Wimbledon 2024
- no-handed backhand
- DUN I LOVE
- Administrator
Re: Wimbledon 2024
Uważam, że jest to bardzo nietrafiony tok rozumowania. Trochę na zasadzie, że gdyby Nadal ograł Zvereva to by zrobił finał RG. Do pewnych rzeczy trzeba być w najwyższej formie fizycznej, a Berrettini po AO22 ma straszne problemy zdrowotne i jest praktycznie poza dużym tenisem od tamtego czasu.Kamileki pisze: ↑11 cze 2024, 9:09Rok temu był będąc w gorszej dyspozycji doszedł do 4 rundy gdzie przegrał z końcowym zwycięzcą. Wg mnie na trawie jest wciąż groźniejszy niż wszyscy żeni poza Hurkaczem.DUN I LOVE pisze: ↑11 cze 2024, 9:05 Berrettini to typ na przetrwania pierwszego tygodnia w zdrowiu, tak?
Co do Hurkacza też jestem ostrożny. Fajnie poserwował rok temu z Djokoviciem, ale koniec końców to już 27-letni facet, który zrobił tylko jeden wynik godny speca od trawy. Coraz mniej czasu na kolejny krok. Póki co podobny przypadek jak Miedwiediew, który swego czasu miał łatkę jednego z faworytów do triumfu przy SW19, a jak już coś tam pograł, to się brutalnie odbił od Alcaraza. Brutalnie.
Generalnie stawianie graczy spoza Top-5 w gronie faworytów WS to jest zawsze bardzo dużo loteria, bo z nimi to jest tak jak wiatr zawieje.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Okej. To kto przed Hurkaczem czy Berrettinim ?
Miedwiediew? Rubliow? Tsitsipas? Dimitrov? Kaczanow? De Minaur? Bublik? Shelton? Anderson? Opelka? Ruud?
Miedwiediew? Rubliow? Tsitsipas? Dimitrov? Kaczanow? De Minaur? Bublik? Shelton? Anderson? Opelka? Ruud?
- DUN I LOVE
- Administrator
Hurkacz się wydaje jednym z bardziej naturalnych kandydatów, a że może odpaść po pierwszym meczu to już inna kwestia. Numerem 1 jednak Alcaraz i to dość wyraźnie pod nieobecność Djokovica.
Chciałbym meczu Berrettini - Zverev w 1 rundzie na niewytartej trawce.
- DUN I LOVE
- Administrator
Żeby ocenić ich przydatność pod kątem walki o tytuł, musieliby zagrać w drugim tygodniu. QF lub SF. W innym razie taki mecz nic nie powie, poza tym, że Berrettini to koszmarny draw w pierwszym tygodniu.
U mnie Alcaraz, Sinner i przepaść.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
U mnie: Sinner, Alcaraz, duża przerwa, Hurkacz, przepaść, Berrettini, pewna przerwa, inni.DUN I LOVE pisze: ↑11 cze 2024, 12:52Żeby ocenić ich przydatność pod kątem walki o tytuł, musieliby zagrać w drugim tygodniu. QF lub SF. W innym razie taki mecz nic nie powie, poza tym, że Berrettini to koszmarny draw w pierwszym tygodniu.
Ja Hurkacza widze na równi z młodymi. Jak mu będzie siedział serwis, to jest praktycznie nie do przełamania tu.Kamileki pisze: ↑11 cze 2024, 16:46U mnie: Sinner, Alcaraz, duża przerwa, Hurkacz, przepaść, Berrettini, pewna przerwa, inni.DUN I LOVE pisze: ↑11 cze 2024, 12:52Żeby ocenić ich przydatność pod kątem walki o tytuł, musieliby zagrać w drugim tygodniu. QF lub SF. W innym razie taki mecz nic nie powie, poza tym, że Berrettini to koszmarny draw w pierwszym tygodniu.
Ogólnie coraz rzadziej ma mega wpadki. Numerek będzie wysoki. Pierwsze klopotu Polak może mieć e ćwierćfinale,.
Z tych nierozstawionych kto będzie mocny?
Berretini, Murray pewnie w 1 albo 2 rundzie, bo na 3 wyjdą zwłoki.
- DUN I LOVE
- Administrator
Murray chyba 7 lub 9 setów z rzędu przegrał, wczoraj rutynowo spłynął z Gironem. Bardziej zastanawia, czy to będzie jego ostatni turniej, czy zamierza dalej się kopać po czole.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Za to zagra w Bastad. Ładnie organizatorzy musieli sypnąć groszem.
MTT World Tour (Highest rank #1, career 2009 - 2024):
MTT Challenger Tour:
W:
F: Rio 25, Acapulco 25, Munich 25
Spoiler:
W:
F: Rio 25, Acapulco 25, Munich 25
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
Broady, Willis headline initial Wimbledon wild cards
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler: