Novak Djoković
- DUN I LOVE
- Administrator
Re: Novak Djoković
Szlemy i gra dla Serbii to najważniejsze cele Novaka na resztę kariery. Ranking nie ma już kompletnie żadnego znaczenia dla mistyka z Belgradu.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- The Djoker
No i slusznie.
Powinien skończyć sezon po igrzyskach i wrócić po dłuższej przerwie wypoczęty, jak uczynił to Roger i Rafa, zgarniając swój ostatni tytuł w karierze.
Djokovic & Medjedovic seal Davis Cup tie against Greece with doubles victory
https://www.atptour.com/en/news/djokovi ... 024-sunday
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Wydaje mi się że jakieś tam turnieje pogra przed Szlemami tzn jasne, do AO można podejść z marszu, ale RG mi sie jakoś nie widzi. Dla czystej rozgrzewki na mączce pewnie zagra jakąś 250 pod trening albo M1000 jak dobrze zapłacą. Do Wimbla z marszu po RG, wiadomo i USO zależnie od letnich rezultatów pewnie też z marszu albo M1000 w Kanadzie. Czyli nastawiałbym się na 5/6 występów rocznie przez prawdopodobnie 4 lata aż do NY xD Mówiąc szczerze jestem zwyczajnie ciekawy czy Nole autentycznie da radę wygrać jakiegoś szlema z podejściem z buta, bez ogrania w turniejach. Bo to już mi zakrawa na solidne szaleństwo, ale chyba naprawde jest tam wiara w te rezultaty jeszcze. Chętnie popatrzę, game completed, każdy dodatek to tylko kolejna miła niespodzianka.
MTT Singiel :
2021: Roland Garros, San Diego, Paris
2019: Antwerp
MTT Debel :
#1 : 10 weeks
2025: Australian Open
2024: Australian Open
2023: Wimbledon, Cincinnati
2022 : Indian Wells, US Open
2021: Australian Open, WTF
2020 : Shanghai
2019 : Wimbledon
2021: Roland Garros, San Diego, Paris
2019: Antwerp
MTT Debel :
#1 : 10 weeks
2025: Australian Open
2024: Australian Open
2023: Wimbledon, Cincinnati
2022 : Indian Wells, US Open
2021: Australian Open, WTF
2020 : Shanghai
2019 : Wimbledon
- DUN I LOVE
- Administrator
Normalnie będzie grał, ale bez większego ciśnienia na wynik w mniejszych turniejach.Razing pisze: ↑16 wrz 2024, 2:00 Wydaje mi się że jakieś tam turnieje pogra przed Szlemami tzn jasne, do AO można podejść z marszu, ale RG mi sie jakoś nie widzi. Dla czystej rozgrzewki na mączce pewnie zagra jakąś 250 pod trening albo M1000 jak dobrze zapłacą. Do Wimbla z marszu po RG, wiadomo i USO zależnie od letnich rezultatów pewnie też z marszu albo M1000 w Kanadzie. Czyli nastawiałbym się na 5/6 występów rocznie przez prawdopodobnie 4 lata aż do NY xD Mówiąc szczerze jestem zwyczajnie ciekawy czy Nole autentycznie da radę wygrać jakiegoś szlema z podejściem z buta, bez ogrania w turniejach. Bo to już mi zakrawa na solidne szaleństwo, ale chyba naprawde jest tam wiara w te rezultaty jeszcze. Chętnie popatrzę, game completed, każdy dodatek to tylko kolejna miła niespodzianka.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Kiedy przenieśli Igrzyska do NY ?Razing pisze: ↑16 wrz 2024, 2:00 Wydaje mi się że jakieś tam turnieje pogra przed Szlemami tzn jasne, do AO można podejść z marszu, ale RG mi sie jakoś nie widzi. Dla czystej rozgrzewki na mączce pewnie zagra jakąś 250 pod trening albo M1000 jak dobrze zapłacą. Do Wimbla z marszu po RG, wiadomo i USO zależnie od letnich rezultatów pewnie też z marszu albo M1000 w Kanadzie. Czyli nastawiałbym się na 5/6 występów rocznie przez prawdopodobnie 4 lata aż do NY xD Mówiąc szczerze jestem zwyczajnie ciekawy czy Nole autentycznie da radę wygrać jakiegoś szlema z podejściem z buta, bez ogrania w turniejach. Bo to już mi zakrawa na solidne szaleństwo, ale chyba naprawde jest tam wiara w te rezultaty jeszcze. Chętnie popatrzę, game completed, każdy dodatek to tylko kolejna miła niespodzianka.

A tak na poważnie. Novak już od 5 lat stawia tylko na szlemy i olewa mniejsze turnieje z mastersami włącznie.
Liczba występów w szlemach od 2020:
17
Liczba występów w mastersach od 2020:
15 (dojdzie jeszcze Szanghaj i pewnie Bercy)
Na jeden występ w szlemie przypada więc jeden występ w turnieju ATP 1000. Cykl wygląda zawsze tak samo od tych kilku lat: przygotowawcze Cincy przed USO, przygotowawczy Rzym przed RG i występ w paryskiej hali na koniec roku. Pyknie sobie jeszcze Monte Carlo zupełnie treningowo. Przez Wimblem odpoczywa bo i tak ma ogromną przewagę doświadczenia na trawie nad młodymi. Rok rozpoczyna zazwyczaj turniejem drużynowym aby dobrze wejść w rytm przed AO.
https://www.tennis365.com/atp-tour/nova ... ournamentsNovak Djokovic makes ‘spontaneous’ schedule confession as he admits he is ‘done’ with certain tournaments
- The Djoker
Zamawiam biografie GOATA autorstwa Dominica Blissa.
Przeszlo 70 dych w przedsprzedaży.
@DUN I LOVE zapłaciłeś już za tę przedsprzedaż?The Djoker pisze: ↑16 wrz 2024, 10:53 Zamawiam biografie GOATA autorstwa Dominica Blissa.
- DUN I LOVE
- Administrator
- The Djoker
7 dych *
“For the first time in my career, I don’t have long-term plans” – Djokovic to play Shanghai and Saudi exhibition as of now
https://www.tennismajors.com/atp/for-th ... 85792.html
https://www.tennismajors.com/atp/for-th ... 85792.html

Czego to już nie wymyślą

- DUN I LOVE
- Administrator
MTT Titles/Finals
Spoiler: