First time since 2005 that Djokovic did not win at least 1 ATP title.

First time since 2005 that Djokovic did not win at least 1 ATP title.
Jak najbardziej się można czepiać sezonu Alcaraza bo nie tylko w szlemach gra się w tenisa.
No myślę, że przyszły sezon pokaże w którą stronę to idzie, bo może być tak jak piszesz, ale może być też tak, że te 2 mc nieco lepszej gry wypadnie na zupełnie nieistotne turnieje, albo po prostu ta nieco lepsza gra na nic nie wystarczy. Ja w każdym razie mieszane uczucia, ale obserwuję to z dużym spokojem.
Dokładnie o tym samym sobie pomyślałem. Sinner podniósł poziom i w sumie niepokojony robi fabsterski sezon. Nawet w ostatnim wywiadze Lech Sidor wyraził nadzieję, żeby tym razem znowu nie powtórzyła się sytuacja, gdzie mamy 15-letni beton, bo tego byłoby już za dużo.Jacques D. pisze: ↑18 lis 2024, 11:21 Obecna sytuacja chyba najdobitniej świadczy o tym, z jakim tourem cieniasów mamy do czynienia: ktokolwiek mający wysokie umiejętności i grający w miarę nieźle wygrywa od razu 2 Szlemy (Alcatraz), a ktokolwiek grający na naprawdę wysokim poziomie dosłownie wszystkich innych zjada (Grzesznik).
Jannik Sinner joins Federer, Nadal, and Djokovic as the only male players this century to record 18 or more Top 10 wins in a single season
https://www.tennis365.com/facts-stats/j ... rer-recordSinner is one win away from joining Roger Federer as the only players since tennis went professional in 1968 to go an entire season without losing a singles match in straight sets.
Pozostało to w mocy również po ostatecznej liczbie 79 meczów w tym roku (73-6).
W ATP bez zmian.Barty pisze: ↑24 lis 2024, 19:58Obecnie ma serię 14 wygranych meczów z rzędu, w tym 26 wygranych setów z rzędu. Ostatnim, który mu urwał seta był Etcheverry 3. rundzie Szanghaju (po tie-breaku).
Poza tym od Cincinnati Włoch wygrał 30 z 31 ostatnich meczów ulegając tylko Alcarazowi w finale Pekinu po tie-breaku trzeciego seta. Szkoda, że nie mogli się dzisiaj spotkać w finale Davisa, byłaby okazja do rewanżu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości