Australian Open 2014
Re: Australian Open 2014
Joao Aussie photo of the day
Spoiler:
Anula, Sebastian wyluzujcie trochę, Wujek choć ubrał to w mniej delikataną formę to nie był pierwszy.SebastianK pisze:Jesteś pierwszym który taką sugestię tutaj wystosował. Widać skrzywienie psychiczne związane z Rafą nawet w takich momentach nie odpuszcza.Wujek Toni pisze:Gadka szmatka o kontuzji, które uniemożliwiła Nadalowi sięgnięcie po tytuł jest śmiechu warta. Do momentu ujawnienia się urazu Stach gnoił go niemiłosiernie, a te forehandowe bomby mogą wywoływać lekkie drgawki.
Oczywiście ryzyko psychicznej zapaści było jak najbardziej możliwe, ale jestem niemal przekonany, że Rafa ugrał tego seta głównie z powodu swojej niedyspozycji.
lake pisze:To co się stało w 3 secie i przełamanie powrotne to w zasadzie bardzo częste zjawisko kiedy nagle trzeba grać z kontuzjowanym przeciwnikiem. Mimo to Szwajcar odzyskał kontrolę nad meczem więc należą mu się słowa uznania i gratulacje. I w jego wygranej nie ma cienia wątpliwości. Bo paradoksalnie seta przegrał właśnie przez kontuzję Nadala.
Także na podstwie tego co widzieliśmy to do momentu ujawnienia urazu mescz szedł w kierunku czegoś na kształt półfinału AO 08 i USO 09.
Z drugiej strony nie można wykluczyć że przy pełnej dyspozycji Hiszpana np po dwóch i pół setach łomotu dwie pompy, vamosik nie odmieniłyby losów meczu. Ale tego się już nie dowiemy.
MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
MTT Career highlights:
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
- DUN I LOVE
- Administrator
Patrzę na zdjęcia Stana z pucharem i cały czas mam wrażenie, że trafiłem do jakiejś alternatywnej rzeczywistości. "Ktoś inny spoza układu" ze szlemem wydawał mi się tak odległy, że aż trudno to teraz przyjąć do wiadomości.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Odp: Australian Open 2014
Brawo Stan, jak usłyszałem na stoku jego zwycięstwo w radiu, to aż się wydarłem z radości.
W uznaniu zasług Stanisława Wawrinki, proponuję zmienić jutro awatar na ten z jego wizerunkiem. Brawo!!!
PS Gdyby Rafa to wygrał, to rzuciłbym oglądanie tenisa na bardzo długo. Całe szczęście koks nie zadziałał na długo. Hejterzy będą hejtować, Rafa będzie brał doping. Pozdrawiam!
W uznaniu zasług Stanisława Wawrinki, proponuję zmienić jutro awatar na ten z jego wizerunkiem. Brawo!!!
PS Gdyby Rafa to wygrał, to rzuciłbym oglądanie tenisa na bardzo długo. Całe szczęście koks nie zadziałał na długo. Hejterzy będą hejtować, Rafa będzie brał doping. Pozdrawiam!
Tytuły (4): 2023: Doha; 2017: Chennai, Queens Club; 2012: Memphis
Finały (6): 2017: Newport, Montreal; 2014: Abu Dhabi, Metz; 2013: Pekin, Atlanta
twitter.com/saboteur_cod
Finały (6): 2017: Newport, Montreal; 2014: Abu Dhabi, Metz; 2013: Pekin, Atlanta
twitter.com/saboteur_cod
No bo to jest Matrix, a Staś uwierzył, że jest The One.DUN I LOVE pisze:Patrzę na zdjęcia Stana z pucharem i cały czas mam wrażenie, że trafiłem do jakiejś alternatywnej rzeczywistości. "Ktoś inny spoza układu" ze szlemem wydawał mi się tak odległy, że aż trudno to teraz przyjąć do wiadomości.
MTT Career highlights:
Debel:
MTT Career highlights:
Debel:
To forum to syf.
"Porzucił oglądanie tenisa"? Młody, toż ty jeszcze nic w życiu nie widziałeś...
Koks nie zadziałał nigdy, Rafa po prostu dzięki środkom przeciwbólowym podniósł poziom z absurdalnie żenującego (zero biegania, pierwszy serwis 130 km/h w środek kara) do bardzo słabego. Obowiązkiem Wawrinki było go skończyć, ale trochę spanikował w trzecim secie. Dla mnie było jednak kwestią czasu, aż się opanuje, bo naprawdę nie musiał grać rewelacyjnie, żeby połamanego Hiszpana dorżnąć.
Naprawdę szkoda, że mecz potoczył się w takich okolicznościach. Również mam swoje wątpliwości, czy Staszek by ze zdrowym Nadalem taki poziom utrzymał (sądzę, że nie, ale to gdybanie), lecz tego już nigdy się nie dowiemy. Chwała mu za to, że nie zgłupiał dokumentnie, bo presja była i tak ogromna. Wielkie brawa, czekam na więcej (i to nie tylko w jego wykonaniu).
Koks nie zadziałał nigdy, Rafa po prostu dzięki środkom przeciwbólowym podniósł poziom z absurdalnie żenującego (zero biegania, pierwszy serwis 130 km/h w środek kara) do bardzo słabego. Obowiązkiem Wawrinki było go skończyć, ale trochę spanikował w trzecim secie. Dla mnie było jednak kwestią czasu, aż się opanuje, bo naprawdę nie musiał grać rewelacyjnie, żeby połamanego Hiszpana dorżnąć.
Naprawdę szkoda, że mecz potoczył się w takich okolicznościach. Również mam swoje wątpliwości, czy Staszek by ze zdrowym Nadalem taki poziom utrzymał (sądzę, że nie, ale to gdybanie), lecz tego już nigdy się nie dowiemy. Chwała mu za to, że nie zgłupiał dokumentnie, bo presja była i tak ogromna. Wielkie brawa, czekam na więcej (i to nie tylko w jego wykonaniu).
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
- DUN I LOVE
- Administrator
Ostatni raz chyba tak dobrze ją wytrzymywał Nishikori, który się nie zagotował w semi Basel11 przeciwko kontuzjowanemu Nole.robpal pisze:Chwała mu za to, że nie zgłupiał dokumentnie, bo presja była i tak ogromna. Wielkie brawa, czekam na więcej (i to nie tylko w jego wykonaniu).
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Uważaj, bo narazisz się Ojcu Założycielowifilip.g pisze:To forum to syf.

2009 już oglądałem na bieżąco. Mnóstwo New Ballsów na powtórkach.robpal pisze:"Porzucił oglądanie tenisa"? Młody, toż ty jeszcze nic w życiu nie widziałeś...

twitter.com/saboteur_cod
twitter.com/saboteur_cod
Gdy napisałem, że ATP to ''szajs'', na następny dzień Wawrinka wygrał szlema.filip.g pisze:To forum to syf.

Gdyby widział, to dopiero chciałby porzucić...robpal pisze:Młody, toż ty jeszcze nic w życiu nie widziałeś...
- DUN I LOVE
- Administrator
Aż trudno mi sobie wyobrazić, co musiałby zrobić Filip, żeby mnie wkurzyć (chociaż w kwestii swojej dziewczyny też długo tak myślałemJoao pisze:Uważaj, bo narazisz się Ojcu Założycielowifilip.g pisze:To forum to syf.

MTT Titles/Finals
Spoiler:
- SebastianK
Forum jest całkiem całkiem, poziom niektórych użytkowników to syf.
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Tu nawet nie chodzi o poziom, ale zakłamanie panujące w ATP. Nie wierzę, aby Nadal, który w drugim secie był na skraju płaczu był w stanie powstać niczym feniks i to wygrać. Nie kupuje tego, i dobrze, że tak się nie stało. A najbardziej chce wiedzieć, co się działo podczas tego tajnego medicala.
twitter.com/saboteur_cod
twitter.com/saboteur_cod
Świetnie, że masz inną opinię, ale pozwól mi mieć swoją.SebastianK pisze:Forum jest całkiem całkiem, poziom niektórych użytkowników to syf.
twitter.com/saboteur_cod
twitter.com/saboteur_cod
To ja Ci w takim razie powiem, co się stało -- dostał strzały w plecy.Martinek pisze:A najbardziej chce wiedzieć, co się działo podczas tego tajnego medicala.
MTT career highlights (26-17):
- DUN I LOVE
- Administrator
Re: Odp: Australian Open 2014
Wawrinka się wykłócał z sędziami, a niemiecki komentator to komentował. Właśnie mam na słuchawkach.Martinek pisze:A najbardziej chce wiedzieć, co się działo podczas tego tajnego medicala.

MTT Titles/Finals
Spoiler:
Ciekawe którychSebastianK pisze:Forum jest całkiem całkiem, poziom niektórych użytkowników to syf.

Konkretne substancje i ich wzory strukturalne.robpal pisze:To ja Ci w takim razie powiem, co się stało -- dostał strzały w plecy.Martinek pisze:A najbardziej chce wiedzieć, co się działo podczas tego tajnego medicala.

twitter.com/saboteur_cod
twitter.com/saboteur_cod
- DUN I LOVE
- Administrator
Robu, o co Stan miał pretensje? Byłem przekonany, że medical był przy 1-3, a nie 1-2.
MTT Titles/Finals
Spoiler: