Barcelona nie przedstawiła żadnej oferty i wygląda trochę na to, że klub za bardzo nie widzi jego powrotu i zanim się na dobre rozstaną to trzeba będzie przerzucać się odpowiedzalnością w mediach. Obie strony będą chciały zostawić obraz "my chcieliśmy, oni nie". Wiadomo jaką pozycję w mieście i fanbazie klubu ma Mesjasz, więc nie można wysłać sygnału wprost: "jest stary, idziemy dalej bez niego".Mario pisze: ↑06 cze 2023, 8:54 Nie wiem, nie zagłębiam się w temat przesadnie, być może istnieją jakieś okoliczności uniemożliwiające coś takiego, ale z mojej perspektywy, bardzo zabawne jest to, że Messi/jego obóz/ludzie z otoczenia Barcelony opowiadają, że kocha Barcelonę, mógłby grać za darmo, a chyba znowu się okaże, że miłość do pieniędzy szejków jest jednak ciut większa.
Dziwi mnie tylko to, że nie parafował rocznego przedłużenia w marcu z PSG, jeżeli relacje między nim i Barcą były tak kruche, a Arabowie jeszcze nie przyszli ze swoją propozycją. Spokojnie mógłby zostać w Europie przez kolejny sezon czy dwa i podjąć kolejną próbę z gwiazdorami w Paryżu.