Montreal 2013
- DUN I LOVE
- Administrator
Re: Montreal 2013
Tymczasem Novak bez tytułu od Monte Carlo. Coraz więcej tych porażek w istotnych meczach, a i nie tylko (Miami, Madryt, Rzym).
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Po Wimbledonie mówiłem, że oczekuję od Djokovicia jakiejś małej rewolucji, a tymczasem on znowu był dla mnie zbyt przewidywalny w swojej grze. Ale nic, takie rozważania na wiele już się nie zdają. W każdym razie Novak na pewno nie może sobie pozwolić na to, aby jego forehand, czyli jedno z dwóch podstawowych uderzeń służących mu do pokonania Nadala, funkcjonowało tak jak dzisiaj (przy meczbolu wyrzucił w aut kolejną taką piłkę). A FH Rafy? On nie miał tylu takich strzałów, którymi odsuwał Djokovicia od linii końcowej, w Monte Carlo, a przygotował je na półfinał RG i właśnie pierwszy pojedynek z Serbem na hardzie od AO 2012. Nie wiem, czy Novak spodziewał się takiej kanonady.
Kompletnie nie zgadzam się z opinią niektórych osób, że Nadal gra gorzej niż kiedyś. Dla mnie jest wręcz przeciwnie. On absolutnie nie zatraca tego, co wcześniej umiał, i cały czas dodaje nowe elementy.
Same pozytywy po stronie Rafy i negatywy u Djokovicia.
Kompletnie nie zgadzam się z opinią niektórych osób, że Nadal gra gorzej niż kiedyś. Dla mnie jest wręcz przeciwnie. On absolutnie nie zatraca tego, co wcześniej umiał, i cały czas dodaje nowe elementy.
Same pozytywy po stronie Rafy i negatywy u Djokovicia.
Tak czułem. Zbyt pięknie byłoby pokonać Nadala po raz 16.
Czekam na jakąś powtórkę na youtube by w spokoju zobaczyć to spotkanie. Wnioskując po waszych wpisach - jest źle tylko czym to jest spowodowane? Tak jak Dawid pisze, zbyt często przegrywa ważne spotkania w tym roku i tu nic nie pomogą wygrane w AO czy MC. Jeśli twierdzi, że jest w życiowej formie to niech mi powie o co chodziło z rokiem 2011. Ten rok wygląda na taki 2008. Wygrał sobie szlema, jednego mastersa a później przegrywa z każdym z top4. Przestaję wierzyć w powtórzenie 2011 roku, bo nie daje Serb powodów by nagle w jego grze z tego roku coś znacznie się zmieniło na lepsze.
Nadal - po zobaczeniu meczu coś więcej będę mógł stwierdzić. Na ten moment napiszę tyle, że Rafa korzysta póki może. Skoro Mareje i Dżjokowicze nie potrafią wygrywać z nim nawet na hardzie, gdzie gra swój drugi turniej od 13 miesięcy to już nie Jego problem i gra swoje.
Czekam na Cincinnati. Tam się więcej wyjaśni odnośnie USO, ale nie widzę na Flushing Meadows nawet finału.

Czekam na jakąś powtórkę na youtube by w spokoju zobaczyć to spotkanie. Wnioskując po waszych wpisach - jest źle tylko czym to jest spowodowane? Tak jak Dawid pisze, zbyt często przegrywa ważne spotkania w tym roku i tu nic nie pomogą wygrane w AO czy MC. Jeśli twierdzi, że jest w życiowej formie to niech mi powie o co chodziło z rokiem 2011. Ten rok wygląda na taki 2008. Wygrał sobie szlema, jednego mastersa a później przegrywa z każdym z top4. Przestaję wierzyć w powtórzenie 2011 roku, bo nie daje Serb powodów by nagle w jego grze z tego roku coś znacznie się zmieniło na lepsze.
Nadal - po zobaczeniu meczu coś więcej będę mógł stwierdzić. Na ten moment napiszę tyle, że Rafa korzysta póki może. Skoro Mareje i Dżjokowicze nie potrafią wygrywać z nim nawet na hardzie, gdzie gra swój drugi turniej od 13 miesięcy to już nie Jego problem i gra swoje.
Czekam na Cincinnati. Tam się więcej wyjaśni odnośnie USO, ale nie widzę na Flushing Meadows nawet finału.
MTT:
Tytuły (8): US OPEN 2012 -debel, Sztokholm 2012, Australian Open 2013 - debel, Abu Dhabi 2014, Barcelona 2014, Australian Open 2016 - debel, Marsylia 2018, ATP Finals 2018 - debel
Finały (8): US OPEN 2013, Monte Carlo 2014, Umag 2014, Rotterdam 2015, Sydney 2016, US OPEN 2016 - debel, Winston-Salem 2018, US OPEN 2018 - debel
Tytuły (8): US OPEN 2012 -debel, Sztokholm 2012, Australian Open 2013 - debel, Abu Dhabi 2014, Barcelona 2014, Australian Open 2016 - debel, Marsylia 2018, ATP Finals 2018 - debel
Finały (8): US OPEN 2013, Monte Carlo 2014, Umag 2014, Rotterdam 2015, Sydney 2016, US OPEN 2016 - debel, Winston-Salem 2018, US OPEN 2018 - debel
Wow.!
Miła niespodzianka z samego rana.
Teraz mogę ze spokojem obejrzec spotkanie.
Miła niespodzianka z samego rana.

Teraz mogę ze spokojem obejrzec spotkanie.
Rafa grał naprawdę dobry tenis, najlepszy jaki w tym sezonie widziałem. Fakt, że to jedyny mecz jaki jego obejrzałem z Montrealu, ale raczej można śmiało stwierdzić, że jest ''głównym'' kandydatem do tytułu na Flushing Meadows. Piorunujący ten forehand, nie banalny serwis,brak backhandow w karo.
2003 US Open
- Robertinho
Niech się męczą ze sobą szkodniki ci dwaj wybitni gracze, oby USO wygrał ktoś inny.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Ferrer?Robertinho pisze:oby USO wygrał ktoś inny.
MTT:
- DUN I LOVE
- Administrator
Naszły mnie podobne myśli - zagrania po linii siały spustoszenie. Fh był miażdżący, a w TB grał nawet i soczyste bh po prostej. O zgrozo.jonathan pisze:Kompletnie nie zgadzam się z opinią niektórych osób, że Nadal gra gorzej niż kiedyś. Dla mnie jest wręcz przeciwnie. On absolutnie nie zatraca tego, co wcześniej umiał, i cały czas dodaje nowe elementy.
![:] :]](./images/smilies/%5Bdblpt%5D%5D.gif)
MTT Titles/Finals
Spoiler:
To prawda, ale Novak psuł dzisiaj sporo banalnych piłek.Shinoda pisze:Rafa grał naprawdę dobry tenis, najlepszy jaki w tym sezonie widziałem. Fakt, że to jedyny mecz jaki jego obejrzałem z Montrealu, ale raczej można śmiało stwierdzić, że jest ''głównym'' kandydatem do tytułu na Flushing Meadows. Piorunujący ten forehand, nie banalny serwis,brak backhandow w karo.
F.Roig ma chyba dobry wpływ na Rafaela.
Jestem bardzo zaskoczony wynkiem, oglądałem zarówno Rafę jak i Nole w tym turnieju i Serb sprawiał dużo lepsze wrażenie, szczególnie w meczu z Gasquetem.
P.S. Widzę że Serb ma to samo zdanie o minięciach na ciało co ja, niezłym fochem rzucił Novak
P.S. Widzę że Serb ma to samo zdanie o minięciach na ciało co ja, niezłym fochem rzucił Novak

Ostatnio zmieniony 11 sie 2013, 11:01 przez filip.g, łącznie zmieniany 1 raz.

Montreal - plan gier na niedzielę:
- Kort centralny, start o godz. 18:30.
Colin Fleming (GBR)/Andy Murray (GBR) v [3] Alexander Peya (AUT)/Bruno Soares (BRA)
Nie przed godz. 21:00.
[4] Rafael Nadal (ESP) v [11] Milos Raonic (CAN)
Wszystkie dotychczasowe wyniki można znaleźć na 1 stronie wątku.
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
- Rodżer Anderłoter
To be continued...
- DUN I LOVE
- Administrator
Rafael Nadal 3 - 0 Milos Raonic
http://www.atpworldtour.com/Players/Hea ... 9&oId=R975
Nadal 6-4, 6-0, 7-5, 6-3, 6-4, 6-4;
Sety: 6-0;
Gemy: 37 - 20;
http://www.atpworldtour.com/Players/Hea ... 9&oId=R975
Nadal 6-4, 6-0, 7-5, 6-3, 6-4, 6-4;
Sety: 6-0;
Gemy: 37 - 20;
MTT Titles/Finals
Spoiler:
TB decidera. Pierwszy punkt i człowiek natychmiast orientuje się ze smutkiem, że na 95 % procent ręce w geście triumfu po ostatniej piłce podniesie Nadal. Super go rozegrał (ten punkt), gra potoczyła się tak jak sobie tego Hiszpan życzył, na nic zdała się ekwilibrystyczna defensywa wprawionego w ruch Novaka.
I śmiem twierdzić, że nawet tak mocny psychicznie gość jak Djoko, zwątpił w tym momencie w możliwość odniesienia sukcesu, dlatego kolejne pięć punktów zasiliło konto Rafy.
Na cztery pierwsze serwisy musi trafiać trzy i do tego na całego łupać forhendem jeśli chcę coś zdziałać w finale Milos. Inaczej Rafa pokaże dominację z przełomowego momentu meczu z Novakiem.

Na cztery pierwsze serwisy musi trafiać trzy i do tego na całego łupać forhendem jeśli chcę coś zdziałać w finale Milos. Inaczej Rafa pokaże dominację z przełomowego momentu meczu z Novakiem.
- Robertinho
A choćby.grzes430 pisze:Ferrer?Robertinho pisze:oby USO wygrał ktoś inny.

Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- DUN I LOVE
- Administrator
Jak widzicie szanse Milosa?
Bogdan, spokojnie. Ja już przed finałem do tematu MTT nie zajrzę.

MTT Titles/Finals
Spoiler:
Wracając do drugiego półfinału to zastanawia mnie skąd u Nadala nagle taka ofensywa. Nie widziałem tego w meczu z Janowiczem ani z Levine. Ciekaw jestem czy to zwyżkująca forma czy ukrywanie największych atutów w poprzednich spotkaniach. Albo ktoś wreszcie wytłumaczył Rafie że w przebijaniu to Serb jest jeszcze lepszy od niego. Tak czy siak meczem z Nole Nadal nawiązał do swojej najlepszej gry z 2010 roku wg mnie.
Te same myśli również i mnie naszły. Co z tego, że Novak coś tam psuł, ważny jest styl zwycięstwa Nadala, a tu na mnie zrobił wrażenie, co naprawdę rzadko zdarza się.filip.g pisze:Tak czy siak meczem z Nole Nadal nawiązał do swojej najlepszej gry z 2010 roku wg mnie.
2003 US Open
Po obejrzeniu całego spotkania i po przeczytaniu waszych opinii doszedłem do następującego wniosku. Djokovic zatrzymał się na spotkaniach z Rafą z 2011 roku. Tam defensywna gra przynosiła zwycięstwa z Hiszpanem. Nadal po kontuzji doszedł do wniosku, że żeby powrócić do wygranych z Serbem, musi zmienić taktykę i zacząć grać ofensywny tenis.
Novak ciągle trzyma się tej gry z czasów wygrywania nawet na cegle, a Rafa na tyle poprawił ofensywę, że jest za dobra dla broniącego się Djoko.
Jeśli Djokovic nie zareaguje i nie zacznie grać ofensywniej niż do tej pory - kolejne porażki z Nadalem będą kwestią czasu.
TB - przy 0-6 Djoko już nie wierzył w zwycięstwo, ale mu się nie dziwię. Przy 2-6 nagle zdał sobie sprawę, że może coś tu jeszcze zdziała. Poganiał chłopca od piłek po ręcznik bo nawet go ze sobą nie brał przy zmianie stron.
Nadal 6/3 6/3 w finale.
Novak ciągle trzyma się tej gry z czasów wygrywania nawet na cegle, a Rafa na tyle poprawił ofensywę, że jest za dobra dla broniącego się Djoko.
Jeśli Djokovic nie zareaguje i nie zacznie grać ofensywniej niż do tej pory - kolejne porażki z Nadalem będą kwestią czasu.
TB - przy 0-6 Djoko już nie wierzył w zwycięstwo, ale mu się nie dziwię. Przy 2-6 nagle zdał sobie sprawę, że może coś tu jeszcze zdziała. Poganiał chłopca od piłek po ręcznik bo nawet go ze sobą nie brał przy zmianie stron.
Nadal 6/3 6/3 w finale.
MTT:
- bogdan1978
Ja tam zaglądam teraz tylko zbierając dane do entry .DUN I LOVE pisze:Jak widzicie szanse Milosa?

Zostaję przy moim typie +4 na Rafę , +6 wydaje mi się za dużo , a na +5 za późno wstałem i mnie uprzedziłeś .

Przewiduję w 1nym tie , a w 2gim 6:3 dla Rafy choć Milos może popłynąć bardziej - zacznie się chłopak denerwować i może być nawet do 0/1 - Vasek mógł go tak pojechać to tym bardziej Rafał .
.