Ale właśnie na podstawie tego, że Rafa krwawiąc wygrywał u progu 36 urodzin dwa wielkie szlemy, można było zdać sobie sprawę i być właściwie pewnym, że przed Djokovicem perspektywa jeszcze 2-3 lat wygrywania.pascal pisze: ↑14 lip 2023, 22:08 @DUN I LOVE I widzisz DUN, nie uwierzyłbym wtedy za żadne skarby, że Serb w 2023 nadal będzie grał tak solidnie- wiadomo, że to inna dyscyplina sportu niż chociażby 2015/16, ale to i tak jest dla mnie niesamowite. Rafa krwawił w zeszłorocznej wędrówce, a Serb sobie na spokoju pyka 3 szlem z rzędu w takim wieku i jest konkurencyjny na każdej nawierzchni- po części absurdalne. Oczywiście pandemia, szczepionka i słynny hit zabrały 4 szlemy, co zawsze zaoszczędziło trochę sił, ale i tak ukłony dla Serba. Może to złudzenie, ale niezależnie od przebiegu finału mam przekonanie, że Serb gra po prostu lepiej niż 4 lata temu.
Też mi się wydaje, że Djokovic jest w lepszej formie niż 4 lata temu, ale w sumie pamiętam tylko finał z Federerem, który może po prostu sprawił, że Djokovic wyglądał tak a nie inaczej, nie wiem. Inna sprawa, że w 2014 i 2015 Djoko wyglądał bardziej dominująco nad Szwajcarem, który pewnie był lepszy niż w 2019.
Djokovic lepszy niż kiedykolwiek nawet, więc tym bardziej nie ma sensu czepiać się Carlosa o ewentualną porażkę, a jak młody wygra pokonując najlepszą wersję Djokovica, to z automatu będzie lepszy niż Djokovic i Federer kiedykolwiek na trawie.