Wimbledon 2023
- DUN I LOVE
- Administrator
Re: Wimbledon 2023
Btw, ten półfinał to chyba było ostateczne pokazanie światu jakim tenisowym badziewiem są żeni.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
@Robertinho może Ci lepiej wyjaśnić. GOAT się starzeje a jest tylko 23-22. Zrobił Roger dobry uczynek z perspektywy czasu jak się okazuje.

Daj spokój, ale no w sumie wiedzieliśmy chyba od zawsze, jak to jest biedny tenisowo zawodnik i że 5-10 lat temu by nie zaistniał?DUN I LOVE pisze: ↑16 lip 2023, 23:11 Btw, ten półfinał to chyba było ostateczne pokazanie światu jakim tenisowym badziewiem są żeni.
- DUN I LOVE
- Administrator
Nie wiem w sumie, w każdym razie wszedłem w piątek poczytać temat i gdyby nie kilka dosłownie wzmianek to bym nie wiedział z kim Carlitos ten mecz grał. Można było odnieść wrażenie, że Alcaraz grał z powietrzem.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Racja, choć na hardzie na US Open może trochę mniej by się skompromitował Danił. Ale możliwe, że jestem nieobiektywny, patrząc na dokonania z Ao.DUN I LOVE pisze: ↑16 lip 2023, 23:11 Btw, ten półfinał to chyba było ostateczne pokazanie światu jakim tenisowym badziewiem są żeni.
- DUN I LOVE
- Administrator
Marozsan jest batem na Alcaraza w tourze, ale z nim jest taki problem, że ranking nie pozwala mu grać w większości turniejów ATP. Niech to będzie wizytówka żenów.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Nie ma co robić z Daniła kozła ofiarnego też, zwłaszcza po turnieju na trawie, lata temu Kyrgios i później Zverev zepsuli to pokolenie.
- Robertinho
Bo tak było, mocno szczęśliwie zrobił połówkę Med.DUN I LOVE pisze: ↑16 lip 2023, 23:16Nie wiem w sumie, w każdym razie wszedłem w piątek poczytać temat i gdyby nie kilka dosłownie wzmianek to bym nie wiedział z kim Carlitos ten mecz grał. Można było odnieść wrażenie, że Alcaraz grał z powietrzem.
Wiem, że pod wpływem traumy, ale pisałeś, że nie rozwija się Alcaraz, ja go tłumaczyłem, w sumie więc Ci rację przyznałem trochę. No to widzimy rozwój, rok temu trawa była terra incognita, teraz wygrał wszystkie mecze, w tym pięciosetowy finał Wimbledonu z Djokovicem, zaczynając mecz od 1-6. Historyczny gracz już teraz.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- Robertinho
Oczywiście, generalnie nie ma się go co czepiać poza finałami WS z Rafą, bagatela.

Ostatnio zmieniony 16 lip 2023, 23:24 przez Robertinho, łącznie zmieniany 1 raz.
- DUN I LOVE
- Administrator
Być może uległem wrażeniu, dość powszechnemu w sumie, że jak ktoś wchodzi z buta do touru i grać "na fali", to później trudniej docenić już to pragmatyczne granie pod wynik, chociaż dalej mi się wydaje, że widziałem w przeszłości lepszego Alcaraza niż w tym turnieju, co z kolei dowodzi potencjału.Robertinho pisze: ↑16 lip 2023, 23:21Wiem, że pod wpływem traumy, ale pisałeś, że nie rozwija się Alcaraz, ja go tłumaczyłem, w sumie więc Ci rację przyznałem trochę. No to widzimy rozwój, rok temu trawa była terra incognita, teraz wygrał wszystkie mecze, w tym pięciosetowy finał Wimbledonu z Djokovicem, zaczynając mecz od 1-6. Historyczny gracz już teraz.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
On zrobił wiele dobrych uczynków, na tyle, że nie jest na czele tej listy.pascal pisze: ↑16 lip 2023, 23:13@Robertinho może Ci lepiej wyjaśnić. GOAT się starzeje a jest tylko 23-22. Zrobił Roger dobry uczynek z perspektywy czasu jak się okazuje.![]()
- Robertinho
Efektowniejszego zgoda, Fed też grał najładniej w latach 2002-2004, ale czy najlepiej, to już do dyskusji. Serwis podciągnął Hiszpan, tak wawrinkowo te bomby po prostej 130+ mil wyglądały i w ogóle to dominowanie Serba siłą zagrań i cierpliwością w wymianach. Drugie podanie to już o klasę lepsze niż rok temu.DUN I LOVE pisze: ↑16 lip 2023, 23:24Być może uległem wrażeniu, dość powszechnemu w sumie, że jak ktoś wchodzi z buta do touru i grać "na fali", to później trudniej docenić już to pragmatyczne granie pod wynik, chociaż dalej mi się wydaje, że widziałem w przeszłości lepszego Alcaraza niż w tym turnieju, co z kolei dowodzi potencjału.Robertinho pisze: ↑16 lip 2023, 23:21Wiem, że pod wpływem traumy, ale pisałeś, że nie rozwija się Alcaraz, ja go tłumaczyłem, w sumie więc Ci rację przyznałem trochę. No to widzimy rozwój, rok temu trawa była terra incognita, teraz wygrał wszystkie mecze, w tym pięciosetowy finał Wimbledonu z Djokovicem, zaczynając mecz od 1-6. Historyczny gracz już teraz.
Normalne, Judd Trum również najfajniej grał w 2011, ale to nie wtedy został mistrzem świata.DUN I LOVE pisze: ↑16 lip 2023, 23:24Być może uległem wrażeniu, dość powszechnemu w sumie, że jak ktoś wchodzi z buta do touru i grać "na fali", to później trudniej docenić już to pragmatyczne granie pod wynik, chociaż dalej mi się wydaje, że widziałem w przeszłości lepszego Alcaraza niż w tym turnieju, co z kolei dowodzi potencjału.Robertinho pisze: ↑16 lip 2023, 23:21Wiem, że pod wpływem traumy, ale pisałeś, że nie rozwija się Alcaraz, ja go tłumaczyłem, w sumie więc Ci rację przyznałem trochę. No to widzimy rozwój, rok temu trawa była terra incognita, teraz wygrał wszystkie mecze, w tym pięciosetowy finał Wimbledonu z Djokovicem, zaczynając mecz od 1-6. Historyczny gracz już teraz.
- DUN I LOVE
- Administrator
Ciekawe czy się spotkają jeszcze w tym roku. Największe szanse są na to w US Open I na WTF, bo w mastersach to nie widzę na to większych szans.
- Robertinho
Ano też trudniej się gra, jak rywale zaczęli rozpracowywać jako jednego z najlepszych graczy na świecie, szukają słabości w grze, Iga też się z tym zderza w tym roku przecież. Generalnie czyste papcie ma Carlitos, USO może być wisienką na torcie, ale nie musi.
- DUN I LOVE
- Administrator
M-1000, przynajmniej jeden, będzie otwarty, więc tradycyjnie wygra ktoś z upadłych post-prime grajków jak rok temu Corić czy Busta.
Obstawiam Goffina lub Raona w Kanadzie, Steve'a Johnsona w Cincy.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
A Kevinek po wielkim powrocie? Taki grajek bez M1000?DUN I LOVE pisze: ↑16 lip 2023, 23:33M-1000, przynajmniej jeden, będzie otwarty, więc tradycyjnie wygra ktoś z upadłych post-prime grajków jak rok temu Corić czy Busta.
Obstawiam Goffina lub Raona w Kanadzie, Steve'a Johnsona w Cincy.