Miami 2024
Re: Miami 2024
Trudno nie podziwiać Gaela za ten powrót, oby zdrowie pozwoliło mu jak najdłużej być zdolnym do rywalizacji, bo o ile od takiego Alcaraza czy Sinnera w formie musi dostać, to w pojedynczym meczu w BO3 on ma szansę niemal z każdym, a ośmieszania tego touru nigdy dość.
Jeśli chodzi o Alcaraza to chyba są widoki na sunshine double, oczywiście przed rokiem również były, a zatrzymał go Sinner w semi, ale jakoś poza Włochem, który chyba zaczyna jechać na oparach, to wydaje mi się, że nie powinien z nikim przegrać.
Generalnie to jest dramat, że dekadę temu mieliśmy mega ciekawych grajków jak Gael, którzy nigdy raczej nie byli poważnie rozważani (na pewno nie przeze mnie) do największych rzeczy, ale byli wartością samą w sobie, a teraz mamy na jego miejscu Ruuda, Hurkacza czy De Minaura, ja pie*dole, qrwa.
Jeśli chodzi o Alcaraza to chyba są widoki na sunshine double, oczywiście przed rokiem również były, a zatrzymał go Sinner w semi, ale jakoś poza Włochem, który chyba zaczyna jechać na oparach, to wydaje mi się, że nie powinien z nikim przegrać.
Generalnie to jest dramat, że dekadę temu mieliśmy mega ciekawych grajków jak Gael, którzy nigdy raczej nie byli poważnie rozważani (na pewno nie przeze mnie) do największych rzeczy, ale byli wartością samą w sobie, a teraz mamy na jego miejscu Ruuda, Hurkacza czy De Minaura, ja pie*dole, qrwa.
W top 50 race jest tylko trzech ludzi powyżej 33 lat i są to: Monfils, Djokovic i Mannarino. Niespodziewane dobrze się trzyma Gael, też myślałem, że wysiądzie już jakiś czas temu (gdzieś w 2022), a tymczasem powrócił do znośnej formy i jest w ostatnim czasie "najlepszym najstarszym" zawodnikiem w tourze. Biorąc pod uwagę przebieg, ilość urazów itd. całkiem miłe zaskoczenie, że ten przemiły showmen wciąż jest w stanie pokazać całkiem fajny tenis.
- DUN I LOVE
- Administrator
Pamiętam jak rok temu o tej porze (mniej więcej) Gael mówił, że będzie grał do 2025, z niedowierzaniem kiwałem głową. Tymczasem nie tylko nie musi prosić o WC, ale wrócił do Top-50 i do każdego turnieju ma bezpośrednie wejście.
Nie doceniłem ani Gaela, a i przeceniłem poziomu dzisiejszego touru.
Nie doceniłem ani Gaela, a i przeceniłem poziomu dzisiejszego touru.

MTT Titles/Finals
Spoiler:
- no-handed backhand
1-0 dla O’Connella w h2h. 

“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer

Miami
Stadium
start o g. 17:00 : R16 Dominik Koepfer
nie przed 19:00 : [27] Victoria Azarenka vs Yulia Putintseva
nie przed 20:30 : R16 [1] Carlos Alcaraz
nie przed 00:00 : [8] Maria Sakkari
nie przed 01:30 : R16 [4] Alexander Zverev
Grandstand
start o g. 16:00 : R16 Tomas Machac
bezpośrednio po : R16 [7] Casper Ruud
bezpośrednio po : R16 Christopher O'Connell
nie przed 20:30 : R16 [11] Grigor Dimitrov
nie przed 12:00 : R16 [9] Alex de Minaur
bezpośrednio po : [1] Su-Wei Hsieh
Butch Buchholz
start o g. 16:00 : [WC] Ashlyn Krueger
nie przed 17:30 : Asia Muhammad
bezpośrednio po : Xiaofei Wang
bezpośrednio po : QF [7] Kevin Krawietz
bezpośrednio po : QF [1] Rohan Bopanna
bezpośrednio po : R16 Marcelo Melo
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
- no-handed backhand
Alcaraz - Hurkacz
Zverev - De Minaur
Ruud - Medvedev
Arnaldi - Sinner
To nie było trudne.
Zverev - De Minaur
Ruud - Medvedev
Arnaldi - Sinner
To nie było trudne.
- DUN I LOVE
- Administrator
Później Alcaraz vs Zverev i Ruud vs Arnaldi, w finale Zverev d. Ruud.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Nie widziałem z niego jeszcze ani jednej piłki na żywo i co gorsza nie czytałem też tego wątku, więc nie wiedząc co mówią mejweni mtenis, nie wiem jak mam myśleć

Dzisiaj jednak coś już mam nadzieję zobaczyć. Na suchych liczbach wygląda to jednak obiecująco i pierwszy zastrzyk energii tacierzyńskiej musiał dobrzeć wpłynąć na Lorenzo.
- DUN I LOVE
- Administrator
Ech, gdzie te czasy, gdy puszczanie takich bąków w towarzystwie uchodziło za obciach 

- DUN I LOVE
- Administrator
- Robertinho
MTT - Tytuły (8) 2024:(1) Bastad, 2023:(1) Pune, 2022:(1) Melbourne, 2021:(5) Mallorca, Wimbledon, Toronto, Antwerpia, Sztokholm
MTT - Finały (5)
2022:(4) Dubaj, Estoril, Tokio, Paryż-Bercy 2021:(1) Wiedeń
MTT - Finały (5)
2022:(4) Dubaj, Estoril, Tokio, Paryż-Bercy 2021:(1) Wiedeń
- DUN I LOVE
- Administrator
- DUN I LOVE
- Administrator
Zapłacisz mi za to.
- DUN I LOVE
- Administrator