Komentatorzy, dziennikarze, eksperci. Tenisowi i nie tylko

Obrazek
Awatar użytkownika
Mario

Re: Wątek komentatorski

Post autor: Mario »

Aż policzyłem bilans W-UE w obu meczach:

Ana vs Sam - 67-70

Maria vs Knapp - 54-122

Mats...
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

O NBA to nie tutaj.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Spain07

Post autor: Spain07 »

Mario pisze:"Jak słucham Matsa Wilandera, to nie wiem czy śmiać się, czy płakać. Bo skoro on mówi, że zakończony przed chwilą mecz nie był najlepszym w turnieju, by za chwilę wskazać spotkanie Szarapowej, w którym Rosjanka popełniła sześćdziesiąt ileś błędów... No cóż, być może z innych książek tenisowych korzystaliśmy."

Znów pan Karol. :padam:
Oj, Stopa tyle lat komentuje, a wciąż taki naiwny. Wilandera trzeba brać z przymrużeniem oka (a raczej zamknięciem oczu) i zatkaniem uszu. Można też wyciszyć telewizor albo wziąć jakąś tabletkę nasenną, której efekty ciągną się przez akurat 15 minut. Poza tym, jak można wybierać mecz turnieju, jeżeli ogląda się tylko mecze z trzech największych kortów? To samo, co o formie danej zawodniczki, widząc jej pierwsze mecze we wrześniu?
Awatar użytkownika
SebastianK

Post autor: SebastianK »

Spain07 pisze:
Mario pisze:"Jak słucham Matsa Wilandera, to nie wiem czy śmiać się, czy płakać. Bo skoro on mówi, że zakończony przed chwilą mecz nie był najlepszym w turnieju, by za chwilę wskazać spotkanie Szarapowej, w którym Rosjanka popełniła sześćdziesiąt ileś błędów... No cóż, być może z innych książek tenisowych korzystaliśmy."

Oj, Stopa tyle lat komentuje, a wciąż taki naiwny. Wilandera trzeba brać z przymrużeniem oka (a raczej zamknięciem oczu) i zatkaniem uszu. Można też wyciszyć telewizor albo wziąć jakąś tabletkę nasenną, której efekty ciągną się przez akurat 15 minut. Poza tym, jak można wybierać mecz turnieju, jeżeli ogląda się tylko mecze z trzech największych kortów? To samo, co o formie danej zawodniczki, widząc jej pierwsze mecze we wrześniu?
Przede wszystkim to Wilander musi tak mówić. Prowadzi program na którym zarabia i nie jest w jego interesie krytykowanie spotkań i zawodników - bo się może zaraz okazać, że programu nie będzie.

Kurde, sprzedawaliście coś kiedyś ? :)

Nie na­leży my­lić praw­dy z opi­nią większości.
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Hmmm, to chyba jednak specyfika tenisa, no i w pewnym sensie ES i ich słodkopierdzącego modelu pokazywania sportu. W innych dyscyplinach dziennikarze, komentatorzy i byli gracze występujący w roli ekspertów są często bezlitośni. W innych krajach często dużo bardziej niż w naszym. Dobrze by to swoją drogą zrobiło smarkaczom z ATP, odpowiednia dawka rozjeżdżania walcem i szydery.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

SebastianK pisze:Kurde, sprzedawaliście coś kiedyś ? :)
Tak, z niemałymi sukcesami. Domyślam się, co musieli myśleć o mnie ludzie, którzy nie kupili mojej retoryki.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Spain07

Post autor: Spain07 »

SebastianK pisze:
Spain07 pisze:

Przede wszystkim to Wilander musi tak mówić. Prowadzi program na którym zarabia i nie jest w jego interesie krytykowanie spotkań i zawodników - bo się może zaraz okazać, że programu nie będzie.

Kurde, sprzedawaliście coś kiedyś ? :)
Wiem, prawa rynku telewizyjnego. Ale taka była moja reakcja na przesadną reakcję Stopy na Wilandera (zdanie chyba jest zrozumiałe...) :P

Ale ja w tym dostrzegam też przyczynę słabości młodych wobec najlepszych. Bo przez tyle lat oglądasz te Szlemy, marząc o grze w nich, o grze z kimś z Top 3+1, oglądasz ich mecze. Wiesz, że grają beznadziejnie, a mimo wszystko słyszysz, że grają świetnie. Na ich oczach tworzony jest obraz bogów. Tenisistów idealnych, bez słabszych dni, bez kryzysów, kontuzji. I jak taki młodziak, w trakcie spełniania swojego marzenia, widząc, ba, grając przeciwko jednemu z tych bogów ma się nie spalić psychicznie?
Może trochę naiwne wytłumaczenie, ale zawsze :D
Anula

Post autor: Anula »

Spain07 pisze:.... . Na ich oczach tworzony jest obraz bogów. Tenisistów idealnych, bez słabszych dni, bez kryzysów, kontuzji. I jak taki młodziak, w trakcie spełniania swojego marzenia, widząc, ba, grając przeciwko jednemu z tych bogów ma się nie spalić psychicznie? .........
Jak, jak.?! Jak Nadal w Miami 2004. ;-D
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Federer w 2004 był zwykłym numerem 1 rankingu, a nie pół-Bogiem czy tym, co teraz mamy - w przekazie mediów.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
SebastianK

Spain07 pisze: Wiem, prawa rynku telewizyjnego. Ale taka była moja reakcja na przesadną reakcję Stopy na Wilandera (zdanie chyba jest zrozumiałe...) :P

Ale ja w tym dostrzegam też przyczynę słabości młodych wobec najlepszych. Bo przez tyle lat oglądasz te Szlemy, marząc o grze w nich, o grze z kimś z Top 3+1, oglądasz ich mecze. Wiesz, że grają beznadziejnie, a mimo wszystko słyszysz, że grają świetnie. Na ich oczach tworzony jest obraz bogów. Tenisistów idealnych, bez słabszych dni, bez kryzysów, kontuzji. I jak taki młodziak, w trakcie spełniania swojego marzenia, widząc, ba, grając przeciwko jednemu z tych bogów ma się nie spalić psychicznie?
Może trochę naiwne wytłumaczenie, ale zawsze :D
Ja tam w tym dostrzegam chęć zarabiania kasy na prowadzeniu programu :) Czysta komercja.

A co do przyczyn słabości młodych wobec najlepszych to nie wątek o tym ale - moim zdaniem - przyczyny leżą gdzie indziej.

jonathan

Post autor: jonathan »

Stopa to za przeproszeniem niech odserbuje się od Novaka, bo jeszcze niedawno nazywał go beznamiętnym cyborgiem (po prostu nie przepadał za nim), a dzisiaj podczas meczu z Istominem dosłownie rozpływał się nad jego superatletyzmem i mówił, że patrząc na jego wygląd można popaść w kompleksy. :D
Awatar użytkownika
Robertinho

Tam w ogóle była wesoła atmosfera, jak sobie odtworzyłem ten mecz.

Karol(po dłuższej wymianie zdań na temat strojów tenisistów): no teraz to jest coraz ciekawiej, pojawia się moda, by wyjść w stroju przypominającym pidżamę. Pojawiają się też elementy przypominające więzienne pasiaki( :D )

...

Joasia Sakowicz: No chyba Murray zaczął modę na zatrudnia byłych graczy jako trenerów

Stopa: No zobaczymy, może w tym szaleństwie jest metoda, ale taki układ może zadziałać pod jednym wszakże warunkiem, że ten nauczyciel w pełni poświeci się swojemu uczniowi , a w tym świecie zawodowego tenisa, byłe gwiazd to są często tacy zupełnie rozpaskudzeni trochę starsi panowie, królowie życia, zajęci głównie promowaniem siebie i tak dalej i tak dalej(miażdżące :D )

...

(znowu dyskusja o strojach)

Sakowicz: no jest jeszcze Berdych, który prezentuje wszystkie rzeczy o których mówiliśmy, to jest elementy stroju piłkarskiego, pidżamy, jak i więziennego pasiaka(umarłem hahaha )
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

Skoro główni aktorzy nie są w stanie zabawić publiczności, to ktoś musi ;)
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
Awatar użytkownika
SebastianK

Tego stroju Berdycha się wszyscy czepiacie a mi się podoba coraz bardziej :)

Rroggerr

Post autor: Rroggerr »

Sakowicz jest niedoceniana. Przyjemny głos, zna się na tenisie, zwłaszcza WTA. Obok Stopy chyba moja ulubiona komentator. Choć nie oglądam tyle Eurosportu, więc pewnie wpadki jej się zdarzały, ale gdy ją słyszę, najczęściej nie narzekam.
Awatar użytkownika
Robertinho

Zgadzam się, daje radę. Zresztą jakoś w tym roku nikt nie przesadnie nie irytuje, Sylwek czasem zaszaleje tylko.
Awatar użytkownika
Mario

Post autor: Mario »

Prawda, a w duecie ze Stopą są wręcz genialni.

Miałem już kilka razy o tym pisać, zawsze jednak zapominałem. W tym roku po prostu nie da się słuchać Sikory, zawsze był denerwujący, ale teraz osiągnął już jakiś szczyt.
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
Awatar użytkownika
Mateuszz91

Post autor: Mateuszz91 »

Dokładnie te dyskusje Sakowicz i Stopy są rewelacyjne , chociaż Pani Sakowicz rozłożyła mnie na łopatki stwierdzeniem , że Panowie często nie grają na 100% , w przeciwieństwie do Pań , które robią to zawsze.
Coraz bardziej natomiast lubię Celta i Olejniczaka.
MTT Singiel (Rank ) :
W: Queens '09 '14 '19 , Rotterdam’19 , Paryż '15 , Sankt Petersburg '15 , Monachium '14 ,
F: Pekin '15 , Rio de Janeiro '14 , Dubaj '14
Anula

Post autor: Anula »

SebastianK pisze:Tego stroju Berdycha się wszyscy czepiacie a mi się podoba coraz bardziej :)
Po prostu są zbyt zachowawczy. :P
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

Tak ich chwalimy... Może jakiś shout-out dla mtenis dziś w nocy na antenie? :P
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
ODPOWIEDZ