Poziom tenisa dziś

Obrazek
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Re: Poziom tenisa dziś

Post autor: DUN I LOVE »

Sampras: Raonic jest blisko zwycięstwa w WS.

Nadal: Nishikori w pewnym momencie swojej kariery zostanie numerem 1 na świecie.

W sumie Rafa mówi co roku, że nie jest faworytem RG, ale w tym przypadku się z nim zgadzam. :o
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Rroggerr

Post autor: Rroggerr »

A ja dochodzę do wniosku, że Nishikori robi się powoli przereklamowany... Ale na RG będzie groźny. :D
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Jest przereklamowany, ale jak Fab4 odpadnie, to nie widzę lepszego kandydata na regularne (czyt. co 2-3 turniej) półfinały, finały i zwycięstwa w turniejach.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Rroggerr

Jak Fab4 odejdzie, to Nishikori będzie miał pod 30-tkę. On blisko swojego peaku potrafi nieustannie mordować się z dużo gorszymi tenisistami...
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Jestem dziwnie przekonany, że on peak ma jeszcze przed sobą.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Emu

Post autor: Emu »

Nie mogę odżałować tego, że Del Potro już nigdy poważnie nie zaistnieje w rozgrywkach. Okres od Wimbledonu 14 i następne sezony przy solidnym łupaniu przyniosłyby kolejny duży sukces na miarę USO 09. Zmarnowanie potencjału przez kontuzje jest paskudne bo to czynnik niezależny od zawodnika.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Emu pisze:Zmarnowanie potencjału przez kontuzje jest paskudne bo to czynnik niezależny od zawodnika.
W tym przypadku jak najbardziej zależny.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
TadX

Post autor: TadX »

Nishikoriego wstrzymywały kontuzje. Może w końcu odpali, jak trzeba ;). Wierzę w niego odkąd widziałem mecz z Blake'iem w finale :).
Awatar użytkownika
Mario

Post autor: Mario »

Sorry, ale Del Potro sam się prosił o to, co go spotyka w ostatnim czasie. Oczywiście szkoda chłopa, ale niby za głupotę się płaci.

Co do Nishikoriego to zgadzam się z Rroggerrem. Materiał na kilka fajnych startów w wielkich turniejach jak najbardziej, ale na zdominowanie tenisa już chyba nie...
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
Awatar użytkownika
Emu

DUN I LOVE pisze:
Emu pisze:Zmarnowanie potencjału przez kontuzje jest paskudne bo to czynnik niezależny od zawodnika.
W tym przypadku jak najbardziej zależny.
W przypadku pierwszej kontuzji można to podciągnąć pod technike uderzenie z forehandu ale co w takim razie powiesz o drugim nadgarstku?
Awatar użytkownika
Mario

Post autor: Mario »

A ile to razy grał z kontuzją i slajsował? Jeszcze te deble. :facepalm:
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
Rroggerr

Peak, peakiem, po prostu Kei jest w stanie gubić sety z każdym, i normalnie nawet nie byłoby to tak bolesne, ale on fizycznie jest jaki jest i ma to później poważne konsekwencje. W tamtym roku jego starty w największych turniejach to walkover w Miami, finał w Madrycie, finał US Open gdzie się nie stawił na mecz, semi w Bercy i plecy, bajgiel w deciderze na WTF, przecież to nie przypadek...
Awatar użytkownika
Emu

Mario pisze:A ile to razy grał z kontuzją i slajsował? Jeszcze te deble. :facepalm:
Pełna zgoda co do tego, że przez to jeszcze pogorszył sprawę. Chodzi mi o fakt, że jego nadgarstki są wyjątkowo podatne na kontuzje i to jest cecha na, która nie ma wpływu. Oczywiście może lepiej planować starty itp ale pewnych rzeczy nie przeskoczy.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Emu, tu nie ma czego podciągać - to jest zwyczajnie fakt. DelPo uderzając w taki sposób pierwszy fh w życiu musiał się liczyć, czym to się skończy. Ilekroć podziwiałem jego bomby grane z tej strony, za każdym razem aż mnie ciarki przechodziły "z bólu".

Gdy uderzasz bh, druga ręka też jest przecież obciążana, bo przecież nie służy do podpierania - nie wiem w jakim zakresie to się ma DelPo, ale jeżeli wylatuje przez to na rok, a później jest problem z poskładaniem tego, to trudno to nazwać przypadkiem.

Mario, Rroggerr, ale nie mylmy prowadzenia w rankingu z dominacją, bo to nie musi być tożsame. Nishikori ze swoimi słabościami dotarł jakoś do Top-5 i jest najwyżej notowanym zawodnikiem, kiedy wyjmiemy herosów.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Rroggerr pisze:A ja dochodzę do wniosku, że Nishikori robi się powoli przereklamowany... Ale na RG będzie groźny. :D
Powoli robi się? :D
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Rroggerr

O forum mi chodziło. Chyba, że Tobie też. :D Bo tak generalnie to każdego tenisistę obecnie można by tak określić...

I żeby nie było, ja Keia lubię, przyjemny tenis, w formie co najmniej niewygodny dla każdego, nawet jakiś potencjał na Szlema jest. Na mączce to nr. 3 obecnie. :D Ale no mógłby chociaż to Memphis strollować komfortowo... :]
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Rroggerr pisze:Ale no mógłby chociaż to Memphis strollować komfortowo... :]
Trochę wygląda na czepianie się. :P Gdyby przyjechał wziąć startowe, przegrał w I rundzie, to nie byłoby jakiegokolwiek wspomnienia o tym turnieju. Zagrał dużo poniżej możliwości, ale jednak wyciągał mecze na styku, będąc pod formą, a najlepszy mecz zagrał w finale. Mi tam nie robi różnicy w jakim stylu wygrał tę imprezę - odhaczył kolejny turniej i tyle.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Sorry Pete, ale dobrego słowa na antenie ES to Ty już na swój temat raczej nie usłyszysz.

http://www.tennisworldusa.org/Pete-Samp ... 23058.html
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Rroggerr

Obrazek
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

DUN I LOVE pisze:Sorry Pete, ale dobrego słowa na antenie ES to Ty już na swój temat raczej nie usłyszysz.

http://www.tennisworldusa.org/Pete-Samp ... 23058.html
Za chwilę przyszły GOAT przegoni w ilości Szlemów, więc sfrustrowany emeryt strzyka jadem.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
ODPOWIEDZ