Forum fanów tenisa ziemnego, gdzie znajdziesz komentarze internautów, wyniki, skróty spotkań, statystyki, materiały prasowe, typery i inne informacje o turniejach ATP i WTA.
L_D pisze: ↑03 cze 2024, 18:47
Patrzę i nie wierzę w komentarze, które czytam. Naprawdę uważacie, że 37 latek, który chce wygrywać najszybciej jak się da zarówno w kontekście setów (3 wygrane i do szatni) oraz punktów - ilość wizyt do siatki, żeby skracać wymiany nagle sobie robi jakąś kontrolowaną 5 setówkę, czy coś.
Widać wyraźnie, że od drugiego seta coś mu dolega - inaczej grałby jak w pierwszym i byłoby gładkie 3:0 dla niego, lecz w sumie każdy ma prawo wierzyć w taki wariant rzeczywistości jaki uważa.
Podobnie jak z inwestowaniem w akcje - wybieramy daną akcję, inwestujemy, bo przewidujemy, że wzrośnie - a jak nie wzrasta to tym gorzej dla rzeczywistości - przecież to my mamy rację i nasza wizja jedynie słuszna.
Każdy z nas ma takie momenty zakłamywania rzeczywistości.
Z tego, co widzę, wszyscy zgodnie zauważyliśmy, że Novakowi coś dolega. Tutaj rozchodzi się raczej o to, jak nieudolni potrafią być młodsi gracze w starciach ze starszymi o lata świetlne rakami. Tak przypomnę Nadala z Fritzem na Wimbledonie - mecz, którego Hiszpan nie miał prawa wygrać, a wygrał i tylko strzelił w/o w kolejnej rundzie. Myślę, że dopóki nie usłyszymy "gem, set i mecz Cerundolo", możemy jeszcze widzieć jakieś szanse dla Serba, choćby czołgał się po tym korcie.
MTT - tytuły (14):
2025: Marsylia; 2024: Monte Carlo, Rotterdam; 2023: Toronto; 2022:Montreal, Newport, Eastbourne, Queen's Club, Madryt, Monachium; 2021: Metz, US Open, Parma, Barcelona
MTT - finały(10): 2024: Antwerpia, Montreal, Halle; 2022: Bazylea, Atlanta, Barcelona, Indian Wells; 2021:WTF, Antwerpia, Roland Garros
L_D pisze: ↑03 cze 2024, 18:47
Patrzę i nie wierzę w komentarze, które czytam. Naprawdę uważacie, że 37 latek, który chce wygrywać najszybciej jak się da zarówno w kontekście setów (3 wygrane i do szatni) oraz punktów - ilość wizyt do siatki, żeby skracać wymiany nagle sobie robi jakąś kontrolowaną 5 setówkę, czy coś.
Widać wyraźnie, że od drugiego seta coś mu dolega - inaczej grałby jak w pierwszym i byłoby gładkie 3:0 dla niego, lecz w sumie każdy ma prawo wierzyć w taki wariant rzeczywistości jaki uważa.
Podobnie jak z inwestowaniem w akcje - wybieramy daną akcję, inwestujemy, bo przewidujemy, że wzrośnie - a jak nie wzrasta to tym gorzej dla rzeczywistości - przecież to my mamy rację i nasza wizja jedynie słuszna.
Każdy z nas ma takie momenty zakłamywania rzeczywistości.
Z tego, co widzę, wszyscy zgodnie zauważyliśmy, że Novakowi coś dolega.
Czytam z pewnym opóźnieniem i kilka komentarzy było w stylu, że ileż razy to już widzieliśmy - do nich się odnosiłem, zacząłem pisać wcześniej później dokończyłem i wysłałem.
L_D pisze: ↑03 cze 2024, 19:14
Nie ma się co dziwić, że dzisiejsza tenisowa młodzież ma podobnie…
Mi bardziej chodzi o to jak nie mają pomysłów na minięcie Djokovicia, który biegnie do siatki po bardzo średniej prędkości serwisie, wcale nie jakoś genialnie plasowanym. Z 19-letnim Nadalem już z 10 passing shotów dostał.
Masz rację - zbyt szybko przeczytałem - brak zrozumienia z mojej strony i odniosłem się do faktu, iż nie mają sami odwagi (umiejętności) gry przy siatce.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
2015: Tokio
2016: Rio de Janeiro, Indian Wells, Waszyngton, Chengdu, WTF
2017: Doha, Sydney, Dubaj, Miami, Marrakesz, Estoril, s-Hertogenbosch
2018: Barcelona,Winston-Salem,Sztokholm, Paryż-Bercy,
2019: Dubaj, Miami, Monachium, Kitzbühel, St. Petersburg, WTF
2020: Adelaide, Rzym
2022: Adelaide 1, Australian Open, Rzym, Halle
2023: Indian Wells, Miami, Barcelona, US Open, WTF
2024: Wimbledon, Winston-Salem
2015: Kuala Lumpur
2016: Queens, Sankt Petersburg
2017: Waszyngton, Winston-Salem, US Open, Sankt Petersburg, WTF
2018: Doha, Miami, Hamburg,
2019: Eastbourne, US Open,
2020: RG, Sofia
2021: ATP Cup
2022: Stuttgart, Eastbourne, Winston-Salem, Florencja
2023: Montpellier, Rzym, Atlanta
2024: Mallorca
MTT (DEBEL) - Tytuły (7) / Finały (7)
2019: RG, Cincinnati, Paryż-Bercy, WTF
2020: RG, US Open
2021: Rzym
2018: WTF
2019: Indian Wells, Madryt
2020: Australian Open
2021: Australian Open, RG, Paryż-Bercy
Sowa pisze: ↑03 cze 2024, 19:35
Wciąż nie wierzysz?
Tak jak pisałem każdy wierzy w swój wariant rzeczywistości - moim zdaniem im bliższy jest on realności tym lepiej, lecz każdy z nas ma prawo żyć tak jak sam uważa.
Przedstawiłem swoje argumenty i na tym poprzestanę…
Bombardiero pisze: ↑03 cze 2024, 18:33
Jeszcze jeden set dla Argentyńczyka i na bank wjedzie sok z gumijagód.
Do tych wiadomości odniosłem się w moim poście, że czytam i nie wierzę.
A to z mojej strony mogę Cię zapewnić, że to żartobliwy komentarz. Gdyby był Novak w pełni zdrów, to po 6:1 w pierwszej partii zakończyłby pojedynek oddając co najwyżej 5 gemów w dwóch kolejnych.
MTT - tytuły (14):
2025: Marsylia; 2024: Monte Carlo, Rotterdam; 2023: Toronto; 2022:Montreal, Newport, Eastbourne, Queen's Club, Madryt, Monachium; 2021: Metz, US Open, Parma, Barcelona
MTT - finały(10): 2024: Antwerpia, Montreal, Halle; 2022: Bazylea, Atlanta, Barcelona, Indian Wells; 2021:WTF, Antwerpia, Roland Garros
Sowa pisze: ↑03 cze 2024, 19:35
Gładko 6:4 za chwilę.
W piątym maks dwa gemy ugra młodzian
Nawet jak by tak było, czego życzę Djokovicovi z calego serca to pokazuje to tylko jego wolę walki. Czy to naprawdę tak trudno zrozumieć, że gdyby nie kontuzja to by gładko wygrał 3:0 i nie bawił się w „herosowanie”.
Sowa pisze: ↑03 cze 2024, 18:31
Bez żartów. Chłop zwyczajnie odpoczywa, żeby wrzucić wyższy bieg. Ile to już razy...
Wiemy, znajo. Ale pewne rzeczy nie trwają wiecznie.
Spokojnie. Zacznie się dopiero, jeśli wygra tego seta. W trakcie któregoś AO, niektórzy użytkownicy twierdzili, że zdjęcia medyczne pokazujące naderwanie mięśni brzucha, Nole własnoręcznie stworzył na fotoszopie.
A to z mojej strony mogę Cię zapewnić, że to żartobliwy komentarz. Gdyby był Novak w pełni zdrów, to po 6:1 w pierwszej partii zakończyłby pojedynek oddając co najwyżej 5 gemów w dwóch kolejnych.
Ja nie twierdzę, że nic mu nie jest. Gdyby mu nic nie było, to by już sobie jechał na rowerku.
Ale słaniał się jakby miał umierać (znów) i nic z tego nie wynikło (znów).