATP Rankings Lucas Pouille in the third round in Indian Wells (l. to Querrey). Bhambri defeated Sock in a ATP Challenger Tour semi-final in Kaohsiung in 2013.
Wracając na chwilę do Novaka. Wiele osób dopatrywało się upadku jego tenisa we wpływie guru na jego osobę, niewskazanej dla wyczynowca diecie etc. Ja mimo wszystko aż tak bym sprawy nie komplikował-
według mnie anemia uderzeń wynika w ogromnej mierze z problemów natury fizycznej i kontynuacja tego trendu wskazuje, że wbrew słowom Djokovicia z jego łokciem ciągle nie jest do końca w porządku i prawdopodobnie już nigdy nie będzie. Przy ogromnej dozie szczęścia może ku się udać zryw na poziomie DelPo, chociaż nawet na to bym szczególnie nie liczył, bo Argentyńczyk główna rękę ma przynajmniej sprawną i nie on jeden maskuje słabość backendową.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Oglądałem, nie mogąc zasnąć, Delpo momentami dluższymi dość przeciętnie, za to Hasse grał dobrze i kto wie, jakby się to potoczyło, gdyby potrafił zrobić użytek ze swoich 4 setowych przy 3-5, a nie dopiero póżniej.
Rafael Nadal, to zło, zgoda? PS. Nie ma zgody na brak zgody.
Vote in today's featured poll for who you think will win the match
View FedEx ATP Head2Head for the following matches from the 2018 Miami Open presented by Itaú & vote for who you think will win!
Federer vs Kokkinakis | Dzumhur vs Shapovalov | Coric vs Mayer
Surrealistycznie bezradny jest Dzumhur przy podaniu Shapowałowa póki co.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Właśnie Dzumhur zaczął grać i już przełamanie odrobione przez niego, więc jeszcze bym się wstrzymal z tymi laudacyjami.
Sasza, mimo wygranego seta, zdaje się nie być w dobrej formie.
E: ponownie złamał Szapo 6-1 4-2, więc może tym razem faktycznie nie narobi bigosu.
Mnie jeszcze Kanadyjczyk do końca nie przekonuje, natomiast chce dać mu szansę. Co nie zmienia faktu, że nie przypominam sobie, żeby od czasów Del Potro pojawił się w Tourze ktoś młody o takiej sile fizycznej. Biorąc pod uwagę etniczność Shałaputa, to do swojego fizycznego peaku brakuje mu ładnych kilka lat, a już prezentuje się całkiem byczkowato. Jeżeli nie zostaną popełnione kardynalne błędy w prowadzeniu tego zawodnika oraz jeśli nie przypałęta się do niego jakaś parszywa/chroniczna kontuzja, to za pewien czas może się z niego zrobić niezła, skoksowana maszynka.
Czuję, że szykuje się dużo bekowych wtop z jego udziałem.
Wymęczył Szapo, choć od 4-2 do 4-5 musial narobić sobie klopotów. Prawdopodobnie Querrey następny.
Od oglądania forhendowych popisów Zvereva i Miedwiediewa można dostać raka oczu.