PKO Ekstraklasa

Dla sympatyków futbolu.
MG FCB

Re: T-Mobile Ekstraklasa

Post autor: MG FCB »

I tak miał najlepszy zespół w Polsce, a poza tym jest trenerem kiepskim bez charakteru.
MTT
Best rank. #2
Zwycięstwa: Roland Garros 2013 (debel), Eastbourne 2013, Australian Open 2014
Finały: Memphis 2013, Indian Wells 2014, Indian Wells 2014 (debel), Casablanca 2014, Rzym 2014 (debel), Hamburg 2014, Wimbledon 2015 (debel)
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Też mi się wydaje, że obarczanie całą winą Skorży jest niesprawiedliwe. Każdy trener ma lata lepsze i grosze - Legia nie jest szczęśliwym miejsce dla tego szkoleniowca, ale też i nie przesadzajmy z tym największym potencjałem w kraju. Wisła też była doinwestowana i dołuje jeszcze bardziej. Wygląda na to, że sprowadzanie podstarzałych, zagranicznych "gwiazd" to nie jest najlepszy pomysł.

Probierzowi puściły nerwy:
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... sly-krakow
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

DUN I LOVE pisze:Też mi się wydaje, że obarczanie całą winą Skorży jest niesprawiedliwe. Każdy trener ma lata lepsze i grosze - Legia nie jest szczęśliwym miejsce dla tego szkoleniowca, ale też i nie przesadzajmy z tym największym potencjałem w kraju. Wisła też była doinwestowana i dołuje jeszcze bardziej. Wygląda na to, że sprowadzanie podstarzałych, zagranicznych "gwiazd" to nie jest najlepszy.
A niby czyja to wina?! Zawodników sprzedano w ramach zmiany Legii w "samofinansującą się", no ale na to kogo kupi się zamiast, to chyba trener powinien mieć wpływ?! A jeśli nie ma żadnego wpływu na nic, to co powinien zrobić? Odejść z honorem, czy może przedłużyć kontrakt przed końcem sezonu, a potem przegrać ligę w haniebnym stylu? Skorża najwyraźniej doskonale czuje się w roli popychadła, na funkcjonowanie klubu wpływu nie ma wpływu żadnego, na transfery również, a na boisku o wszystkim decyduje Ljuboja... Urban z hiszpańskim szrotem zdobywał więcej punktów, a Maciuś najpierw pobił klubowy rekord porażek w jednym sezonie, a teraz stracił mistrzostwo, za rywali mając peleton nieudaczników, co chwilę tracących punkty. Legia cały czas nie ma żadnego stylu, młodzież też straciła zapał, co nie dziwi, skoro widzą, że do zespołu sprowadza się piłkarskie śmieci z wysokimi kontraktami.

Walter odszedł z funkcji przewodniczącego rady nadzorczej, jeśli teraz nastąpi czas spłacania długów wobec ITI, to Legia będzie jeszcze słabsza w następnym sezonie. Nadchodzą ciężkie czasy.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Robertinho pisze:Walter odszedł z funkcji przewodniczącego rady nadzorczej, jeśli teraz nastąpi czas spłacania długów wobec ITI, to Legia będzie jeszcze słabsza w następnym sezonie. Nadchodzą ciężkie czasy.
Wojciechowski wycofuj się z Polonii, więc stołeczna piłka ligowa w odwrocie, chociaż nawet z zapleczem finansowym szału nie było. Przynajmniej piękne stadiony Wawie pozostaną. :P
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Whydack
Kontakt:

Post autor: Whydack »

@Robertinho

Oczywiście, że Skorża nie jest bez winy, ale powiedz mi w jakim klubie walczącym o mistrzostwo kilka dni przed startem rundy pozbywa się trzech bardzo ważnych zawodników? Do tego mając ledwie 2-3 dni na sprowadzenie "zastępstwa". Tak postępuje zespół walczący o mistrzostwo? Co do podpisania kontraktu. W Polsce jest tak powalone to wszystko, że wystarczą 3 porażki, żebyś pakował już walizki. Skorża "zwęszył" okazję i podpisał nowy kontrakt, bo nawet teraz klub go zwalniając będzie musiał dać kaskę, a tak gdyby nie podpisał i w przypadku wyrzucenia po prostu nie miałby nic. Zabezpiecza swoją przyszłość tyle :D.

PS. Legie pewnie przejmie koncern Axel Springer.

PS2. Coś mi się nie chce wierzyć, że Wojciechowski odejdzie z Polonii. Myślę, że po Euro mu przejdzie i znów będzie dzielił i rządził w Polonii. Zresztą ma być w niedziele w Cafe Futbol więc pewnie się dowiemy trochę tego i owego.
"Jeśli nosisz koszulkę Arsenalu nie możesz się poddawać, bez względu na wynik." - Arsene Wenger.

http://www.wtatenis.pl/
Awatar użytkownika
Robertinho

Mnie Skorża nie przekonywał nigdy i nawet podwójna korona nie miałaby żadnego znaczenia. Legia gra pod jego wodzą beznadziejnie i śrubuje klubowe anty-rekordy. Przy obecnym poziomie myśli trenerskiej w Polsce, od dawna widzę dwa w miarę sensowne wyjścia; dobry obcokrajowiec, albo młody trener emocjonalnie związany z klubem, np były piłkarz. Potrzeba nam kogoś, dla kogo "elka" coś znaczy, dla kogo interes klubu będzie miał znaczenie. Na całym świecie dąży się do tego, żeby przy zespole pracowały osoby, którym klub jest bliski, mające dodatkową obok pieniędzy motywację do pracy. W Legii udało się zrobić fajne szkolenie młodzieży, chłopcy mają ekstra motywację, co widać na boisku. Zespół osłabiono, sprowadzono emerytów bez chęci do gry. Zdecydowanie w sztabie szkoleniowym i przy decyzjach transferowych potrzeba ludzi, dla których dobro Legii będzie na pierwszym miejscu.
Awatar użytkownika
Whydack
Kontakt:

Robertinho pisze:Przy obecnym poziomie myśli trenerskiej w Polsce, od dawna widzę dwa w miarę sensowne wyjścia; dobry obcokrajowiec, albo młody trener emocjonalnie związany z klubem, np były piłkarz. Potrzeba nam kogoś, dla kogo "elka" coś znaczy, dla kogo interes klubu będzie miał znaczenie. Na całym świecie dąży się do tego, żeby przy zespole pracowały osoby, którym klub jest bliski, mające dodatkową obok pieniędzy motywację do pracy.
Nie zawsze się sprawdza zatrudnianie osób "emocjonalnie związanych z klubem". Przecież dyrektorem sportowym w Legii jest Jóźwiak, który prawie całą swoją karierę spędził w Legii, a patrząc na jego transfery to jest dramat. Trafia 1-2 dobrych piłkarzy na 10. Do tego jeszcze nie tak dawno klub prowadzili Kubicki czy Urban, którzy wyniki też mieli mocno przeciętne. W Legii jest po prostu zła polityka transferowa. Bo patrząc na to jak zdolną mają młodzież to za Chiny nie potrafię zrozumieć na co sprowadzać "międzynarodowy szrot"? Do tego sprzedaż zawodników, gdzie tak naprawdę nie ma dla nich przygotowanego "zastępstwa". To samo tyczy się Wisły, Polonii czy Cracovii. Niby wszystko jest. Kasa, stadion, bogaty właściciel, a wyniki słabe bądź tragicznie.
"Jeśli nosisz koszulkę Arsenalu nie możesz się poddawać, bez względu na wynik." - Arsene Wenger.

Awatar użytkownika
Robertinho

Jóźwiak może nie zabłysnął, ale i tak jest jakiś postęp w stosunku do hiszpańskich misiów pana filozofa. Zaczęto ostro stawiać na Polaków, a że teraz się to posypało, cóż zdarza się, ale nie mam wątpliwości, że przyszłość Legii to tacy ludzie jak właśnie Jóźwiak, Czarek Kucharski, Jacek Magiera, Jacek Zieliński, wspomniany Dariusz Kubicki... Problemem Legii jest ITI, który niby daje kasę, ale nie do końca, toczy debilne wojny z kibicami, w których w dodatku jest niekonsekwentny, pcha do władz klubu osoby bez pojęcia o piłce itp. W klubie brak pewności, stabilności, Legia powinna być polskim Realem, jeśli nie punktem docelowym(wiadomo, zagranica kusi) no to przynajmniej przystankiem na solidne wybicie się, a jest takich cholera wie czym, niby olbrzymi potencjał finansowy, wizerunkowy, organizacyjny, ludzki, a nic od lat z tego nie wynika.

Polonia to zupełnie inny przypadek, Wojciechowski myśli że zna się na piłce, chciał sobie pogra w Football Managera w realu i wyszedł na debila, którego przepłacone cwaniaczki tną na kasę. Życzę leniom miłych wakacji w reaktywowanym klubie Kokosa.
MG FCB

Skorża jest trenerem bez charyzmy jesy w Polsce paru lepszych jak Ojrzyński,Probierz,Michniewicz czy nawet Rumak.Po za tym w przeciwiństwie do Ojrzyńskiego czy Rumaka nie potrafi w pełni wykorzystać potencjału ofensywnego nie potrafi zaryzykować i zagrać np. dwoma napastnikami.Jest wieźniem jednej myśli taktycznej jakim kiedyś był Van Gaal.
MTT
Best rank. #2
Finały: Memphis 2013, Indian Wells 2014, Indian Wells 2014 (debel), Casablanca 2014, Rzym 2014 (debel), Hamburg 2014, Wimbledon 2015 (debel)
Awatar użytkownika
Whydack
Kontakt:

Nie no coś z tej charyzmy ma :lol:.

http://www.youtube.com/watch?v=ynXZueYwjEw

MG FCB

Cóż za charyzma. :lol:
MTT
Best rank. #2
Awatar użytkownika
Robertinho

No misie, dziś o 17 ostateczne rozstrzygnięcie najbardziej kabaretowego wyścigu w historii naszej ligi(żeby chociaż uczciwy był, ale patrząc na niektóre wyniki i powiązanie, za cholerę w to nie wierzę).
Śląsk wymęczy zdziesiątkowaną i zdemotywowaną przez własnych "kibiców" Wisłę i sięgnie po tytuł?
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Czuję w kościach, że tytuł pojedzie do Chorzowa.

Śląsk potrzebuje 4 bramek, żeby dogonić osiągnięcie Messiego tak btw. :D
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
RuchChorzów

Post autor: RuchChorzów »

DUN I LOVE pisze:Czuję w kościach, że tytuł pojedzie do Chorzowa.
Też tak czuję !! :D
Ruchu, Ruchu, Ruchu Ty 14 mistrzów masz !! Ruchu, Ruchu, Ruchu na 15 nadszedł czas !!! :P
RUCH CHORZÓW
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Elsner daje prowadzenie Wrocławianom w Krakowie. 20 minut do ostatniego gwizdka!
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

No i Śląsk mistrzem, biednemu Orestowi znowu będą wypominać, że zdobył Majstra po ustawionym meczu. :P
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

Ujmę sprawę lakonicznie. Skorża won i nigdy nie wracaj.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Koko Koko, Legia spoko, trzecie miejsce też wysoko.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

DUN I LOVE pisze:Koko Koko, Legia spoko, trzecie miejsce też wysoko.
Widzę, że życiówka przyszła na sezon ziemniaczany. Obyś nie opadł z sił na Wimblu :D
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
Robertinho

Wujek Toni pisze:
DUN I LOVE pisze:Koko Koko, Legia spoko, trzecie miejsce też wysoko.
Widzę, że życiówka przyszła na sezon ziemniaczany. Obyś nie opadł z sił na Wimblu :D
Nie żadna życiówka, tylko bezczelna kradzież intelektualna. :P Pozdrawiam czytelnika Weszło. :D
ODPOWIEDZ