Forum fanów tenisa ziemnego, gdzie znajdziesz komentarze internautów, wyniki, skróty spotkań, statystyki, materiały prasowe, typery i inne informacje o turniejach ATP i WTA.
Myślę, że Pegula nie zmieni obrazu rzezi i przed finałem z trzech gemów na seta Iga przeciwniczki nie wypuści
15 gemów zgubionych w 4 mecze, ależ pogrom
No obejrzałem sobie z odtworzenia, prowadziłem nawet statystyki i o ile różnice w interpretacji, czy błąd jest wymuszony, czy niewymuszony mogą być nawet spore, tak nie sądziłem, że można inaczej interpretować winnery.
Czekam na mecz z Osaką, jest to jedyna konfrontacja, która mnie naprawdę interesuje, jestem ciekaw jak będzie wyglądać Iga na tle dobrze (mam nadzieję, że dobrze) dysponowanej Osaki.
Kvitova pograła kilka naprawdę fantastycznych winnerów, ale przede wszystkim jednak sypała niewymuszonymi błędami w zdecydowanie nadprogramowych ilościach. No ale też grała na dużym ryzyku, Iga zresztą jest tak kapitalna w defensywie, że częściowo to po prostu wymusza.
Dobry set Bencic, szczególnie początek. Jednocześnie były też przestoje, które dają pewne nadzieje Osace.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Bardzo nierówna, ale jest potencjał na dużo lepszą grę. Zresztą Bencic w pierwszej połowie seta wszystko grała i na tym zbudowała kapitał do wygrania go.
Raczej nic z tego nie będzie tym razem. Osaka rozkręcała się z serwisem z minuty na minutę, a Szwajcarka gasła. Ale mecz całkiem niezły, w finale z Igą powinno być ciekawie.
No niewiele tych spotkań widziałem co prawda, ale to jest najlepsze, Osaka gra najlepszy turniej od zeszłorocznego AO. Nie jest to co prawda jeszcze ta forma, ale jak sobie przypomnę, co ona grała równo rok temu, kiedy ruszała się jak mucha w smole, to niebo a ziemia.
To jeszcze nie jest to, ale w końcu Osaka wyglądała jak powazna tenisistka. Jak nic sie nie odwali, to powinna być godną rywalką dla Igi. Ma wiele wad Japonka, ale jej dobra gra jest potrzebna rozgrywkom, zobaczymy na jak dlugo starczy zapału.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer