Australian Open 2018
Re: Australian Open 2018
Prawie w każdym punkcie tie breaka przy podaniu Cilicia w tie breaku była gra, najpierw idiotyczny pomysł z odwróconym forehandem, a potem prosta piłka w siatce...
Fed totalny zjazd fizyczny, po meczu. Szkoda.
- jarosword20
Przyda mu się taki zimny prysznic, za te niewykorzystane brejki.
Stężenie jinxu powolutku idzie do góry, chyba czas zrobić sobie śniadanie, póki Federer jeszcze ni przegrywa 1-5 w trzecim.
Tytuły (4): 2023: Doha; 2017: Chennai, Queens Club; 2012: Memphis
Finały (6): 2017: Newport, Montreal; 2014: Abu Dhabi, Metz; 2013: Pekin, Atlanta
twitter.com/saboteur_cod
Finały (6): 2017: Newport, Montreal; 2014: Abu Dhabi, Metz; 2013: Pekin, Atlanta
twitter.com/saboteur_cod
Jednak fart pewnego zawodnika jest nie do przebicia. ![:] :]](./images/smilies/%5Bdblpt%5D%5D.gif)
![:] :]](./images/smilies/%5Bdblpt%5D%5D.gif)
- Wujek Toni
O czym Ty piszesz chłopie? Cilić był znacznie bliżej wygranej przez całą partię.jarosword14 pisze:Przyda mu się taki zimny prysznic, za te niewykorzystane brejki.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
- jarosword20
był był, ale BP Roger miał.
Kolejny ciasny gem dla Marina...
- Wujek Toni
Bardzo swobodnie czuje się Chorwat na korcie w tej chwili, ewidentnie czuje, że mecz jest jego.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Fed wpuścił do meczu Chorwata jak swego czas Del Potro na US Open, skończyło się to wtedy tragicznie. Zapowiada się powtórka.
Jak nic się nie zmieni to kwestią czasu jest aż dopadnie nas Chorwat.
- Wujek Toni
Jak nie da się skończyć piłki serwisem, albo zabić forehandem bąka z returnu, to zaczyna się orka o każdy punkt. Padnie fizycznie Roger niebawem.
Zaczyna iskrzeć w wymianach.
Beznadziejny jest Federer, oczywiście Cilic to Cilic, więc o porażce raczej nie ma mowy, ale trochę słabo, że z taką grą wygrywa się Szlemy.
Do wywalenia w czterech średnio zaciętych przez w miarę poważnego grajka był Szwajcar w tym turnieju.
Do wywalenia w czterech średnio zaciętych przez w miarę poważnego grajka był Szwajcar w tym turnieju.
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
- DUN I LOVE
- Administrator
Jak dalej będzie tak beznadziejny to tego nie wygra, nie oszukujmy się.Mario pisze:Beznadziejny jest Federer, oczywiście Cilic to Cilic, więc o porażce raczej nie ma mowy, ale trochę słabo, że z taką grą wygrywa się Szlemy.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
50 na 50 w tej chwili.
- Robertinho
Ja nawet sygnalizowałem poza forum(bo na nim każda moja wypowiedź była wyśmiewana, lub klasyfikowa jako jinx), że owszem, w tych okolicznościach trzeba to wygrać, ale ten turniej jest bez znaczenia, skoro Nadal pokazało, że może wygrać izi 2-3 WS w sezonie. Czy Fed jakimś cudem jeszcze coś wymęczy, czy nie, to może być o wiele za mało, jeśli Hiszpan się odbuduje do choćby ubiegłorocznej formy.Emu pisze:Jednak fart pewnego zawodnika jest nie do przebicia.
Btw najśmieszniej będzie, jak Fed nie zjedzie, tylko przegra w zaciętych końcówkach.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- Wujek Toni
No właśnie, też Cilicia do końca nie poważam, ale takiego Federera łyknie na miękko.
Iloma winnerami okrasił tego zwycięskiego seta Cilic? Trzema? Może i Wujek ma rację, że jeśli cokolwiek zacznie grać Chorwat to kruchutko może być z maestro. 

Ostatnio zmieniony 28 sty 2018, 11:15 przez Alan, łącznie zmieniany 1 raz.
- jarosword20
Roger, och Roger. Mogłeś mieć 2:0 i byłoby po zawodach, a tak musisz ludzi denerwować. Już mi ulżyło.