Wimbledon 2024

Wydarzenia z aren turniejowych WTA.
Awatar użytkownika
Lucas

Re: Wimbledon 2024

Post autor: Lucas »

Paolini też bardzo ładnie po tym RG, choć gdyby nie uraz Keys, mogłaby być już w domu. Widać jak sukces dodaje pewności siebie.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

DUN I LOVE pisze: 07 lip 2024, 22:26 Vekić vs Sun i Navarro vs Paolini? Z tego grona wyłoniona zostanie finalistka imprezy.
Team Vekic, ale pewnie nic z tego nie wyjdzie, Navarro w sumie też byłaby spoko.
Awatar użytkownika
Saboteur

Post autor: Saboteur »

Dysproporcja w talencie między górną a dolną połówką jest przygniatająca, trochę przypomina się sytuacja z AO24 gdzie górna połówka grała tylko po to, aby wyłonić zbierającą wklep od Sabalenki w finale.
Tytuły (4): 2023: Doha; 2017: Chennai, Queens Club; 2012: Memphis
Finały (6): 2017: Newport, Montreal; 2014: Abu Dhabi, Metz; 2013: Pekin, Atlanta

twitter.com/saboteur_cod
Awatar użytkownika
Barty
Administrator

Post autor: Barty »

jaccol55 pisze: 07 lip 2024, 22:25 Bardzo mi się podoba Navarro. Opanowana. Wyszła, zrobiła swoje, powiedziała wszystkim dobranoc i zeszła z kortu.
+1, właśnie przed meczem mówiłem tacie, że zupełnie nieprzypadkowa zawodniczka i że w przyszłym roku lekko powinna top10 ogarnąć. I jest to opinia laika nie oglądającego praktycznie WTA, bazująca jedynie na dwóch krótkich wywiadach w Tennis Channel, z których jasno wynikało, że ma dziewczyna głowę na karku.

A przy dzisiejszym poziomie tenisa Pań, to może w zupełności wystarczać na duże sukcesy, skoro czasem wystarczy całego seta grać konsekwentnie długą piłkę na fh numeru 2 na świecie, po czym punkty same się naliczają i wystarcza to na rutynowe zwycięstwo w szlemie...
Tytuły (30):
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Awatar użytkownika
no-handed backhand

Post autor: no-handed backhand »

Barty pisze: 07 lip 2024, 23:33
jaccol55 pisze: 07 lip 2024, 22:25 Bardzo mi się podoba Navarro. Opanowana. Wyszła, zrobiła swoje, powiedziała wszystkim dobranoc i zeszła z kortu.
+1, właśnie przed meczem mówiłem tacie, że zupełnie nieprzypadkowa zawodniczka i że w przyszłym roku lekko powinna top10 ogarnąć. I jest to opinia laika nie oglądającego praktycznie WTA, bazująca jedynie na dwóch krótkich wywiadach w Tennis Channel, z których jasno wynikało, że ma dziewczyna głowę na karku.
Czy myślisz, że administator forum wtenis też jest laikiem w dziedzinie kobiecego tenisa? :D
Yoshihito Nishioka do Ciebie jedzie
Awatar użytkownika
Jacuszyn

Post autor: Jacuszyn »

Saboteur pisze: 07 lip 2024, 22:32 Dysproporcja w talencie między górną a dolną połówką jest przygniatająca, trochę przypomina się sytuacja z AO24 gdzie górna połówka grała tylko po to, aby wyłonić zbierającą wklep od Sabalenki w finale.
Wszystkie chyba się modlą o wylot Rybakiny.
MTT World Tour (Highest rank #1, career 2009 - 2024):
Spoiler:
MTT Challenger Tour:
W:
F: Rio 25, Acapulco 25, Munich 25
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

no-handed backhand pisze: 08 lip 2024, 0:14
Czy myślisz, że administator forum wtenis też jest laikiem w dziedzinie kobiecego tenisa? :D
Pytanie brzmi czy kobiecy tenis jest laikiem w dziedzinie adminów mtenis.🤔

Porażka Coco cieszy bawiąc i bawi ciesząc, zobaczymy jak dalej potoczy się ten sezon i czy będzie to ciąg dalszy "kopiuj - wklej" ze współpracy Brada z Riddickiem.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Furiacinka

Post autor: Furiacinka »

Jacuszyn pisze: 08 lip 2024, 8:05
Saboteur pisze: 07 lip 2024, 22:32 Dysproporcja w talencie między górną a dolną połówką jest przygniatająca, trochę przypomina się sytuacja z AO24 gdzie górna połówka grała tylko po to, aby wyłonić zbierającą wklep od Sabalenki w finale.
Wszystkie chyba się modlą o wylot Rybakiny.
Z taką grą kalinskayi bardzo możliwe,że to już dziś :)
Furiacinka

A przy dzisiejszym poziomie tenisa Pań, to może w zupełności wystarczać na duże sukcesy, skoro czasem wystarczy całego seta grać konsekwentnie długą piłkę na fh numeru 2 na świecie, po czym punkty same się naliczają i wystarcza to na rutynowe zwycięstwo w szlemie...
Mówisz o poziomie pań obecnie niskim, a Sabalenka inne ma zdanie na ten temat, gdy sobie jako gówniara tłukła te Radwańskie to wspomniała ostatnio,że obecny poziom jest cięższy niż,gdy zaczynała z tourem ...:)

Prawda leży zawsze po środku, a w tej sytuacji jednak ktoś z topu,który jest od środka tego całego "cyrku" to widzi więcej niż ja, ty i inni.
Awatar użytkownika
Kamileki

Post autor: Kamileki »

Catherine pisze: 07 lip 2024, 19:08 Chciałabym wiedzieć, dlaczego tylu mężczyzn na tym forum jest przeciwko Idze. Kiedy grała Radwańska, niektórzy narzekali i cytowali Ostapenko, że Agnieszka nie potrafi grać, że ma taki przepychany forehand, itd. Teraz znowu narzekacie na Igę, choć styl jej gry jest zupełnie inny. Jeszcze niedawno pastwiliście się nad Osaką (skądinąd wyjątkowo irytującą osobą), a w trakcie Rolanda Garrosa niektórzy prawie płakali, że przegrała mecz z Igą. Powiedzcie , jaki problem macie ze Świątek. Czy to jest taka Modlitwa Polaka ("dopierdolcie sąsiadowi/rodakowi"), czy chodzi o to, że nie wygląda jak Raducanu (czyli prawie jak Zendaya)? Bardzo mnie to zastanawia.
Nieciekawy styl gry ma Iga, brakuje też mocnej osobowości, a uroda delikatnie mówiąc bardzo średnia.
Fair play czasem też brakuje, nie przystoją takie zachowania tenisistce na tym poziomie:
Obrazek

Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

Wimbledon 🇬🇧 - wyniki II rundy turnieju deblowego:

[1] Hsieh 🇹🇼 / Mertens 🇧🇪 d. [WC] Appleton 🇬🇧 / Miyazaki 🇬🇧 6-1 6-2 R. Corvaia
[14] Kenin 🇺🇸 / Mattek-Sands 🇺🇸 d. Kato 🇯🇵 / Zhang 🇨🇳 6-1 6-4 K. Rask
[11] Gauff 🇺🇸 / Pegula 🇺🇸 d. Danilina 🇰🇿 / Xu 🇨🇳 6-2 7-6(3) J. Campistol
[5] Errani 🇮🇹 / Paolini 🇮🇹 d. [Alt] Kolodziejova 🇨🇿 / Siskova 🇨🇿 6-1 6-4 J. Crowson

[4] Siniakova 🇨🇿 / Townsend 🇺🇸 d. [Alt] Gadecki 🇦🇺 / Lechemia 🇫🇷 6-4 2-6 6-1 C. Tortise-Crawford
Fernandez 🇨🇦 / Shibahara 🇯🇵 d. [16] Eikeri 🇳🇴 / Neel 🇪🇪 2-6 7-5 6-2 K. Rask
[9] Kichenok 🇺🇦 / Ostapenko 🇱🇻 d. Blinkova / Sherif 🇪🇬 w/o J. Williams
Mihalikova 🇸🇰 / Nicholls 🇬🇧 d. Linette 🇵🇱 / Stearns 🇺🇸 6-2 6-0 M. Bley

[7] Dolehide 🇺🇸 / Krawczyk 🇺🇸 d. Navarro 🇺🇸 / Parry 🇫🇷 6-2 6-3 A. Petrarca
Garcia 🇫🇷 / Mladenovic 🇫🇷 d. [10] Bouzkova 🇨🇿 / Sorribes Tormo 🇪🇸 6-3 6-4 F. Edwards
[15] Muhammad 🇺🇸 / Sutjiadi 🇮🇩 d. Shnaider / Vesnina 6-2 3-6 6-3 L. Smith
Babos 🇭🇺 / Kichenok 🇺🇦 d. [3] Melichar-Martinez 🇺🇸 / Perez 🇦🇺 4-6 6-2 6-2 R. Lichtenstein

[8] Krejcikova 🇨🇿 / Siegemund 🇩🇪 d. Baptiste 🇺🇸 / Parks 🇺🇸 6-3 6-3 A. Rocha
[12] Chan 🇹🇼 / Kudermetova d. Bucsa 🇪🇸 / Hibino 🇯🇵 6-2 7-5 D. Michaels
Kostyuk 🇺🇦 / Ruse 🇷🇴 d. Sizikova / Wang 🇨🇳 6-4 6-4 A. Hughes
[2] Dabrowski 🇨🇦 / Routliffe 🇳🇿 d. Khromacheva / Rakhimova 7-6(4) 3-6 7-5 A. Petrarca

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

Wimbledon 🇬🇧 - pary III rundy turnieju deblowego:

[1] Hsieh 🇹🇼 / Mertens 🇧🇪 vs [14] Kenin 🇺🇸 / Mattek-Sands 🇺🇸
[11] Gauff 🇺🇸 / Pegula 🇺🇸 vs [5] Errani 🇮🇹 / Paolini 🇮🇹
[4] Siniakova 🇨🇿 / Townsend 🇺🇸 vs Fernandez 🇨🇦 / Shibahara 🇯🇵
[9] Kichenok 🇺🇦 / Ostapenko 🇱🇻 vs Mihalikova 🇸🇰 / Nicholls 🇬🇧

[7] Dolehide 🇺🇸 / Krawczyk 🇺🇸 vs Garcia 🇫🇷 / Mladenovic 🇫🇷
[15] Muhammad 🇺🇸 / Sutjiadi 🇮🇩 vs Babos 🇭🇺 / Kichenok 🇺🇦
[8] Krejcikova 🇨🇿 / Siegemund 🇩🇪 vs [12] Chan 🇹🇼 / Kudermetova
Kostyuk 🇺🇦 / Ruse 🇷🇴 vs [2] Dabrowski 🇨🇦 / Routliffe 🇳🇿

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Catherine

Post autor: Catherine »

Pewien dziennikarz kiedyś napisał o Jose Mourinho: " Cyborg o wdzięku osobistym Romana Giertycha". Mnie tak się kojarzy uroda Sabalenki, którą wielu panów tutaj na forum się zachwyca. Więc co to znaczy "średnia uroda" Igi Świątek? Tu się nie da dyskutować. Mój kolega po ASP uważa, że Iga ma piękną twarz i porównuje ją do Grety Garbo. A jeśli chodzi o osobowość, to czy te lewackie wysrywy Osaki lub wygładzone do bólu wywiady Coco Gauff to jest osobowość. "Nie wiem, nie znam się, zarobiona jestem". Poza tym, nie jestem obiektywna, bo poza paroma wyjątkami, kobieta nigdy nie jest miła dla drugiej kobiety.
Awatar użytkownika
Marcelo

Post autor: Marcelo »

Catherine pisze: 07 lip 2024, 19:08 Chciałabym wiedzieć, dlaczego tylu mężczyzn na tym forum jest przeciwko Idze. Kiedy grała Radwańska, niektórzy narzekali i cytowali Ostapenko, że Agnieszka nie potrafi grać, że ma taki przepychany forehand, itd. Teraz znowu narzekacie na Igę, choć styl jej gry jest zupełnie inny. Jeszcze niedawno pastwiliście się nad Osaką (skądinąd wyjątkowo irytującą osobą), a w trakcie Rolanda Garrosa niektórzy prawie płakali, że przegrała mecz z Igą. Powiedzcie , jaki problem macie ze Świątek. Czy to jest taka Modlitwa Polaka ("dopierdolcie sąsiadowi/rodakowi"), czy chodzi o to, że nie wygląda jak Raducanu (czyli prawie jak Zendaya)? Bardzo mnie to zastanawia.
Przyczyną jest ojkofobia, która charakteryzuje środowiska o poglądach liberalno-lewicowych. Wynika to w dużej mierze z bezbronności intelektualnej osób, ktore czerpią wiedzę o świecie z internetu, krótkich wpisów na mediach społecznosciowych autorstwa ulubionych influencerów, czy dziennikarzy i tym podobnych bezwartościowych źródeł. Łatwo więc ulegają medialnej manipulacji. Nie są niestety w stanie zrozumieć, jaka postawa leży w ich własnym interesie. Zamiast zdrowym rozsądkiem kierują się emocjami, wykreowanymi przez medialną agitację. Walka z tym jest skazana na niepowodzenie. Zdecydowanie lepiej obserwować jest to zjawisko i przyglądać się konsekwencjom socjologicznym, czy nawet psychiatrycznym. Niekiedy ta autogresja prowadzi do sytuacji, kiedy któryś z użytkowników mtenis ogłasza nagle, że jest Eskimosem, Huculem czy reprezentantem jakiegoś zaginionego plemienia z amazońskiej dżungli. Po takim ataku jednostka wraca jednak do względnej stabilności. Na tym forum łatwo można wczuć się w rolę takiego cyfrowego antropologa, Bronisława Malinowskiego XXI wieku.
Ostatnio zmieniony 08 lip 2024, 13:39 przez Marcelo, łącznie zmieniany 1 raz.
2025 = Stuttgart - (F, PF, PF) - WTA 500 - Ostapenko - Sabalenka 2-0, Sabalenka - Paolini 2-0, Ostapenko - Aleksandrowa 2-0; 2024 = Paryż - (F, ĆF, ĆF) - ATP Masters 1000 Zverev - Humbert 2-0, Chaczanow - Dimitrow 2-0, Humbert - Thompson 2-0; Halle - (F) - ATP 500 Sinner - Hurkacz 2-0 2023 = Sztokholm - (F) - ATP 250 Monfils - Kotow 2-1; Madryt - (4R, 3R) - ATP Masters 1000 Alcaraz - Zverev 2-0, Tsitsipas - Báez 2-1 - (ĆF ,4R) - WTA 1000 Sakkari - Begu 2-1, Świątek - Aleksandrowa 2-1 2022 = Turyn - (PF) - ATP Finals Djoković - Fritz 2-0; Barcelona - (F) - ATP 500 Alcaraz - Carreño-Busta 2-0
Awatar użytkownika
Kiefer

Post autor: Kiefer »

Catherine pisze: 08 lip 2024, 13:32 Mój kolega po ASP uważa, że Iga ma piękną twarz i porównuje ją do Grety Garbo.
Jak przeczytałem Grety to pomyślałem "no jak mu się podoba Greta Thunberg" :D
Furiacinka

Catherine pisze: 08 lip 2024, 13:32 Pewien dziennikarz kiedyś napisał o Jose Mourinho: " Cyborg o wdzięku osobistym Romana Giertycha". Mnie tak się kojarzy uroda Sabalenki, którą wielu panów tutaj na forum się zachwyca. Więc co to znaczy "średnia uroda" Igi Świątek? Tu się nie da dyskutować. Mój kolega po ASP uważa, że Iga ma piękną twarz i porównuje ją do Grety Garbo. A jeśli chodzi o osobowość, to czy te lewackie wysrywy Osaki lub wygładzone do bólu wywiady Coco Gauff to jest osobowość. "Nie wiem, nie znam się, zarobiona jestem". Poza tym, nie jestem obiektywna, bo poza paroma wyjątkami, kobieta nigdy nie jest miła dla drugiej kobiety.
Podoba mi sie co piszesz kolego. Iga świątek gdzieś na poziomie Sereny :) (zamieńmy się mączka,a Wimbledonem), a hejt ogromny :) ale cóż.

P.s dla tych obalających , statystyki mówią same za siebie.

P.s.2 mówię na obecną chwilę.Serena była wielka przez x lat , a Iga jest młoda i równie dobrze może dostać zjazdu(w co wątpię patrząc na jej ogarnięcie życiowe)

Ale generalnie rozumiem,że tak to działa Ciągle się słyszało o lewym i idze. lewy jest teraz bardziej krytykowany przez spoleczenstwo. Jak twarz danej osoby jest wszędzie to dla większości ona brzydnie.
Awatar użytkownika
Robertinho

Catherine pisze: 08 lip 2024, 13:32 Pewien dziennikarz kiedyś napisał o Jose Mourinho: " Cyborg o wdzięku osobistym Romana Giertycha". Mnie tak się kojarzy uroda Sabalenki, którą wielu panów tutaj na forum się zachwyca. Więc co to znaczy "średnia uroda" Igi Świątek? Tu się nie da dyskutować. Mój kolega po ASP uważa, że Iga ma piękną twarz i porównuje ją do Grety Garbo. A jeśli chodzi o osobowość, to czy te lewackie wysrywy Osaki lub wygładzone do bólu wywiady Coco Gauff to jest osobowość. "Nie wiem, nie znam się, zarobiona jestem". Poza tym, nie jestem obiektywna, bo poza paroma wyjątkami, kobieta nigdy nie jest miła dla drugiej kobiety.
Być może jako Osoba z macicą tego nie czujesz, ale Iga nie ma w sobie nic kobiecego, jest aseksualna. Buzia, budowa (wąskie biodra, szerokie bary), sposób bycia. Więc z punktu widzenia jakichś tam wydumanych kanonów, być może jest "ładna", w praktyce raczej nie podoba się żadnemu znanemu mi osobnikowi identyfikującemu się jako cis hetero mężczyzna.
Awatar użytkownika
Lucas

Post autor: Lucas »

Ciekawe, że Gauff też szybko odpadła, a porażka Igi jest szerzej komentowana (wyłączam tu polskie media, gdzie jest to oczywiste). Coco cieszy się dużą sympatią establishmentu, choć jej braki tenisowe są ewidentne i bardzo często wychodzą na wierzch. Sam lubię ją oglądać, ale nie wiem czy taka laskawosc jej dobrze robi. Do tego Brad Gilbert pisze jakieś dziwne rzeczy o tym, czego by Coco nie wygrała,gdyby jej Igę wyrzucić z turnieju.

Ona jest wciąż bardzo młoda i już wiele osiągnęła, ale o Idze można powiedzieć to samo, a mniej się jej wybacza. Nawet jeśli się nigdy nie zaprzyjaźni z trawą nic wielkiego się nie stanie, a takie wyloty ładnie otwierają drabinkę. Teraz mamy IO, więc może się skończyć na tym, że i wilk syty i owca cała, tylko Brad Gilbert znów będzie musiał wymyślać wymówki.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Awatar użytkownika
Robertinho

Furiacinka pisze: 08 lip 2024, 13:41
Podoba mi sie co piszesz kolego. Iga świątek gdzieś na poziomie Sereny :) (zamieńmy się mączka,a Wimbledonem), a hejt ogromny :) ale cóż.

P.s dla tych obalających , statystyki mówią same za siebie.

P.s.2 mówię na obecną chwilę.Serena była wielka przez x lat , a Iga jest młoda i równie dobrze może dostać zjazdu(w co wątpię patrząc na jej ogarnięcie życiowe)

Ale generalnie rozumiem,że tak to działa Ciągle się słyszało o lewym i idze. lewy jest teraz bardziej krytykowany przez spoleczenstwo. Jak twarz danej osoby jest wszędzie to dla większości ona brzydnie.
@Catherine to chyba KOleżanka. :)
Awatar użytkownika
no-handed backhand

Post autor: no-handed backhand »

Catherine pisze: 07 lip 2024, 19:08 Chciałabym wiedzieć, dlaczego tylu mężczyzn na tym forum jest przeciwko Idze.
Połowa tych "mężczyzn" to transwestyci, dał(a)byś spokój.
Yoshihito Nishioka do Ciebie jedzie
Zablokowany