Miami 2018

Obrazek
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Re: Miami 2018

Post autor: Damian »

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Djoković przegrał w Miami pierwszy mecz od 2013 roku (Haas). Przed rokiem Serb ni wystąpił w Crandon Park.

O świetnej porze dziś Fed. :ok:
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

MIAMI OPEN PRESENTED BY ITAU

Obrazek Obrazek

Plan gier na sobotę:

Stadium – start o 16:
[4] Alexander Zverev (GER) vs Daniił Miedwiediew (RUS)

Nie przed 18:
[1] Simona Halep ROU vs [30] Agnieszka Radwańska (POL)
[1] Roger Federer SUI vs [Q] Thanasi Kokkinakis AUS

Nie przed 22:
[10] Angelique Kerber (GER) vs [23] Anastasia Pawliuczenkowa (RUS)

Nie przed 1:
[17] Nick Kyrgios (AUS) vs Dusan Lajovic (SRB)

Nie przed 2:30:
[3] Garbiñe Muguruza (ESP) vs Christina McHale (USA)

Grandstand – start o 16:
Su-Wei Hsieh (TPE) vs [5] Karolina Pliskova (CZE)
[10] Tomas Berdych (CZE) vs [PR] Yoshihito Nishioka (JPN)
[11] Sam Querrey (USA) vs Radu Albot MDA
Marcus Daniell (NZL) / Dominic Inglot (GBR) vs [4] Bob Bryan (USA) / Mike Bryan (USA)

Nie przed 22:
[Q] Yuki Bhambri (IND) vs [8] Jack Sock (USA)

Kort 1 – start o 16:
Denis Shapovalov (CAN) vs [24] Damir Dzumhur (BIH)
Frances Tiafoe (USA) vs [21] Kyle Edmund (GBR)
[20] Anastasija Sevastova (LAT) vs [WC] Victoria Azarenka (BLR)
Nikołoz Basilaszwili (GEO) vs [6] Kevin Anderson (RSA)
[Q] Monica Niculescu (ROU) vs [13] Sloane Stephens (USA)

Kort 2 – strat o 16:
Carina Witthoeft (GER) vs Carina Dijas (KAZ)
Jewgienij Donskoj (RUS) vs [28] David Ferrer (ESP)
Guillermo Garcia-Lopez (ESP) vs [31] Fernando Verdasco (ESP)
[WC] Nicola Kuhn (ESP) vs [15] Fabio Fognini (ITA)
[18] Adrian Mannarino (FRA) vs Steve Johnson (USA)

Kort 7 – start o 16:
[29] Borna Coric (CRO) vs Leonardo Mayer (ARG)
[32] Karen Chaczanow (RUS) vs Marius Copil (ROU)
[Q] Yafan Wang (CHN) vs [Q] Alison Riske (USA)
Denis Istomin (UZB) vs [16] Pablo Carreno Busta (ESP)

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Federer Begins Miami Title Defence Saturday
Spoiler:
http://www.atpworldtour.com/en/news/fed ... 018-friday

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Barty pisze:
Kiefer pisze: Wszystko ładnie pięknie, ale 2018: R2, R2

Tak wiem czepiam się.
Bardzo dobrze, poprawiaj admina, co się będzie panoszył wszem i wobec.
Słusznie, trzeba punktować pomyłki ignorantów. :D
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

Wracając na chwilę do Novaka. Wiele osób dopatrywało się upadku jego tenisa we wpływie guru na jego osobę, niewskazanej dla wyczynowca diecie etc. Ja mimo wszystko aż tak bym sprawy nie komplikował-
według mnie anemia uderzeń wynika w ogromnej mierze z problemów natury fizycznej i kontynuacja tego trendu wskazuje, że wbrew słowom Djokovicia z jego łokciem ciągle nie jest do końca w porządku i prawdopodobnie już nigdy nie będzie. Przy ogromnej dozie szczęścia może ku się udać zryw na poziomie DelPo, chociaż nawet na to bym szczególnie nie liczył, bo Argentyńczyk główna rękę ma przynajmniej sprawną i nie on jeden maskuje słabość backendową.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
Del Fed

Post autor: Del Fed »

Oglądałem, nie mogąc zasnąć, Delpo momentami dluższymi dość przeciętnie, za to Hasse grał dobrze i kto wie, jakby się to potoczyło, gdyby potrafił zrobić użytek ze swoich 4 setowych przy 3-5, a nie dopiero póżniej.
Rafael Nadal, to zło, zgoda?

PS. Nie ma zgody na brak zgody.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Będzie jeszcze okazja szerzej się wypowiedzieć w generalnym, ale takiego wsparcia publiki (co wczoraj) Novak chyba jeszcze nie miał.

Del, sygnatura. :ok:
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Federer vs Kokkinakis: Cast Your Vote!
Spoiler:
http://www.atpworldtour.com/en/news/fed ... head-polls

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Super plan na dziś - nic tylko ogarnąć zaraz siłkę i wracać oglądać. :P

Od 16 Shapo, Corić i młody Zverev vs Daniił. Po nich (mniej więcej) Tiafoe i Chaczanow. Później Fed i gdzieś po drodze Kuhn z Fogiem. Kozacko.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Barty
Administrator

Post autor: Barty »

No i przed Fedem panna Isia odprawiająca liderkę rankingu.
Tytuły (30):
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Rroggerr

Post autor: Rroggerr »

Oby się nie zbłaźnił Thanasi, ale z ostatnich tygodni zapowiada się na jakieś 36 36.

Kuhn chyba ma szanse na upset po tym lutowym graniu Fabio.
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Surrealistycznie bezradny jest Dzumhur przy podaniu Shapowałowa póki co.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
Emu

Post autor: Emu »

Dobrze dzisiaj gra Denis, nie powinno być cyrków jak w meczu z Troickim.
Awatar użytkownika
Del Fed

Właśnie Dzumhur zaczął grać i już przełamanie odrobione przez niego, więc jeszcze bym się wstrzymal z tymi laudacyjami.
Sasza, mimo wygranego seta, zdaje się nie być w dobrej formie.

E: ponownie złamał Szapo 6-1 4-2, więc może tym razem faktycznie nie narobi bigosu.

Awatar użytkownika
Wujek Toni

Mnie jeszcze Kanadyjczyk do końca nie przekonuje, natomiast chce dać mu szansę. Co nie zmienia faktu, że nie przypominam sobie, żeby od czasów Del Potro pojawił się w Tourze ktoś młody o takiej sile fizycznej. Biorąc pod uwagę etniczność Shałaputa, to do swojego fizycznego peaku brakuje mu ładnych kilka lat, a już prezentuje się całkiem byczkowato. Jeżeli nie zostaną popełnione kardynalne błędy w prowadzeniu tego zawodnika oraz jeśli nie przypałęta się do niego jakaś parszywa/chroniczna kontuzja, to za pewien czas może się z niego zrobić niezła, skoksowana maszynka.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Zamykaj, Shapo.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Czuję, że szykuje się dużo bekowych wtop z jego udziałem.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Tsonga na AO to był przedsmak.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Del Fed

Wymęczył Szapo, choć od 4-2 do 4-5 musial narobić sobie klopotów. Prawdopodobnie Querrey następny.
Od oglądania forhendowych popisów Zvereva i Miedwiediewa można dostać raka oczu.

Zablokowany