Karuzela transferowa 2014 - 2020

Dla sympatyków futbolu.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Re: Karuzela transferowa

Post autor: DUN I LOVE »

Jak dla mnie Rakitić to też super transfer. Mocno oberwał Chorwat za obniżkę formy w ostatnim sezonie, ale dalej uważam, że to świetny gracz i może sporo pożytku mieć z niego Barca. Może nie reguluje tempa gry tak jak Modrić (nie ma też takiej wizji), ale w środku rozdziela piłki nie gorzej niż jego słynny rodak.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Zapomniany Adnan Januzaj w Sociedad.

Anthony Modeste opuszcza Bundesligę, zagra w Chinach.

Armando Sadiku został nowym zawodnikiem Legii Warszawa (zdaje się bramkę strzelił na Euro 2016 w meczu Albania - Rumunia).

Dani Alves w PSG.

Douglas Costa w Juventusie.

Vitolo w Atletico Madryt.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Artras

Post autor: Artras »

Nelson Semedo dotychczas piłkarz Benfiki oficjalnie piłkarzem Barcelony, trochę jestem zaskoczony tym transferem bo jednak o tym zawodniku nic nie wiem, ale zobaczymy. Bellerin i tak nie był do wyciągnięcia z Arsenalu.
Kwota transferu to ponoć 30 mln Euro plus zmienne.
Hankmoody

Post autor: Hankmoody »

Pół Europy chłopa chciało. W Benfice świetny, w kadrze też już grał. Dobry transfer, i wydaje się że na lata. Przede wszystkim prawa obrona przestaje być dziurą.
Awatar użytkownika
Del Fed

Post autor: Del Fed »

Bonucci ponoć w Milanie(właśnie chcę doczytać głębsze szczegóły, bo dziś nie miałem okazji), bo idziemy mu na rękę za względu na chorobę dziecka, a on chce zostać w Italii. Za jakąś marną kasę, tylko dlatego, że się nie dogaduje z Allegrim. Może plotki o zadymie w szatni w trakcie finału, to nie były tylko plotki?

Tak czy siak tył zbity. Niech no jeszcze wezmą Aubameyanga i to będzie ich najlepsze okno od 15 lat.
Ech, 2 kategorie ludzi nie zaznają nigdy snu - Dziewczyna Szamana i kibic, sympatyk Juventusu....
Rafael Nadal, to zło, zgoda?

PS. Nie ma zgody na brak zgody.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Z tym Bonuccim to pewne?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Del Fed

Ludzie na JP dziś nabazgrali ponad 20 stron z tego co widzę, dementi brak, więc obawiam się, że tak. Po pierwsze można byłoby za gościa skosić 70 mln milinów, a po drugie takiego mezaliansu sportowego(może teraz to już nie), to ja dawno nie widziałem.

Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Do tego najmłodszy obrońca z tych najlepszych w Turynie.

Grubo się sypią jak na takiego giganta na lokalnym podwórku.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Del Fed

Dodajmy do tego, że pewnie u Maxa będzie grał pewnie Benatia, a nie młody Rugani. Szczerze mówiąc w Juventusie nie ma mentalności do wygrywania, masz kontrakt? "To graj, możesz też wypitalać, ale tylko za naszą cenę i na naszych warunkach. W końcu ty masz problem". Tak się kończy bycie dobrym, chodzenie na rękę, oddawanie za darmo piłkarzy z ważnymi kontraktami, że następni sr...ą na łeb, w tym wypadku zapewne żona Bonucciego.

No wchodzi se Everton i kupuje Aguero z City, ktoś sobie to wyobraża?? Wątpię.

Awatar użytkownika
Jacques D.

Post autor: Jacques D. »

Wszystko ok, ale czy tam pracuje ekipa z Jedności Żabieniec czy poważni biznesmeni? Bo w głowie się nie mieści, żeby za takiego zawodnika, w czasach, kiedy za jakichś placków wołają po 50 mln chcieć tyle... Chyba, że czegoś nie wiem i Juve ma poważne problemy finansowe, inni o tym wiedzą i wiadomo, że więcej nie dadzą a Turyn kasy na gwałt potrzebuje - wtedy ok. Inaczej - absurd.
I know the pieces fit.
Spoiler:
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Tak się nie da zbudować zespołu na uszatego.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Del Fed

Żak, żadne źródła nie podają o kłopotach finansowych Juve. To po prostu polityka "dobrego wujka Marotty". 'Chcesz odejść, ależ proszę, masz prawo, powodzenia". Cena to żenada. Aaa, bo zapomniałbym, do Turynu ma zawitać Mattia De Sciglio za 15 mln. :lol: Te 40 kawałków, to to samo, co zapłacenie przez Milan 12 za Matriego swego czasu.

Oczywiście, że ekskluzywne supermarkety nie wygrywają uszatych, niech tylko Dybala zagra dobry sezon, to natychmiast odejdzie.

Hankmoody

Post autor: Hankmoody »

To już są jakieś oficjalne informacje? Bo ja cos czytałem o 35+ dwóch grajków.
Awatar użytkownika
Del Fed

Hank, ja na juvepoland czytam wciąż o 40. Być może przekonamy się już...jutro.
Jedyne racjonalne(w miarę, bardzo w miarę) wytłumaczenie, to takie, że doszło do kłótni w Cardiff, a prowodyrzy zostali odpaleni. Natomiast Bonucci dogadał się z Milanem wcześniej i stąd ta cena. Co i tak wszystkiego nie tłumaczy. Niemniej Vidal podobno wyleciał w lata temu za picie i rozrywkowy tryb życia, jak dla mnie mógłby pić ile wlezie, byle dobrze grał, a w Bayernie znowu grał dobrze. Zwłaszcza, że cena też się nie zgadzała wtedy.

Awatar użytkownika
Jacques D.

Post autor: Jacques D. »

Pytanie, czy tam rzeczywiście są ambicje na uszatego, bo z jednej strony to jedyny rozwojowy cel w tym momencie, a z drugiej może istnieje wyłącznie w umysłach kibiców jako kwestia docelowa, zaś przez sam klub jest traktowana jako zupełny dodatek - trafi się, to dobrze, nie, trudno, ważne, że jest dominacja u siebie i status quo utrzymany (kwintesencjonalnie włoskie i kwintesencjonalnie Juventusowe podejście). Po sromotnie przegranym finale stypy w Turynie o ile wiem nie było. :) Ale wciąż nie do pojęcia jest dla mnie owa cena (oby tylko rzekoma), nawet jeśli koniecznie trzeba go sprzedawać (wizerunkowo i piłkarsko słaby ruch, przy właściwie jakimkolwiek zastępstwie) - dobrym wujek dobrym wujkiem, ale myślałem, że jako biznesmeni chcą sensownie zarobić, zwłaszcza gdy jest okazja - nawet jeśli koniecznie chcą go odpalić do tego Milanu, to on też o ile wiem obecnie biedny nie jest. Nie wiem, myślałem, że ktoś bardziej obeznany mi to wyjaśni, nie wiem, odkryje jakieś drugie dno, które za tym stoi, bo chyba raczej wzmacnianie wielkiego, dynamicznie odbudowującego się rywala i znaczne osłabianie się pod względem sportowym na owe dno się nie składają. ;-)
I know the pieces fit.
Spoiler:
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Podobno Lipsk kolejny raz odrzucił ofertę za Naby'ego Keitę (Liverpool oferował 65 baniek).
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Rroggerr

Post autor: Rroggerr »

Bonucci chce zostać we Włoszech (chory synek) i chce odejść i/lub chcą go odpalić.

A odchodzi, bo (podobno) psuł atmosferę w klubie.

W takich warunkach ciężko negocjować wysoką kwotę transferu, skoro jedynym realnym klubem gdzie może odejść jest Milan, który zna całą sytuację.

Juventusowi kończy się cykl, gdzie miał szansę na wygranie Ligi Mistrzów, a mając tak wiekowy skład, gdy Milan płaci fortunę za samych młodych zawodników, za kilka lat to raczej nie oni będą mierzyć spośród włoskich klubów w Ligę Mistrzów, a nie Juve.
Awatar użytkownika
grzes430

Post autor: grzes430 »

Chalobah podpisał kontrakt z Watford. Zapłacili za niego .... 5 mln funtów. Myślę, że jako kibic Chelsea mogę sobie z wami przybić piątkę, bo transfery robią równie żenujące.
W tym momencie w ekipie The Blues z pomocników został Kante, Fabregas oraz Matic, który trenuje tylko indywidualnie gdyż również się go chcą pozbyć.
Każdego możliwego wychowanka, który miał swój niewielki udział w wygraniu ligi w zeszłym sezonie sprzedali lub wypożyczyli - Ake, Chalobah definitywnie, Loftus-Cheek oraz Aina wypożyczenie. Nie wiem czyja to zasługa - Conte czy zarządu z Emenalo na czele, ale straciłem do nich cierpliwość. Ich transferowe ruchy powodują, że już teraz wiem jak zakończy się dla nich sezon i można powoli głosować kto zostanie nowym trenerem tego śmiesznego klubu. I nie zmienię zdania nawet jeśli w tym tygodniu oficjalnie potwierdzą kupno pierwszego lepszego zawodnika z Monaco, bo czy dużo lepszy jest Bakayoko od Chalobaha to się okaże po pierwszych kolejkach PL, chociaż wtedy jeszcze Francuz będzie leczyć kontuzje...
MTT:
Tytuły (8): US OPEN 2012 -debel, Sztokholm 2012, Australian Open 2013 - debel, Abu Dhabi 2014, Barcelona 2014, Australian Open 2016 - debel, Marsylia 2018, ATP Finals 2018 - debel

Finały (8): US OPEN 2013, Monte Carlo 2014, Umag 2014, Rotterdam 2015, Sydney 2016, US OPEN 2016 - debel, Winston-Salem 2018, US OPEN 2018 - debel
Awatar użytkownika
Del Fed

Rroggerr pisze: A odchodzi, bo (podobno) psuł atmosferę w klubie.
http://www.juventuz.com/attachment.php? ... 1499980241 Takie chodzą plotki i pogłoski i to z kilku żródeł. I guru Juventuz. com napisał, że to Juve chciało sprzedać. Ja to mogę zrozumieć, jeśli zrobił taki kwas w przerwie finalu, to niech zjeżdża, ale to jest FIRMA, jeśli Bonucciemu się w d...poprzewracało, trzeba mu było przed Mundialem zagrozić siedzeniem na trybunach cqały sezon, w międzyczasie negocjując normalną cenę, czyli około 60 mln, skoro Milan tak go chce, a pieniędzy im nie brakuje.
Oczywiście nie wspomnę, że oddawanie najlepszych graczy do głównych rywali jest wizerunkowo i sportowo słabe. Zwłaszcza, że to hegemon oddał do klubu najwyżej "na dorobku".

Walker idzie za 45 patyków i to funtów. <śmiech>

Awatar użytkownika
grzes430

Post autor: grzes430 »

Bakayoko nie przeszedł testów medycznych. Jeszcze jest nadzieja, że nie założy niebieskiej koszulki.
MTT:
Tytuły (8): US OPEN 2012 -debel, Sztokholm 2012, Australian Open 2013 - debel, Abu Dhabi 2014, Barcelona 2014, Australian Open 2016 - debel, Marsylia 2018, ATP Finals 2018 - debel

Finały (8): US OPEN 2013, Monte Carlo 2014, Umag 2014, Rotterdam 2015, Sydney 2016, US OPEN 2016 - debel, Winston-Salem 2018, US OPEN 2018 - debel
Zablokowany