RBA o krok od 3 seta.
14 - MC'10.
Haczyk taki, że podczas Garrosa 2018 Novak nie był w dziesiątce, a na cegle grali jeszcze w Madrycie 2016. A drugi haczyk to fakt, że Hiszpan wygrał oba spotkania z Berdychem na hardzie gdy Czech był w dziesiątce - w Madrasie w 2012 i w Indian Wells 2014. Stąd 4-5 razy mógłby wygrać na 8 prób Agut jakbyśmy odwrócili nawierzchnię. Nie wiem, w tym wypadku statystyki są tak oczywiste że raczej mówią prawdę i Roberto nie stanowi większego zagrożenia gdy na cegle rywalizuje z topem. Starcie, które teraz trwa jest bardzo wyrównane, ale obstawiam że to lecąca na pohybel forma Rubliowa jest główną przyczyną.Mario pisze: ↑15 kwie 2021, 18:42Roland Garros 2016 i 2018 - oba to Szlem. Brakujący mecz to masters w Rzymie, więc jeden poza WS.Kamileki pisze: ↑15 kwie 2021, 18:32To ja odwrócę kota ogonem i napiszę, że Agut na cegle zanotował po dwie porażki zarówno z Berdychem, Niszikorim i Goffinem, a z Novakiem 3 z czego dwie były jednak w mastersach, a nie Szlemach. Ile z tych 8-iu teoretycznych spotkań wygrałby na hardzie z tymi panami? Pewnie ze 4.
Berdych to ten sam kazus co Bautista, wszędzie grający to samo, ale jeśli gdzieś miał z nim Hiszpan wygrać, to chyba jednak szybciej na cegle, trochę łatwiej zneutralizować siłę gry Czecha. Nishikori mocno podobnie, z wyłączeniem trawy, on sam bodajże swego czasu utrzymywał, że woli grać na clayu (mogę coś mylić, mnóstwo tych ludzi się jednak przewinęło), więc bardziej kwestia formy niż podłoża. Z Goffinem pewnie na betonie by wygrał.
Pójdę Ci na rękę i założę, że wziąłby oba mecze z Belgiem (choć bardziej 1-1 wydaje się logiczne) i pokonałby w tym jednym Novaka (raczej by przegrał). Mamy 3 mecze, które może potoczyłyby się inaczej, co mam wrażenie, potwierdza moje poprzednie wpisy.
OK, może trochę mnie przekonałeś.Kamileki pisze: ↑15 kwie 2021, 19:31Haczyk taki, że podczas Garrosa 2018 Novak nie był w dziesiątce, a na cegle grali jeszcze w Madrycie 2016. A drugi haczyk to fakt, że Hiszpan wygrał oba spotkania z Berdychem na hardzie gdy Czech był w dziesiątce - w Madrasie w 2012 i w Indian Wells 2014. Stąd 4-5 razy mógłby wygrać na 8 prób Agut jakbyśmy odwrócili nawierzchnię. Nie wiem, w tym wypadku statystyki są tak oczywiste że raczej mówią prawdę i Roberto nie stanowi większego zagrożenia gdy na cegle rywalizuje z topem. Starcie, które teraz trwa jest bardzo wyrównane, ale obstawiam że to lecąca na pohybel forma Rubliowa jest główną przyczyną.
Jak wskazał Damian - 14 i jest to rekord bardzo wyśrubowany bo drugi najlepszy wynik Nadala to 21. Być może się zakręci gdzieś pomiędzy bo patrząc na przebieg nie ma już grajka który jest w stanie urwać mu więcej gemów.
Na cegle oczywiście.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości