Wimbledon 2016
Re: Wimbledon 2016
Jeśli dobrze sprawdziłem, to pierwszy raz od 2001 roku w IV rundzie Wimbledonu nie ma żadnego Hiszpana.
- DUN I LOVE
- Administrator
A ostatnio co tam wybierał?Rodżer Anderłoter pisze:Jednak przy 10 okazjach wybierał puchar 7 razy zamiast talerza.
Żilu pisze:Jeśli dobrze sprawdziłem, to pierwszy raz od 2001 roku w IV rundzie Wimbledonu nie ma żadnego Hiszpana.

MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Rodżer Anderłoter
A co ostatnio Murray wybierał przy reszcie szlemów ?
- DUN I LOVE
- Administrator
Nie miał wyboru, bo był Djoković. A zresztą, czas pokaże.Rodżer Anderłoter pisze:A co ostatnio Murray wybierał przy reszcie szlemów ?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Rodżer Anderłoter
No dobra, już wiemy, że Roger mimo wszystko tego turnieju nie wygra. To kto przed finałem pozbawi staruszka złudzeń ? Naćpany Cilic czy niesamowicie regularny i skuteczny Raonic nie dający żadnej szansy na break'a przy własnym serwisie. Czy może zrobi to już Johnson ?
- DUN I LOVE
- Administrator
A wielka nadzieja białych pobierze jutro seta chociaż, czy raczej gładkie 3-0 panicz?
---------------------------------------------------
---------------------------------------------------
Roger to esteta. Kolekcjonuje puchary z podstawkami. Trochę się zagalopował na początku i teraz nadrabia. Brakuje mu do kompletu 4 talerzy, więc........ .DUN I LOVE pisze:A ostatnio co tam wybierał?Rodżer Anderłoter pisze:Jednak przy 10 okazjach wybierał puchar 7 razy zamiast talerza.

Trudno ocenic jego szanse w drodze do finału po jego ostatnich występach. Niemniej, mogę sobie wyobrazic taki scenariusz: finał, wygrana i natychmiastowe zakończenie kariery. Na tych kortach, gdzie bezsprzecznie królował. Podoba mi się.

- DUN I LOVE
- Administrator
Mary się zdrzemnie po pierwszym, pewnie wygranym. Wolę nie robić sobie wielkich nadziei, ale na seta jest szansa jak najbardziej.COA pisze:A wielka nadziejabiałychpobierze jutro seta chociaż, czy raczej gładkie 3-0 panicz?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
A ja będę rozczarowany jak Kyrgios nie da w miarę bliskiego meczu Murrayowi.
Swoją drogą delikatnie pozdrawiam, bo patrzę na post Damiana - Zverev w czwartej rundzie, myślę - wow, wyciągnął w deciderze, aż się ucieszyłem, patrzę na livescore, a tam jednak w czterech rutynowo Berdych.
Swoją drogą delikatnie pozdrawiam, bo patrzę na post Damiana - Zverev w czwartej rundzie, myślę - wow, wyciągnął w deciderze, aż się ucieszyłem, patrzę na livescore, a tam jednak w czterech rutynowo Berdych.

- DUN I LOVE
- Administrator
Poprawione.
Z kronikarskiego obowiązku: dziś po raz 4. w historii odbyły się na Wimblu mecze w MS.
Vesely powalczy z Berdychem?
Z kronikarskiego obowiązku: dziś po raz 4. w historii odbyły się na Wimblu mecze w MS.
Vesely powalczy z Berdychem?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Plan jest taki, że Berdych korzysta z dziwnej drabinki, robi semi, zjeżdża w czterech z Murrayem, nabija punktów do rankingu i kończy n-ty sezon z kolei w top8. Vesely zatem jest tu tylko przystawką.
-
Szczerze mówiąc ciężko byłoby mi wymarzyć sobie lepszy tydzień. Jest dokładnie tak jak lubię, czyli większość faworytów awansowała i były też świetne niespodzianki. Kiedyś już wspomniałem, że nie jestem za masowym wylotem czołówki, bo turniej traci na atrakcyjności. Bardzo lubię Wimbledoński poniedziałek, cała runda w jeden dzień 
Federer vs. Johnson - dobra dyspozycja z Evansem powinna skutkować gładkim zwycięstwem Feda.
Murray vs. Kyrgios - szlagier dnia, marzenie to wygrana Nicka, ale nie liczę na to zbytnio. Niech go chociaż trochę pociśnie.
Gasquet vs. Tsonga - też ciekawe starcie, bardzo wyrównane, dużo zależny od tego jak Jo się zregeneruje.
Nishikori vs. Cilic - następny wyrównany mecz, Japończyk mnie nie przekonuje na trawie, Cilic raczej faworytem.
Raonic vs. Goffin - numerki z rozstawienia tworzą wrażenie, że mają podobne szanse, ale Belgowi będzie ciężko nawet o seta.
Berdych vs. Vesely - rewelacja Wimbla Jiri nie stracił nawet seta, Berdych się męczy, jak da radę z presją to powalczy o QF.
Querrey vs. Mahut - każde rozstrzygnięcie możliwe, grają o swój pierwszy QF.
Jak mocno różnią się od siebie ćwiartki w poszczególnych połówkach
Najwięksi faworyci mają najtrudniej.

Federer vs. Johnson - dobra dyspozycja z Evansem powinna skutkować gładkim zwycięstwem Feda.
Murray vs. Kyrgios - szlagier dnia, marzenie to wygrana Nicka, ale nie liczę na to zbytnio. Niech go chociaż trochę pociśnie.
Gasquet vs. Tsonga - też ciekawe starcie, bardzo wyrównane, dużo zależny od tego jak Jo się zregeneruje.
Nishikori vs. Cilic - następny wyrównany mecz, Japończyk mnie nie przekonuje na trawie, Cilic raczej faworytem.
Raonic vs. Goffin - numerki z rozstawienia tworzą wrażenie, że mają podobne szanse, ale Belgowi będzie ciężko nawet o seta.
Berdych vs. Vesely - rewelacja Wimbla Jiri nie stracił nawet seta, Berdych się męczy, jak da radę z presją to powalczy o QF.
Querrey vs. Mahut - każde rozstrzygnięcie możliwe, grają o swój pierwszy QF.
Jak mocno różnią się od siebie ćwiartki w poszczególnych połówkach

- Robertinho
Haha, wizja odpadniecia z kimś z trójki Cilic, Nishikori, Raonic budzi we mnie większą irytację niż ten cały Djoko Slam, gorsza byłaby tylko porażka z Murrayem w finale. Jedyne honorowe wyjście to przegrać z Johnsonem, albo wygrać cały turniej.Rodżer Anderłoter pisze:No dobra, już wiemy, że Roger mimo wszystko tego turnieju nie wygra. To kto przed finałem pozbawi staruszka złudzeń ? Naćpany Cilic czy niesamowicie regularny i skuteczny Raonic nie dający żadnej szansy na break'a przy własnym serwisie. Czy może zrobi to już Johnson ?

Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Ostatnio broniłem Nicka, ale nie ukrywam, że te przegrywane tiebreaki trochę mnie niepokoją. Tym bardziej, że we wszystkich lawinowo traci punkty przy swoim podaniu. O ile brałem pod uwagę przegrane sety i tym podobne sprawy, zważywszy na trudność i specyfikę drabinki, tak bilans tb 0-3 przed spotkaniem z Murrayem nie napawa optymizmem.
Mimo wszystko myślę, że powalczy i raczej nie będę skakał z radości po porażce w stylu tej z Berdychem w Melbourne. Jest zdrowy, gra na ulubionej nawierzchni i pokazał fragmentami całkiem porządny tenis. Kiedy jak nie teraz oczekiwać wielkich rzeczy.
Co do drugiego interesującego mnie meczu. Gdyby ktoś powiedział mi 2 tygodnie temu, że Mahut zagra o ćwierćfinał Wimbledonu z Querreyem, pewnie skakałbym z radości. Oczywiście Sam grać w tenisa potrafi, przy dobrym dniu serwisowym musisz liczyć na farta w tb, skoro ograł Djokovica to coś musi prezentować i tak dalej, i tak dalej. Z drugiej strony to nie Murray czy nawet Raonic albo inny Berdych, grając swój dobry tenis Francuz ma przynajmniej te 50% szans. Biorę pod uwagę wtopę, ale skoro szczęście się uśmiechnęło, to dlaczego mu nie pomóc...
Mimo wszystko myślę, że powalczy i raczej nie będę skakał z radości po porażce w stylu tej z Berdychem w Melbourne. Jest zdrowy, gra na ulubionej nawierzchni i pokazał fragmentami całkiem porządny tenis. Kiedy jak nie teraz oczekiwać wielkich rzeczy.
Co do drugiego interesującego mnie meczu. Gdyby ktoś powiedział mi 2 tygodnie temu, że Mahut zagra o ćwierćfinał Wimbledonu z Querreyem, pewnie skakałbym z radości. Oczywiście Sam grać w tenisa potrafi, przy dobrym dniu serwisowym musisz liczyć na farta w tb, skoro ograł Djokovica to coś musi prezentować i tak dalej, i tak dalej. Z drugiej strony to nie Murray czy nawet Raonic albo inny Berdych, grając swój dobry tenis Francuz ma przynajmniej te 50% szans. Biorę pod uwagę wtopę, ale skoro szczęście się uśmiechnęło, to dlaczego mu nie pomóc...
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
- DUN I LOVE
- Administrator

Wimbledon - plan gier na poniedziałek:
Kort centralny - start o 14:
[3] Roger Federer (SUI) vs Steve Johnson (USA)
WTA
[15] Nick Kyrgios (AUS) vs [2] Andy Murray (GBR)
Kort 1 - start o 14:
WTAx2
[7] Richard Gasquet (FRA) vs [12] Jo-Wilfried Tsonga (FRA)
Kort 2 - start o 12:30
WTA
[9] Marin Cilić (CRO) vs [5] Kei Nishikori (JPN)
[11] David Goffin (BEL) vs [6] Milos Raonic (CAN)
Kort 3 - start o 12:30
WTAx2
Jiri Vesely (CZE) vs [10] Tomas Berdych (CZE)
Kort 12 - start o 12:30
WTAx2
[19] Bernard Tomic (AUS) vs [32] Lucas Pouille (FRA)
Kort 18 - start o 12:30
WTA
[28] Sam Querrey (USA) vs Nicolas Mahut (FRA)
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Czego to ludzie nie wymyśla.
"A i co do Nole..
Jeszcze byl jeden czynnik jego przegranej..
Publicznosc wgle go nie dopingowala."
"A i co do Nole..
Jeszcze byl jeden czynnik jego przegranej..
Publicznosc wgle go nie dopingowala."