Miami 2019
- DUN I LOVE
- Administrator
Re: Miami 2019
Mocno przeciętny OOP na dziś. Wieczorem Djoko i oczywiście Hubert - Felix i to na tyle.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Pisałem że jak dla mnie Kmiotek może tu wylecieć z każdym, ale że będzie to Ferru to chyba najmniej się spodziewałem. Z drugiej strony patrząc na walczącego Hiszpana grającego wczoraj naprawdę dobrze można się było założyć że odchodzący nr 3 odstrzeli obecną trójkę. W trakcie meczu przypomniałem sobie słowa Hiszpana, który mówił że problemem nie jest dla niego gra na wysokim poziomie w pojedynczym spotkaniu, ale utrzymanie tego w dłuższym horyzoncie czasowym. W nocy udowodnił, że w jednym meczu wciąż może stanowić zagrożenie dla najlepszych. Brawo.
MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17
Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Nikt nie kwestionuje, że powrót był dobrą decyzją, zresztą moim zdaniem nie ma co histeryzować, ja mam wywalone i idę spać po pierwszym secie, dziad jest u progu 38-ych urodzin i w sumie i tak sobie dobrze radzi, powtarzam, jest z nim lepiej niż przypuszczałem, że będzie.Robertinho pisze: ↑24 mar 2019, 10:55Nudzisz.Federasta20 pisze: ↑24 mar 2019, 0:01 Daj spokój, Roger i tak zdziałał cuda w pierwszych 13 miesiącach po powrocie, a w tym roku jeszcze dorzucił setkęTakie mecze to drobna rzecz przy tym co się udało zrobić. Przecież Nadal miałby już więcej WS gdyby nie wrócił i 11-23! Tak samo Vajda mógł pizgnąć trenowanie gdy zaczął się szwajcarski kryzys. Co wtedy?
- Robertinho
Ja tam nawet wynik finału IW dopiero rano sprawdziłem. Po prostu takie rozmienianie się jest bez sensu, ale kontrakty podpisane, raz na jakiś czas upokorzy jakiegoś next gena, więc oczywiście grać będzie, dokąd coś mu nie pie...nie. Po prostu ja mam to już gdzieś.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Mimo wszystko aż takim rozmienianem bym tego nie nazwał, tak naprawdę nie było dobrego momentu jeszcze na koniec kariery, no chyba, że w 2012-ym, bo trudno przypuszczać by odszedł po AO 2018 czy też mając 99 tytułów.
Wydaje mi się, że ten rok powinien być tym ostatnim, 100 tytułów jest, tenis jeszcze solidny, pewnie spokojnie skończy sezon w top 10 i zakwalifikuje się do finałów ATP, tak, myślę, że to byłby odpowiedni moment, wątpię jednak by tak postąpił.
Wydaje mi się, że ten rok powinien być tym ostatnim, 100 tytułów jest, tenis jeszcze solidny, pewnie spokojnie skończy sezon w top 10 i zakwalifikuje się do finałów ATP, tak, myślę, że to byłby odpowiedni moment, wątpię jednak by tak postąpił.
Eee tam, niech gra tak długo, dopóki może i spuszcza manto każdemu, powiedzmy? na poziomie top 100.
Dolna część drabinki jest taka, że nie ma możliwości żeby się tam ciekawy rezultat nie urodził 

MIAMI OPEN PRESENTED BY ITAU
Miami - plan gier na niedzielę:
Stadium – start o 17:
Albert Ramos-Vinolas
vs [7] John Isner
Nie przed 17:
Polona Hercog
vs [2] Simona Halep
[1] Novak Djokovic
vs Federico Delbonis
Nie przed 00:30:
Tatjana Maria
vs [4] Sloane Stephens
Nie przed 2:
[27] Nick Kyrgios
vs Dusan Lajovic
Grandstand – start o 17:
Yafan Wang
vs [25] Danielle Collins
[12] Milos Raonic
vs [19] Kyle Edmund
Nie przed 21:
[14] Daria Kasatkina
vs Venus Williams
[5] Karolina Pliskova
vs Alize Cornet
Nie przed 0:
[11] Borna Coric
vs Jeremy Chardy 
Kort 1 – start o 16:
Maximo Gonzalez
/ Horacio Zeballos
vs [4] Juan Sebastian Cabal
/ Robert Farah
Nie przed 17:
[22] Roberto Bautista Agut
vs [15] Fabio Fognini
[17] Nikołoz Basilaszwili
vs Robin Haase
Hubert Hurkacz
vs [Q] Felix Auger-Aliassime 

Miami - plan gier na niedzielę:
Stadium – start o 17:
Albert Ramos-Vinolas
Nie przed 17:
Polona Hercog
[1] Novak Djokovic
Nie przed 00:30:
Tatjana Maria
Nie przed 2:
[27] Nick Kyrgios
Grandstand – start o 17:
Yafan Wang
[12] Milos Raonic
Nie przed 21:
[14] Daria Kasatkina
[5] Karolina Pliskova
Nie przed 0:
[11] Borna Coric
Kort 1 – start o 16:
Maximo Gonzalez
Nie przed 17:
[22] Roberto Bautista Agut
[17] Nikołoz Basilaszwili
Hubert Hurkacz
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Djokovic Continues Quest For Miami History; Sunday Schedule & Preview
https://www.atptour.com/en/news/djokovi ... ay-preview
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Ferrer golący Żena za Żenem na betonie to coś, czego potrzebuje współczesny tenis.
No, tak obiektywnie to moment na koniec kariery jest po tym sezonie, zrobić całosezonowy benefis łącznie z cegłą i dać spokój. Ale faktycznie to się pewnie nie stanie.
Not gonna happen.Ferrer golący Żena za Żenem na betonie to coś, czego potrzebuje współczesny tenis.
-
Fed już potwierdził, że zagra w przyszłorocznym Dubaju 
Świetne zwycięstwo Ferrera i zawstydzająca porażka Zworka. Hiszpan walczy do końca kariery, szacun.
Mało który tenisista kończy w glorii chwały. Niech przykładem będzie choćby wczorajszy bohater, który od kilku sezonów zjeżdża w dół, a mimo to dalej przebija piłeczkę. Hewitt był cieniem samego siebie przez ostatnią dekadę. Jużny nie istniał w ostatnich latach. Robredo do dzisiaj coś tłucze w challengerach. Federer nie zaliczył takiego upadku i wciąż liczy się w walce o najwyższe cele, zwłaszcza w Best-of-3.

Świetne zwycięstwo Ferrera i zawstydzająca porażka Zworka. Hiszpan walczy do końca kariery, szacun.
Mało który tenisista kończy w glorii chwały. Niech przykładem będzie choćby wczorajszy bohater, który od kilku sezonów zjeżdża w dół, a mimo to dalej przebija piłeczkę. Hewitt był cieniem samego siebie przez ostatnią dekadę. Jużny nie istniał w ostatnich latach. Robredo do dzisiaj coś tłucze w challengerach. Federer nie zaliczył takiego upadku i wciąż liczy się w walce o najwyższe cele, zwłaszcza w Best-of-3.
Hewitt, o historycznych randomach z okolic top10 nie wspominając, to raczej słaby punkt odniesienia... Już bardziej Jordan który wrócił z emerytury, żeby sobie przez dwa lata pograć o nic, ale chyba nie można tego przekładać na tenis. Obiektywnie, powinien skończyć teraz, pociągnie rok-dwa, to może zacząć się robić bardziej niesmacznie.
-
Każdy jest inny i całkowitych podobieństw nie uświadczymy, podałem jedynie kilka przykładów przeciągania karier przez lata zamiast odejść we względnie niezłej dyspozycji. A może oni po prostu uwielbiają grać i nie spieszy im się na spędzenie reszty życia na kanapie, będąc wcześniej non-stop w swoim żywiole? 

Federer cały czas powtarza, że jeśli poczuje, że już nie ma szansy walczyć o główne trofea to odejdzie, ciężko by miał takie przeświadczenie po wygranej w Dubaju i finale w IW. Jest na razie nieźle, stać go cały czas na dobre mecze, więc jakoś bardzo się nie czepiam, powtórzę trzeci raz, spodziewałem się znacznie gorszej dyspozycji.
Jak już tak o Rogerze, to jutro jego mecz planowany jest znowu w sesji dziennej. 

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
-
Wątpię by Krajinovic okazał się drugim Donskoyem. Wiadomo jak to w tym wieku, w dodatku Best-of-3 łatwiej przegrać ze słabszym, ale prawdziwy problem to szykuje się w 4R. Zgadzam się co do tego, że po AO spodziewałem się gorszej dyspozycji i wyników, a zagrał kilka naprawdę fajnych spotkań.
Pierwszy set dla Dużego Jasia, ognia!
Pierwszy set dla Dużego Jasia, ognia!
Trochę się męczy Amerykanin, ale może ogarnie.
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
1-1 mają serwboty dziś, Isner gra dalej, Raonic przed chwilą przepadł.
MTT Titles/Finals
Spoiler: