Polskie środowisko tenisowe

Obrazek
Awatar użytkownika
Robertinho

Re: Roast Arena

Post autor: Robertinho »

Mario pisze: 20 maja 2020, 23:19 Tomek jest trochę dowodem, z jakim gównem mamy do czynienia. Gdyby trzeba było go ocenić w jakiejś normalnej skali, to mylenie się w najprostszych sprawach oraz tendencja do przegadywania meczów całkowicie by go dyskwalifikowała. A tak, biorąc poprawkę na kolegów i koleżanki, naprawdę mogę przymknąć oko na wiele. A wtedy, gdy opowiada o duperelach w meczu jakichś randomów, jest bardzo fajny.

Sidor jest spoko, do tego bardzo sympatyczny, dlatego mogę wiele wybaczyć. Stopa jest spoko, niestety bardzo niesympatyczny, dlatego nie mogę nic wybaczyć i doczepię się najmniejszej pierdoły (ot, zwyczajnie go nie lubię). Furjan ujdzie.

Dno - Sikora, Wolfke, Kasia Nowak.

Sylwek to największy syf, jaki kiedykolwiek się pojawił, te wszystkie aluzje, chamskie i prymitywne teksty, jakieś leczenie kompleksów na antenie, zjeb jakich mało, dobrze że Eleven już nie pokazuje tenisa i śmieć zniknął z radaru. Wolfke jest po prostu jebanym januszem, on tak nie ma pojęcia o czym mówi, generalnie ma tak mało do powiedzenia, że doprowadza człowieka do szału, nie powinien komentować niczego innego niż jakieś pierwsze rundy kobiet po nocach. Katarzyna jest zwyczajnie głupia, ma kłopoty z mówieniem po polsku, średnio zna się na tenisie mimo że coś tam odbijała, w dodatku jest nudna i ma kompletnie dyskwalifikujący głos. Tę trójkę bym wyciął.

O reszcie w kolejnym wpisie, bo jednak coś poprowadzić muszę.
Pisz. Pozwól, że ja coś zarzucę. Co sądzicie o Fibaku? Postaci ogólne, komentatorze, ekspercie?
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Mario pisze: 20 maja 2020, 23:19Stopa jest spoko, niestety bardzo niesympatyczny, dlatego nie mogę nic wybaczyć i doczepię się najmniejszej pierdoły (ot, zwyczajnie go nie lubię).
Ja Pana Karola lubię, bo jestem dziwnie przekonany, że na koniec dnia chętnie by wpadł na nasz zlot i wypił ze 2 piwa.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

DUN I LOVE pisze: 20 maja 2020, 23:22
Mario pisze: 20 maja 2020, 23:19Stopa jest spoko, niestety bardzo niesympatyczny, dlatego nie mogę nic wybaczyć i doczepię się najmniejszej pierdoły (ot, zwyczajnie go nie lubię).
Ja Pana Karola lubię, bo jestem dziwnie przekonany, że na koniec dnia chętnie by wpadł na nasz zlot i wypił ze 2 piwa.
Ja to do końca nie wiem, na ile on trolluje, a kiedy mówi serio. Czasem mówi coś mądro-głupiego, o kibicach z sieci, czy niepotrzebnych statystykach. Ogólnie się mocno wypalił, za dużo tego wyzłośliwiania się, w jednym zdaniu skrytykuje gówniany mecz, jak i ludzi, którzy śmią krytykować gówniane mecze.
Awatar użytkownika
Robertinho

Widzę, że znowu klasyka, całe stadko siedzi zalogowane, nikt się nie odezwie. xD
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Robertinho pisze: 20 maja 2020, 23:25Ja to do końca nie wiem, na ile on trolluje, a kiedy mówi serio. Czasem mówi coś mądro-głupiego, o kibicach z sieci, czy niepotrzebnych statystykach. Ogólnie się mocno wypalił, za dużo tego wyzłośliwiania się, w jednym zdaniu skrytykuje gówniany mecz, jak i ludzi, którzy śmią krytykować gówniane mecze.
Chyba w klinczu jest, a ma jeszcze gorzej niż ja. :D Z jednej strony tęskni za starym tenisem, a z drugiej, żeby mieć jakąś przyjemność z pracy chyba musi szukać pozytywów w tym co jest. Oczywiście, wypalenie zdecydowanie też tam jest, ale chyba wewnętrzny konflikt jest mocniej według mnie akcentowany na wizji.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Mario

Post autor: Mario »

O Lorku już kiedyś pisałem, że można stworzyć coś w rodzaju cyklu.

Na początku robisz wielkie oczy, bo nie wiesz co to jest, bo na pewno nie komentarz tenisowy. Następnie jarasz się jego wiedzą i nawet szanujesz. Później pokazuje, że tenisa kompletnie nie czuje i to tylko wykute biografie tenisistów plus ogólna wiedza, ale teksty ma piękne, więc przynajmniej masz bekę. Na koniec chyba go przedawkowujesz, bo zaczyna irytować. Ja od jakiegoś czasu jestem w ostatniej fazie. Ale lepszy on niż Kasia np.

Witek fajnie gada, bywa czasem śmieszny, z reguły jest jednak nieprawdopodobnie irytujący, ma te swoje wkurwiające nawyki i ostatni raz rozgrywki śledził pewnie w 2002 albo ja wtedy śledziłem na jego poziomie. :D Też nie powinien mieć miejsca, gdyby było normalnie.

O całej masie bezpłciowych ludzi pokroju Lewandowskiego, Gawęckiego itp. nie ma sensu gadać. Ujdą jak za dużo nie gadają i ograniczają się do mówienia co na korcie.

Wolfke, Jońca, Muras i inni komentujący tenis z doskoku, jako drugi sport też do zutylizowania. Krzysiu przynajmniej czasem coś śmiesznego powie, z drugiej strony jest chyba największym januszem. Dwaj pozostali za fanbojowanie od razu do odstrzału.

Kasia Strączy, czy Synówka jeszcze do przeżycia.

Zostaje Olejniczak, o którego was zapytam. Jak oceniacie Dawidka?
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Mario pisze: 20 maja 2020, 23:28Zostaje Olejniczak, o którego was zapytam. Jak oceniacie Dawidka?
Tak samo jak Smoka. Najpierw łał, a im dalej w las, tym chyba za mocno dał się ponieść ogólnie przyjętym sloganom. Nie ma w tym oczywiście nic złego, że widzi tenis przez różowe okulary (nawet zazdroszczę), ale za mało tam swojego zdania, a za dużo populizmu.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Mario pisze: 20 maja 2020, 23:28 Jak oceniacie Dawidka?
Pozytywnie. Kwestia kontekstu, o której pisałeś. Na tle Wiladera(jako komentatora, nie eksperta), wypada mniej więcej tak, jak jego dorobek tenisowy na tle Matsa. U nas zaś jest raczej czołówką. Przejął niestety przemądrzałość Karola i pogardę dla innych opinii, a sam pod tym względem leci po linii najmniejszego oporu, Federer geniusz, Nadal wspaniały, Djokovic zjawiskowy, poziom kosmiczny.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Robertinho pisze: 20 maja 2020, 23:33Przejął niestety przemądrzałość Karola i pogardę dla innych opinii, a sam pod tym względem leci po linii najmniejszego oporu, Federer geniusz, Nadal wspaniały, Djokovic zjawiskowy, poziom kosmiczny.
Wszyscy grają najlepszy tenis w karierze. W tym samym czasie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Mario

Tam przede wszystkim widać, że pierwszą dekadę XXI wieku spędził na korcie, stąd pojawiają się jakieś opowieści o 30-kilku latkach grających tenis życia, w dodatku randomowy tenisista rozgrywa najlepszy mecz w karierze średnio 3 razy do roku i takie tam wilanderowe kwiatki.

Zaczęło się źle, później było spoko, na koniec jednak trochę przedawkował opinie z internetu. Plus, że jako jeden z nielicznych przynajmniej ten tenis śledzi i ogląda też mecze, których nie komentuje.

Mamy ostatnie pół godzinki. Zachęcam do udziału również tych tylko się przyglądających.
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
Awatar użytkownika
Robertinho

A jak tego Fibaka oceniacie? Z jednej strony "małe auty", załatwienie pań bogatym panom, niedorzeczne opinie o Polakach zwłaszcza. Z drugiej, facet o ogromnej wiedzy, również o kulisach, jednak kochający ten sport i mający prawdziwe osiągnięcia. Powinien wróć z (pół)banicji?
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Robertinho pisze: 20 maja 2020, 23:38 A jak tego Fibaka oceniacie? Z jednej strony "małe auty", załatwienie pań bogatym panom, niedorzeczne opinie o Polakach zwłaszcza. Z drugiej, facet o ogromnej wiedzy, również o kulisach, jednak kochający ten sport i mający prawdziwe osiągnięcia. Powinien wróć z (pół)banicji?
Nie lubię i nie potrafię się przekonać. Nawet jak mam dobre chęci, to trudno nie odnieść wrażenia, że gość ma swój świat i opowiada o świecie, którego ja nie potrafię dostrzec w tv (być może on istnieje, ale mnie przerasta zwyczajnie).
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Mario

To znaczy ja go praktycznie w ogóle nie szanuję, ale wrócić z banicji powinien. Bo jednak konkretne źródło beki, jakim zawsze bywał jest lepsze od nieudolnych, sztywnych komentatorów z kijem w dupie.

Wyobrażacie sobie duecik z Tomkiem po latach, przez godzinę by gadali co tam u Ivana Lendla, co słychać w rodzinie Rafy i jak tam idzie jakiemuś ich kumplowi z Francji. :D
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Mario pisze: 20 maja 2020, 23:41 To znaczy ja go praktycznie w ogóle nie szanuję, ale wrócić z banicji powinien. Bo jednak konkretne źródło beki, jakim zawsze bywał jest lepsze od nieudolnych, sztywnych komentatorów z kijem w dupie.

Wyobrażacie sobie duecik z Tomkiem po latach, przez godzinę by gadali co tam u Ivana Lendla, co słychać w rodzinie Rafy i jak tam idzie jakiemuś ich kumplowi z Francji. :D
No to bardzo spoko. :D
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

No właśnie, jednak konkretnym ubarwiaczem potrafił być. Ja też się z wiekiem robię coraz bardziej wyrozumiały, także mógłby wrócić.

A Jerzy Janowicz? Co tam się właściwie stało? Szklanka bo szklanka, czy jednak ogólna amatorszczyzna wokół niego zabiła tę karierę?
Awatar użytkownika
Mario

On chyba z 2 lata leczył kontuzję. Szklany strasznie, ale może jeszcze do top 100 wróci.

W kolejnej części chciałbym zapytać jak zapatrujecie się na pozostałe kwestie. Szeroko pojęta organizacja, ludzie odpowiedzialni za rozwój tenisa w kraju, szkolenie młodych, trenerzy i tak dalej?

Najpierw wy, później ja się odniosę, by znów nie odpowiadać samemu sobie.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Robertinho pisze: 20 maja 2020, 23:44A Jerzy Janowicz? Co tam się właściwie stało? Szklanka bo szklanka, czy jednak ogólna amatorszczyzna wokół niego zabiła tę karierę?
Przede wszystkim bardzo konkretnie się połamał moim zdaniem. Wydaje mi się też, że został sam sobie z tym problemem. Szkoda.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

DUN I LOVE pisze: 20 maja 2020, 23:47
Robertinho pisze: 20 maja 2020, 23:44A Jerzy Janowicz? Co tam się właściwie stało? Szklanka bo szklanka, czy jednak ogólna amatorszczyzna wokół niego zabiła tę karierę?
Przede wszystkim bardzo konkretnie się połamał moim zdaniem. Wydaje mi się też, że został sam sobie z tym problemem. Szkoda.
Ano, kwestia PZT chyba w kolejnej audycji. Niezła synekurka chyba cały czas, Lew Rywin lubi to.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

W kwestii PZT to ja akurat nie mam nic do powiedzenia, ale Mario czy COA już chyba tak.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Mario

PZT może faktycznie zostawmy, bo nie ma sensu babrać się w szambie. Ale kwestie szkolenia bym jednak ruszył. Mam w jakimś tam stopniu do czynienia z nazwijmy to talentami z regionu, bo czasem ktoś chce jakiś sparing zagrać + zna się tych trenerów. To też jednak amatorszczyzna, często skrajnie niekompetentni ludzie, którzy albo nie ogarniają zbytnio tej gry, albo są na tyle niekomunikatywni, że nie potrafią jej przekazać, ewentualnie już nic im się nie chce i tylko kasują klientów. Oglądasz te treningi, które wszystkie wyglądają tak samo, a później 15/16-letnia dziewczyna skacze z radości, bo wymęczyła niezłego amatora, który zbliża się do pięćdziesiątki.
ODPOWIEDZ