Australian Open 2012

Obrazek
Jules

Re: Australian Open 2012

Post autor: Jules »

robpal pisze:
Jules pisze:Nie ma się co sugerować tym meczem tak myślę.
Patrząc na drabinkę Fedala, to chyba nie za bardzo można się sugerować jakimkolwiek meczem przed półfinałem :P
Federer ma w końcu w miarę luzacką drabinkę, nie sądzisz, że mu to się w końcu należało? :P Ostatni sezon to pasmo dość niewygodnych drabinek, chociaż wiadomo, że to kwestia szczęścia lub jego braku.

Serwis= dobra gra Feda, jeśli serwisu brak pojawiają się głupie błędy, które nawet nie zaskakują. Rosjanin jak najbardziej na plus.
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

Jules pisze: Federer ma w końcu w miarę luzacką drabinkę, nie sądzisz, że mu to się w końcu należało? :P
Przecież ja nic nie mówię o drabinkach (dobre, złe - jakie są, każdy widzi). Zdziwię się, jeśli w ogóle któryś z nich zostanie przed półfinałem poważniej przetestowany.
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
sheva

Post autor: sheva »

4/1* Fed

Kudriawcew był bardzo blisko ustrzelenia ballboy'a zabraklo do tego kilku cm. :lol:
http://www.sportowefakty.pl/tenis

MTT Rank -4 (High Rank -2)

W: Winston-Salem '14 Newport '14 Brisbane '14 Shanghai '13 Beijing '13 Wimbledon '12 Rome '12 Madrid '12 Basel '11 Dubai '11 Sydney '11 Kuala Lumpur '10
F: Bercy'14 AO '14 Eastbourne '12 Barcelona '12 Munich '12 Beijing '11 Bercy '09
SF: Barcelona '14 Stockholm '13 Paris-Bercy '12 Toronto '12 Vienna '11 LA '11 Valencia '10 Moscow '10 Hamburg '10 Belgrade '10 Brisbane '10
Awatar użytkownika
robpal

Rafa sobie uszkodził wczoraj kolano siadając na krześle. Był nawet na MRI i nie wiedział, czy będzie mógł grać. Wiem, że to mój ulubiony tenisista i nie należy się śmiać z problem zdrowotnych, ale mam tylko jeden komentarz: hahaha hahaha hahaha
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
Jules

Post autor: Jules »

Federer wygląda dobrze kondycyjnie, a ostatnia piłka drugiego seta- coś pięknego.
Anula

Post autor: Anula »

robpal pisze:Rafa sobie uszkodził wczoraj kolano siadając na krześle. Był nawet na MRI i nie wiedział, czy będzie mógł grać. Wiem, że to mój ulubiony tenisista i nie należy się śmiać z problem zdrowotnych, ale mam tylko jeden komentarz: hahaha hahaha hahaha
Jak go nie kochać. :lol:
Swoją drogą, ciekawa jestem jak to krzesło wyglądało. Chyba jakaś pionierska konstrukcja.?! :roll:
Awatar użytkownika
James_007_Blake

Post autor: James_007_Blake »

robpal pisze:Rafa sobie uszkodził wczoraj kolano siadając na krześle. Był nawet na MRI i nie wiedział, czy będzie mógł grać. Wiem, że to mój ulubiony tenisista i nie należy się śmiać z problem zdrowotnych, ale mam tylko jeden komentarz: hahaha hahaha hahaha
Poważnie ? A to coś groźnego ?
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Roger 6-2 w 2 secie. Nalbandian wykorzystuje możliwe zmęczenie Nieminena.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
robpal

James_007_Blake pisze: Poważnie ? A to coś groźnego ?
No mówił, że nie wiedział, czy będzie mógł zagrać w turnieju, od razu pojechał do szpitala na badania. Tragifarsa pełną gębą.
Awatar użytkownika
James_007_Blake

Post autor: James_007_Blake »

No to wiele tu nie zwojuje. Chyba że ściemniał.
Awatar użytkownika
robpal

James_007_Blake pisze:No to wiele tu nie zwojuje. Chyba że ściemniał.
Sądząc po dzisiejszym meczu, umierający to on nie jest :)
Statystyczny

Post autor: Statystyczny »

Brawo dla Kudriawcewa- Rosjanin przełamuje Federera na *2/3 :)
sheva

Post autor: sheva »

Fed przełamany. 3/2* w III secie.

Nalb zmierza po zwycięstwo także w II secie, David prowadzi 4/2*.
http://www.sportowefakty.pl/tenis

MTT Rank -4 (High Rank -2)

W: Winston-Salem '14 Newport '14 Brisbane '14 Shanghai '13 Beijing '13 Wimbledon '12 Rome '12 Madrid '12 Basel '11 Dubai '11 Sydney '11 Kuala Lumpur '10
F: Bercy'14 AO '14 Eastbourne '12 Barcelona '12 Munich '12 Beijing '11 Bercy '09
SF: Barcelona '14 Stockholm '13 Paris-Bercy '12 Toronto '12 Vienna '11 LA '11 Valencia '10 Moscow '10 Hamburg '10 Belgrade '10 Brisbane '10
Statystyczny

Post autor: Statystyczny »

Niestety, arcyciekawe spotkanie Nalbandian- Nieminen kończy się kreczem Fina przy stanie 2/5 w drugim.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Roger 75 62 62.

Bardzo dobry mecz jak na spotkanie otwarcia. Pierwszy set był trochę trudniejszy do skontrolowania, że tak to ujmę. Rosjanin postawił na początku dosyć wysoko poprzeczkę i dopóki jego pojedyncze strzały lądowały w korcie, dopóty wynik był zbliżony. W wywiadzie z Courierem, Szwajcar zapewniał, że jego problemy zdrowotne to już przeszłość, sam określił swój występ jako obiecujący.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
FEDEER
Kontakt:

Post autor: FEDEER »

+ w wywiadzie był spytany o możliwość trenowania swoich córeczek, nieźle się speszył :D

Rosjanin zrobił bardzo pozytywne wrażenie po 1 secie, poziom wyrównany. Potem to już to co zwykle przy takim przeciwniku się stało.
W:11:Memphis-Pekin 12:Barcelona-Monachium 14:Dubai-(IW,Miami,Wimby)-debel 16:Wimby 17: Wimby-debel
F:10:Sztokholm-Cincinnati 11:Estoril-Nicea-Halle-W.Salem-USO-debel 13:Rotterdam- Eastbourne
SF:11:K.Lumpur-Wiedeń 12:Miami 13:Montreal 16:Toronto-Pekin
QF:10:Shanghai-Bercy 11:Brisbane-Sydney-AO-San Jose-Madryt-L.A- Waszyngton-Montreal-USO-Bazyela 12:In.Wells-Rzym 13:Wimby-Hamburg-W.Salem
IO Rio debel-srebro
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Widzialem urywki Feda, coś tam nawet grał, ale trzeba będzie pewnie poczekać na Tomica, żeby jakieś wnioski formułować.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

A dla mnie turniej już się skończył. Nie dałem rady Lacko. :(

Powoli podsumowując dzień pierwszy: bohaterem dnia jest Tomic. Owszem, miał on wygrać z Verdasco, ale w obliczu okoliczności jakie zaistniały po 2 partiach, jego końcowy sukces w 5 setach to naprawdę imponujący wyczyn.

Poza tym nie było jakichś wielkich meczów "na tapecie" w dniu dzisiejszym. Wszyscy faworyci wygrali dość pewnie, co tylko przybliżyło nas do coraz ciekawszych gier w kolejnych rundach. Takie pary widzę w środkowej części ostatniej ćwiartki: Wawrinka - Baghdatis, Isner - Nalbandian, Almagro - Dimitrov.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
robpal

DUN I LOVE pisze: Poza tym nie było jakichś wielkich meczów "na tapecie" w dniu dzisiejszym. Wszyscy faworyci wygrali dość pewnie, co tylko przybliżyło nas do coraz ciekawszych gier w kolejnych rundach.
Jak dla mnie najciekawszy opener Szlema od dłuższej chwili :D
5 setów Tomic, Dołgopołow, Dimitrow, Kolba, do tego trochę pocierpieli Delpo i Berdych. Nie ma co narzekać, naprawdę :)

W ogóle Grisza zagrał dziś pierwszą pięciosetówkę w karierze, dobre przetarcie. Almagro to chyba wymarzony rywal (z rozstawionych) na drugą rundę.

E1: Z innej beczki: znacie jakąś stronę, gdzie szybko wrzucane są mecze na jakiś serwer streamujący (megavideo, YT, videozer itp.)?

E2: Znalazłem mecz na YT. Pierwszy set Fafała za mną, zupełnie nieźle to wygląda. Jeśli będzie "wchodził w turniej", jak to ma w zwyczaju, to może nawet być przyzwoicie :D
Joao

Post autor: Joao »

Ah ten Grigorij, tym razem wygrał :padam:. Niespodziewanie pięć setów meczył się Donald Young :|. Dawydenko niestety poległ, chyba trzeba powoli rozważać koniec przygody z tenisem.

A najbardziej się obawiam kontuzji Federera, bo przy dwójce dzieciaczków nigdy nic nie wiadomo hahaha
Zablokowany