Odbiegając od tematu, karzeł przyznał w wywiadzie, że finał MŚ był dla niego takim przeżyciem, że do tej pory ani razu nie obejrzał powtórki/skrótów czy czegokolwiek takiego.Robertinho pisze: ↑09 cze 2024, 12:59Jak zakończy karierę raczej o nim myśleć w ogóle nie będę, bo żadnych powtórek z udziałem oglądać nie zamierzam.
Roland Garros 2024
Re: Roland Garros 2024
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
MTT Titles/Finals
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
Kurs na wygraną Zvereva 3-2 wynosi 9,25.
- no-handed backhand
1+Robertinho pisze: ↑09 cze 2024, 12:59Bardzo łatwo. Przez ostatnie dwa lata mocno się u mnie zatarł " Nadal na korcie". Oczywiście mecze widziałem, ale to już jak bohater K-Pax po opuszczeniu(????) przez przybysza z kosmosu. Niby ten sam wygląd, ale zupełnie inna postać.DUN I LOVE pisze: ↑09 cze 2024, 12:49 To już drugi finał RG z rzędu, trzeci w ciągu ostatnich czterech lat, bez udziału Rafaela. Kiedyś niewyobrażalne, dziś cały czas trudno się przyzwyczaić.
Jak zakończy karierę raczej o nim myśleć w ogóle nie będę, bo żadnych powtórek z udziałem oglądać nie zamierzam. Przykry rozdział w historii dyscypliny, który powinien się jak najszybciej zamknąć, a sarkofag najlepiej zalać betonem.
- DUN I LOVE
- Administrator
Rzuciłeś coś?
Im bliżej meczu, tym pewniej widzę ten mecz dla Carlitosa.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Tak, 25 PLN właśnie na ten typ, trochę z przekory, bo oczywiście team Alcaraz, ale oni obaj są tak niepewni w swojej grze, że nie wierzę w kliniczną wygraną żadnego z nich i ten decider wydaje mi się bardzo prawdopodobny.
- Robertinho
To tak jak ja. Aczkolwiek z innych powodów.DUN I LOVE pisze: ↑09 cze 2024, 13:04Odbiegając od tematu, karzeł przyznał w wywiadzie, że finał MŚ był dla niego takim przeżyciem, że do tej pory ani razu nie obejrzał powtórki/skrótów czy czegokolwiek takiego.Robertinho pisze: ↑09 cze 2024, 12:59Jak zakończy karierę raczej o nim myśleć w ogóle nie będę, bo żadnych powtórek z udziałem oglądać nie zamierzam.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- DUN I LOVE
- Administrator
Finał wielkoszlemowy, poprzednie mecze nie mają imo znaczenia.
Trudno jednoznacznie typować, bo Hiszpan jest zdecydowanym faworytem buków i większości obserwatorów, ale z drugiej strony jego finałowy rywal to nie jest jakiś gracz, któremu raz się udało wejść do finału M-1000, a na przestrzeni kariery złapał 3-4 kurniki. Mówimy jednak o zawodniku z 22 tytułami na koncie, 6 mastersami i 2 WTF i sporą historią kontuzji, przerw w grze i innych problemów. Strasznie niepoważnie wygląda ten brak WS w gablocie Zworka, mając świadomość jak pasywny i osłabiający potrafi być w długich meczach.
Sam mecz to dla mnie trochę jak Blake vs Jużny kiedyś. Kibicowałem JB007, ale jak wygrywał Misza to też bardzo fajnie. Jakiś czas temu tak sobie wyobrażałem w głowie, że kolejny szlem Carlitos ogarnie w Paryżu, więc co się nie wydarzy, będę zadowolony.
Wreszcie jakiś szlem, gdzie wszystko mi pasuje.
Trudno jednoznacznie typować, bo Hiszpan jest zdecydowanym faworytem buków i większości obserwatorów, ale z drugiej strony jego finałowy rywal to nie jest jakiś gracz, któremu raz się udało wejść do finału M-1000, a na przestrzeni kariery złapał 3-4 kurniki. Mówimy jednak o zawodniku z 22 tytułami na koncie, 6 mastersami i 2 WTF i sporą historią kontuzji, przerw w grze i innych problemów. Strasznie niepoważnie wygląda ten brak WS w gablocie Zworka, mając świadomość jak pasywny i osłabiający potrafi być w długich meczach.
Sam mecz to dla mnie trochę jak Blake vs Jużny kiedyś. Kibicowałem JB007, ale jak wygrywał Misza to też bardzo fajnie. Jakiś czas temu tak sobie wyobrażałem w głowie, że kolejny szlem Carlitos ogarnie w Paryżu, więc co się nie wydarzy, będę zadowolony.
Wreszcie jakiś szlem, gdzie wszystko mi pasuje.

MTT Titles/Finals
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Szczęściarz, mnie brakuje Rafole po drugiej stronie siatki, ale jak wygra Carlitos to turniej na plus.
- DUN I LOVE
- Administrator
W sumie jeśli Alcaraz wygra to skompletuje szlemy na każdej nawierzchni w wieku 21 lat, Nadal miał 22,5 kiedy tego dokonał, a 24 kiedy skompletował klasyka.
- DUN I LOVE
- Administrator
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
- DUN I LOVE
- Administrator
- DUN I LOVE
- Administrator
Bardzo fajne streszczenie drogi Saszy i tego jak pragnie tytułu WS.
MTT Titles/Finals
Spoiler: