Jeszcze Santillan i Mousley - kogoś pominąłem?vian pisze:jakieś pół roku temu przejrzałem top50 juniorów właśnie pod kątem 1bh/2bh i wyszło mi chyba 3 w pierwszej pięćdziesiątce.
Tenis juniorski
Re: Tenis juniorski
No właśnie niestety nie pominąłeś 

Świetnie polosował Kozlov. Wypad w 1. rundzie? Zapomniałem o tym Mottcie, on może być niezły z Australijczyków. ![:] :]](./images/smilies/%5Bdblpt%5D%5D.gif)
![:] :]](./images/smilies/%5Bdblpt%5D%5D.gif)

Australian Open - drabinka turnieju juniorskiego:
[1] Alexander Zverev (GER) vs Nino Serdarusic (CRO)
Jacopo Stefanini (ITA) vs Ryotero Matsumura (JPN)
Ilya Vasilyev (RUS) vs Brian Tran (AUS)
Yunseong Chung (KOR) vs [15] Marcelo Zormann da Silva (BRA)
[11] Hyeon Chung (KOR) vs William Matheson (NZL)
Ken Onishi (JPN) vs Akira Santillan (AUS)
Fajing Sun (CHN) vs Marko Osmakcic (SUI)
Daniel Nolan (AUS) vs [8] Daniil Medvedev (RUS)
[3] Johan Sebastien Tatlot (FRA) vs Martin Blasko (SVK)
Zhuoyang Qiu (CHN) vs Artur Shakhnubaryan (RUS)
Bradley Mousley (AUS) vs Ku Keon Kang (KOR)
Mirko Cutuli (ITA) vs [16] Naoki Nakagawa (JPN)
[9] Kamil Majchrzak (POL) vs Daniel Guccione (AUS)
Matteo Berrettini (ITA) vs Clement Geens (BEL)
Pedro Martinez Portero (ESP) vs Marc Polmans (AUS)
Daniel Windahl (SWE) vs [5] Michael Mmoh (USA)
[7] Quentin Halys (FRA) vs Johannes Haerteis (GER)
Oliver Anderson (AUS) vs Rafael Matos (BRA)
Andrea Pellegrino (ITA) vs Sora Fukuda (JPN)
Mitchell Harper (AUS) vs [12] Duckhee Lee (KOR)
[13] Lucas Miedler (AUT) vs Makoto Ochi (JPN)
Wei Qiang Zheng (CHN) vs Omar Jasika (AUS)
Petros Chrysochos (CYP) vs Chan-yeong Oh (KOR)
Alex Molcan (SVK) vs [4] Roman Safiullin (RUS)
[6] Filippo Baldi (ITA) vs Jaume Munar Clar (ESP)
Sumit Nagal (IND) vs Harry Bourchier (AUS)
Yusuke Takahashi (JPN) vs Seong-chan Hong (KOR)
Jake Delaney (AUS) vs [10] Andrey Rublev (RUS)
[14] Jumpei Yamasaki (JPN) vs Gabriel Vellinho Hocevar (BRA)
Max Purcell (AUS) vs Boris Pokotilov (RUS)
Alexander Klintcharov (NZL) vs Simon Friis Soendergaard (DEN)
Blake Mott (AUS) vs [2] Stefan Kozlov (USA)
- DUN I LOVE
- Administrator
Kompletnie zapomniałem o Blake'u, bo do tej pory Australijczyk w ogóle w rozgrywkach juniorskich nie grał, ale niezłe wyniki ma nawet - przede wszystkim ćwiartka w Melbourne po ograniu kontuzjowanego Kyrgiosa i Jordana Thompsona, więc wypadałoby się z nim liczyć. Gra u siebie, a Kozlov raczej nie powinien dobrze znosić upałów. Amerykanin faworytem, ale jego porażka by mnie nie zdziwiła.DUN I LOVE pisze:Mott może wyrzucić Kozlova?
Ćwiartka Kozlov-Rubliow również wybitnie mi się nie podoba.
- Mateuszz91
Jak wyglądają szanse naszego Majchrzaka? Bo ja z juniorskim tenisem trochę na bakier jestem.
MTT Singiel (Rank ) :
W: Queens '09 '14 '19 , Rotterdam’19 , Paryż '15 , Sankt Petersburg '15 , Monachium '14 ,
F: Pekin '15 , Rio de Janeiro '14 , Dubaj '14
W: Queens '09 '14 '19 , Rotterdam’19 , Paryż '15 , Sankt Petersburg '15 , Monachium '14 ,
Na Roland Garros może być jednym z faworytów, ale na innych nawierzchniach kompletnie nic nie ugrał jak do tej pory, w Traralgon odpadł w I rundzie.
Gdyby ktoś chciał pooglądać finał Orange Bowl (jest tam też finał Rosjanki ze Serbką) ->
http://dartfish.tv/Presenter.aspx?CR=p9 ... NzQAAAA%3d
http://dartfish.tv/Presenter.aspx?CR=p9 ... NzQAAAA%3d
- DUN I LOVE
- Administrator
Kilka pytań:
1. Który Chung jest lepszy? Yunseong czy Hyeon?
2. Jak widzicie szanse Akiry Santillana?
3. Harry Bourchier i Roman Safiullin mieli niezły hype swego czasu na MTF. Przereklamowani?
4. Czy Gabriel Vellinho Hocevar to brat Ricardo?
5. Czy Daniel to brat Chrisa?
1. Który Chung jest lepszy? Yunseong czy Hyeon?
2. Jak widzicie szanse Akiry Santillana?
3. Harry Bourchier i Roman Safiullin mieli niezły hype swego czasu na MTF. Przereklamowani?
4. Czy Gabriel Vellinho Hocevar to brat Ricardo?
5. Czy Daniel to brat Chrisa?

MTT Titles/Finals
Spoiler:
1. yunseonga nie widziałem.
2. Średnio, Akira ma duże problemy z regularnością, ta jedna wygrana z Reidem tego nie zmieni (zwłaszcza, że Reid zagrał w tym meczu na żenującym poziomie) a w drabince jest dużo zawodników, którzy mogą wykorzystać jego słabości (zwłaszcza bardzo niepewny backhand).
3. Bourchier mi się całkiem podobał w december showdown, ale widziałem go przez 15 minut, napiszę coś więcej jak obejrzę większą część nagrania. Safiullina oglądałem przy okazji finału Copa Gatorade sprzed paru dni - osobiście nie widzę w jego grze żadnych specjalnych atutów, które pozwoliłyby mu wyróżnić się w gronie zawodników z top300.
4. Krewny
5. Krewny, też ma ponoć bombowy serwis.
2. Średnio, Akira ma duże problemy z regularnością, ta jedna wygrana z Reidem tego nie zmieni (zwłaszcza, że Reid zagrał w tym meczu na żenującym poziomie) a w drabince jest dużo zawodników, którzy mogą wykorzystać jego słabości (zwłaszcza bardzo niepewny backhand).
3. Bourchier mi się całkiem podobał w december showdown, ale widziałem go przez 15 minut, napiszę coś więcej jak obejrzę większą część nagrania. Safiullina oglądałem przy okazji finału Copa Gatorade sprzed paru dni - osobiście nie widzę w jego grze żadnych specjalnych atutów, które pozwoliłyby mu wyróżnić się w gronie zawodników z top300.
4. Krewny
5. Krewny, też ma ponoć bombowy serwis.
Gwoli ścisłości Yunseong to brat Hyeona. Chris jest kuzynem Daniela. Bourchier gra fajny tenis, ale wątpię, żeby się przebił. Santillan jest zbyt nieregularny, ale gra (a raczej potrafi grać) w piękny sposób. Hocevarów nie wiem, ale to chyba nie jest jego rodzeństwo.
- DUN I LOVE
- Administrator
- Mateuszz91
Kamil Majchrzak pokonał Daniela Guccione 3-6 7-5 6-2 . W następnej rundzie , rywalem Polaka będzie kwalifikant Matteo Berrettini.
MTT Singiel (Rank ) :
Jutro na showcourtach (3, 6 i 8 ) będą rozgrywane mecze juniorów, jestem ciekaw czy będzie można je gdzieś obejrzeć, szkoda, że wszystkie w tym samym czasie.
- Mateuszz91
Nawet nie wiedziałem , że Kamil wyciągnął ze stanu 0-4 w drugim secie także tym większe brawa dla niego.
MTT Singiel (Rank ) :
Vian, myślę, że istnieje duże prawdopodobieństwo, że faktycznie będzie transmisja z obu tych spotkań. W Australii bez względu na to, kto gra na show courtach, to można to oglądnąć.
Kozlov - Mott to może być niezłe widowisko, przypomina mi się od razu mecz Kozlova z Edmundem na Wimbledonie - tam niestety Dawid przegrał z Goliatem, zobaczymy jak będzie tutaj.
- Mateuszz91
Grają na Show Court 3 więc jak będzie transmisja to z chęcią popatrzę na ten mecz.
MTT Singiel (Rank ) :
- DUN I LOVE
- Administrator
To jak Panowie? Widzimy się Czytamy się tutaj na meczu Kozlova? 

MTT Titles/Finals
Spoiler: