Można to tym usprawiedliwiać, wiadomo.DUN I LOVE pisze: ↑27 sty 2024, 19:27 Dopóki będzie grał po 11 spotkań w IW/Miami, dopóty nie zaistnieje w Monte Carlo.
Australian Open 2024
Re: Australian Open 2024
- DUN I LOVE
- Administrator
Nie można, tylko trzeba od kiedy przerwa między Miami, a MC została skrócona do 1 tygodnia.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
A to szczerze nawet nie wiedziałem, od kiedy tak jest, od zeszłego sezonu?
- DUN I LOVE
- Administrator
https://www.tennis365.com/tennis-news/h ... os-alcarazHow many hours has Daniil Medvedev spent on court compared to Jannik Sinner, can he break Carlos Alcaraz’s record?
In terms of actual time spent on court, Medvedev has clocked 20 hours and 33 minutes.
Carlos Alcaraz currently holds the record as he spent 23 hours and 39 minutes on court during his 2022 US Open title success.
https://www.rolandgarros.com/en-us/arti ... -evolutionAO 2024: Evolution of finalists Sinner and Medvedev

Australian Open
Rod Laver Arena ( nie przed 05:00 ): [11] Lyudmyla Kichenok

Rod Laver Arena ( nie przed 09:30 ): [4] Jannik Sinner

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Men’s final preview: Your five-point guide
https://ausopen.com/articles/news/mens- ... oint-guide
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
Bardzo możliwe, że to będą 2 różne ścieżki kariery, tzn. Jannik będzie bardziej regularny i powtarzalny na przestrzeni całego sezonu (Federer, Djoković), a Alcaraz być może będzie grał cyklami (np. marzec-wrzesień jak Nadal), gdzie będąc w peaku będzie niesamowicie trudny do pokonania.L_D pisze: ↑26 sty 2024, 7:23Uważam, że Carlos miał lepszy start (teraz przeżywa spadek formy), natomiast Sinner jest cały czas na wznoszącej i nie zgadzam się, że jest silny słabością innych.
Uważam, że jego gra prędkości, kąty, teraz poruszanie jest coraz lepsze i lepsze.
Najbardziej jednak podoba mi się jego skromna postawa - cały czas pracuje i moim zdaniem nawet jak w końcu przyjdą jego sukcesy to on będzie dalej pracował i się poprawiał.
Taką przyszłość w nim widzę.
Generalnie jednak Jannik daje świadectwo, ile znaczy w tenisie cierpliwość, czas i spokojna praca w cieniu, bez większej presji. Na spokojnie poprawia swoją grę, a jak jego organizm dał zielone światło do walki na dużych arenach, to zaczął robić swoje. 22 lata, idealny wiek, żeby wygrać dużo, a jednocześnie przedwcześnie nie zajechać swojego ciała.
Choćby z tego względu - jak już pisałem - odczuwam lekką ulgę, kiedy Alcaraz przegrywa w szlemach na hard/wycofuje się z gry lub jest słaby na jesieni. On odpalił tak bardzo i tak wcześnie, że gdyby miał realizować mokre sny fanów, to pewnie miałby dziś - w wieku niespełna 21 lat - 7 szlemów, z czego 2 sezony x3 sztuki. Absolutnie nierealny wymagania, w jakim tourze by nie grał. Wypalenie w stylu Hingis czy Schlieriego gwarantowane. Jeżeli nie dowozi i gołym okiem widać, że nie uruchomił wszystkiego, co w nim drzemie, to tym lepiej dla jego przyszłości.
Miałem już kolejny wątek w tworzeniu, ale skasowałem, bo to temat AO. Jutro po finale chętnie się wypowiem kilka pięter wyżej.
No i generalnie @L_D, mimo, że nie ze wszystkim się zgadzam, świetne masz te wpisy. Widać, że swoje obejrzałeś i masz własne przemyślenia. Liczę na sporo poważnych dyskusji w przyszłości.
MTT Titles/Finals
Spoiler:

[3] Daniil Medvedev

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Can Medvedev halt Sinner’s surge in Australian Open showdown?
https://www.atptour.com/en/news/medvede ... al-preview
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
Bardzo mocno odwrócił Jannik tę rywalizację, ale nie ma żadnej gwarancji, że utrwali to jutro. To jest jednak mecz, w jakim Włoch jeszcze nie grał, a w którym Danił już zdążył wpaść chyba we wszystkie możliwe pułapki. O ile mógł Rosjanin być stłamszony Fabsterami, których plakaty miał nad łóżkiem i którzy nie tylko wygrywali z nim w szatni, ale i byli 2 razy lepsi czysto tenisowo, tak nie sądzę, żeby się miał przestraszyć Sinnera. Jannik to jednak jest dużo mniej doświadczony gracz, który nie wygrał jeszcze choćby 40% tego, co włożył do gabloty Danił. Jeżeli będzie miał paliwo w baku Miedwiediew, spodziewam się ostrej walki, wtedy już bez oglądania się na historię ich pojedynków i tego jak ona się rozwija.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Najwięcej prób przed 2 tytułem wielkoszlemowym:

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
Djoković 12 podejść między pierwszym, a drugim szlemem, a ludzie mają pretensje do Alcaraza, że 2 szlemy z rzędu przegrał w SF/QF. 

MTT Titles/Finals
Spoiler:
Chyba nie będziemy zmieniać.

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Stawka meczu może być trochę paraliżująca dla Sinnera i pytanie właśnie ile Med ma paliwa w baku. Trochę mi się to kojarzy z sytuacją Alcaraza z Djokovicem na RG, kiedy młody uchodził za dosyć dużego faworyta z absolutną legendą tego sportu i nie wytrzymał. Oczywiście to wszystko w mniejszej skali, bo Medvedev to nie jest Djokovic, ale takie analogię mi się nasuwają.
- DUN I LOVE
- Administrator
No i Sinner dziś jest dojrzalszym graczem niż Alcaraz wtedy.
O ile byłem względnie spokojny o Włocha, tak im bliżej meczu, tym ta kortowa zawziętość i cwaniactwo Daniła dochodzą do głosu.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Już 48 lat czekają Włosi na mistrza wielkoszlemowego w męskich rozgrywkach.

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Trudno powiedzieć, Alcaraz mimo wszystko dalej był bardziej utytułowany i wygrał dużo więcej większych meczów. Oczywiście ten Sinner tego Djokovica pokonał, więc w teorii najtrudniejszy rywal powinien być już za nim.DUN I LOVE pisze: ↑27 sty 2024, 21:51 Kiefer pisze: ↑Oczywiście to wszystko w mniejszej skali, bo Medvedev to nie jest Djokovic, ale takie analogię mi się nasuwają.
No i Sinner dziś jest dojrzalszym graczem niż Alcaraz wtedy.
I na koniec kilka przypadków, kiedy to zwycięzca PD, triumfował również w Australian Open.

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler: