Forum fanów tenisa ziemnego, gdzie znajdziesz komentarze internautów, wyniki, skróty spotkań, statystyki, materiały prasowe, typery i inne informacje o turniejach ATP i WTA.
Jules pisze:Nie ma się co sugerować tym meczem tak myślę.
Patrząc na drabinkę Fedala, to chyba nie za bardzo można się sugerować jakimkolwiek meczem przed półfinałem
Federer ma w końcu w miarę luzacką drabinkę, nie sądzisz, że mu to się w końcu należało? Ostatni sezon to pasmo dość niewygodnych drabinek, chociaż wiadomo, że to kwestia szczęścia lub jego braku.
Serwis= dobra gra Feda, jeśli serwisu brak pojawiają się głupie błędy, które nawet nie zaskakują. Rosjanin jak najbardziej na plus.
Jules pisze:
Federer ma w końcu w miarę luzacką drabinkę, nie sądzisz, że mu to się w końcu należało?
Przecież ja nic nie mówię o drabinkach (dobre, złe - jakie są, każdy widzi). Zdziwię się, jeśli w ogóle któryś z nich zostanie przed półfinałem poważniej przetestowany.
Rafa sobie uszkodził wczoraj kolano siadając na krześle. Był nawet na MRI i nie wiedział, czy będzie mógł grać. Wiem, że to mój ulubiony tenisista i nie należy się śmiać z problem zdrowotnych, ale mam tylko jeden komentarz:
robpal pisze:Rafa sobie uszkodził wczoraj kolano siadając na krześle. Był nawet na MRI i nie wiedział, czy będzie mógł grać. Wiem, że to mój ulubiony tenisista i nie należy się śmiać z problem zdrowotnych, ale mam tylko jeden komentarz:
Jak go nie kochać.
Swoją drogą, ciekawa jestem jak to krzesło wyglądało. Chyba jakaś pionierska konstrukcja.?!
robpal pisze:Rafa sobie uszkodził wczoraj kolano siadając na krześle. Był nawet na MRI i nie wiedział, czy będzie mógł grać. Wiem, że to mój ulubiony tenisista i nie należy się śmiać z problem zdrowotnych, ale mam tylko jeden komentarz:
Bardzo dobry mecz jak na spotkanie otwarcia. Pierwszy set był trochę trudniejszy do skontrolowania, że tak to ujmę. Rosjanin postawił na początku dosyć wysoko poprzeczkę i dopóki jego pojedyncze strzały lądowały w korcie, dopóty wynik był zbliżony. W wywiadzie z Courierem, Szwajcar zapewniał, że jego problemy zdrowotne to już przeszłość, sam określił swój występ jako obiecujący.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
MTT - tytuły (34) 2025 (4) Rzym M1000, Madryt M1000, Acapulco, Buenos Aires 2024 (3) Pekin, US Open, Halle, 2021 (4) Sankt Petersburg, Moskwa, IO Tokio, Gstaad, 2020 (2) US Open, Auckland, 2019 (4) Tokio, Halle, Australian Open, Doha, 2017 (1) Cincinnati M1000, 2016 (1) Sankt Petersburg, 2015 (1) Rotterdam, 2013 (3) Montreal M1000, Rzym M1000, Dubaj, 2012 (1) Toronto M1000, 2011 (4) Waszyngton, Belgrad, Miami M1000, San Jose, 2010 (2) Wiedeń, Rotterdam, 2009 (2) Szanghaj M1000, Eastbourne, 2008 (2) US Open, Estoril
A dla mnie turniej już się skończył. Nie dałem rady Lacko.
Powoli podsumowując dzień pierwszy: bohaterem dnia jest Tomic. Owszem, miał on wygrać z Verdasco, ale w obliczu okoliczności jakie zaistniały po 2 partiach, jego końcowy sukces w 5 setach to naprawdę imponujący wyczyn.
Poza tym nie było jakichś wielkich meczów "na tapecie" w dniu dzisiejszym. Wszyscy faworyci wygrali dość pewnie, co tylko przybliżyło nas do coraz ciekawszych gier w kolejnych rundach. Takie pary widzę w środkowej części ostatniej ćwiartki: Wawrinka - Baghdatis, Isner - Nalbandian, Almagro - Dimitrov.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
MTT - tytuły (34) 2025 (4) Rzym M1000, Madryt M1000, Acapulco, Buenos Aires 2024 (3) Pekin, US Open, Halle, 2021 (4) Sankt Petersburg, Moskwa, IO Tokio, Gstaad, 2020 (2) US Open, Auckland, 2019 (4) Tokio, Halle, Australian Open, Doha, 2017 (1) Cincinnati M1000, 2016 (1) Sankt Petersburg, 2015 (1) Rotterdam, 2013 (3) Montreal M1000, Rzym M1000, Dubaj, 2012 (1) Toronto M1000, 2011 (4) Waszyngton, Belgrad, Miami M1000, San Jose, 2010 (2) Wiedeń, Rotterdam, 2009 (2) Szanghaj M1000, Eastbourne, 2008 (2) US Open, Estoril
DUN I LOVE pisze:
Poza tym nie było jakichś wielkich meczów "na tapecie" w dniu dzisiejszym. Wszyscy faworyci wygrali dość pewnie, co tylko przybliżyło nas do coraz ciekawszych gier w kolejnych rundach.
Jak dla mnie najciekawszy opener Szlema od dłuższej chwili
5 setów Tomic, Dołgopołow, Dimitrow, Kolba, do tego trochę pocierpieli Delpo i Berdych. Nie ma co narzekać, naprawdę
W ogóle Grisza zagrał dziś pierwszą pięciosetówkę w karierze, dobre przetarcie. Almagro to chyba wymarzony rywal (z rozstawionych) na drugą rundę.
E1: Z innej beczki: znacie jakąś stronę, gdzie szybko wrzucane są mecze na jakiś serwer streamujący (megavideo, YT, videozer itp.)?
E2: Znalazłem mecz na YT. Pierwszy set Fafała za mną, zupełnie nieźle to wygląda. Jeśli będzie "wchodził w turniej", jak to ma w zwyczaju, to może nawet być przyzwoicie
Ah ten Grigorij, tym razem wygrał . Niespodziewanie pięć setów meczył się Donald Young . Dawydenko niestety poległ, chyba trzeba powoli rozważać koniec przygody z tenisem.
A najbardziej się obawiam kontuzji Federera, bo przy dwójce dzieciaczków nigdy nic nie wiadomo