Myślę, że priorytetem Arsenalu jest zatrzymanie Holendra, a ten jak widać wyraża chęć pozostania w Kanonierach. Na chwile obecną RvP to najlepszy piłkarz Londyńczyków, a do tego jeden z najlepszych napastników świata i zarząd klubu powinien zrobić wszystko by go zatrzymać. Dać mu w końcu porządną podwyżkę nawet w granicach 120-150 tyś. tygodniowo (wiem dla City to jak splunąć, ale Robin należy do piłkarzy dla których nie liczy się tylko kasa, a także przywiązanie klubowe). I właśnie w miłości do barw widzę nadzieję pozostania jego osoby w Arsenalu. Do tego patrząc na to jakie transfery w tym roku chce przeprowadzić Wenger jest duża szansa na podpis zawodnika "Oranje" pod nową umową.Sky Sports/kanonierzy.com pisze:Van Persie gotowy do rozmów o kontrakcie
Kapitan Arsenalu - Robin van Persie wyraził swoją gotowość do podjęcia rozmów po zakończeniu obecnego sezonu z trenerem Arsenem Wengerem, na temat swojej przyszłości w barwach Kanonierów.
Kontrakt Holendra z klubem z Emirates wygasa już w 2013 roku podczas gdy Francuski szkoleniowiec jest zdeterminowany, by przekonać obecnego lidera klasyfikacji strzelców Premier League do pozostania na dłużej w Arsenalu. Wenger pragnie wyjaśnić wszelkie wątpliwości dotyczące przyszłości Robina przed jego dołączeniem do składu reprezentacji Oranje na Euro 2012.
- Taki mamy zamiar, nie ustaliliśmy konkretnej daty ale spotkam się z Bossem tak jak to zrobiliśmy przedtem. Spotkamy się aby porozmawiać o mojej przyszłości i wielu innych rzeczach.
Van Persie wyraził także jak wiele znaczy dla niego Arsenal oraz zadeklarował, że na zawsze pozostanie Kanonierem.
- Arsenal jest niewiarygodnym klubem. To dzięki niemu jestem obecnie takim zawodnikiem jakim jestem. Kiedy dołączałem do The Gunners, to było jak spełnienie marzeń. Gdy zapytasz kogoś pokroju Roberta Piresa co czuje lub jak się czuje, on odpowie: "Czuję się Kanonierem" i cokolwiek się stanie, ja zawszę będę Kanonierem - zakończył Holender.
Ciekawe co ta amerykańska marka przygotuje dla nich na nowy sezonTransfery.info pisze:Nike nowym sponsorem Manchesteru City
Manchester City FC ogłosił, że nowym dostawcą odzieży będzie firma Nike Inc.
Umowa z dotychczasowym sponsorem, Umbro, wygaśnie z końcem sezonu 2012/13. Popularna „łyżwa” na koszulkach graczy z Etihad Stadium pojawi się więc w kolejnym sezonie, czyli 2013/14.
- Jesteśmy zadowoleni z możliwości poprawiania stosunków między klubem, a firmą Nike Inc. Zarówno Manchester City FC, jak i Nike, mają wielkie ambicje. Chcemy być na szczycie futbolowego biznesu – powiedział prezes Nike, Charlie Denson.
- To wspaniałe, że możemy poprawić relacje z rodziną Nike. Mają zasłużoną reputację, przewodzą w swojej dziedzinie. To wielki krok naprzód dla Manchesteru City – dodał jeden z dyrektorów „The Citizens”, John MacBeath.
Ten transfer to tak naprawdę wymyślili dziennikarze. Bo Barcelona nigdy nie zgłaszała się po Holendra, ba nawet takiej chęci z ich strony nie było, bo też niby po co? Mają świetnego Ville, a w razie konieczności na szpicy może zagrać Sanchez czy Cuenca. Bardziej się boję, że "zakosi" go Juventus, który i już podobno przymierza się złożyć ofertę w wysokości 35 mln funtów. Nie wiadomo też czy do walki o niego nie włączy się Real, ale to chyba będzie zależne tylko wyłącznie od tego czy pozostanie Higuain.DUN I LOVE pisze:Czyli jednak nici z transferu Van Persiego do Barcy? Dość głośno się o tym mówiło w szatni Blaugrany jeszcze kilka miesięcy temu.
MG FCB pisze:Po co odpuścili ,żeby nie awansować do LM?Stawiam na 2-1 dla The Reds.
No wynik fatalny. Dlatego teraz modlę się o zwycięstwo City i w lidze mistrzów będę kibicował BayernowiDUN I LOVE pisze:Arsenal - Norwich 3-3. Paskudnie komplikują sobie sytuację Kanonierzy. Przy tak zażartej walce o pierwszą czwórkę z Newcastle i Tottenhamem, dzisiejszy mecz obowiązkowo wypadało wygrać. Spotkanie nie widziałem, ale kolega klnie na skuteczność chłopców Wengera.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości