Australian Open 2014

Obrazek
Awatar użytkownika
Robertinho

Re: Australian Open 2014

Post autor: Robertinho »

Cóż Anula, wszyscy mówią to samo. Od lat. Bez efektu.

Patrick Mouratoglou przemówił: przyspieszaj grę, atakuj piłkę wcześnie. Dyktuj warunki gry, graj forhendem kiedy tylko się da, graj mniej bekhendem, unikaj slajsa bo pozwala Nadalowi grać swoim fh. Kończ piłki, nie przyciągaj wymian, szukaj okazji do dobrego strzału, kończ akcję wolejem. W sytuacjach kryzysowych nie myśl, że to się znowu dzieje. Tym razem będzie inaczej.
Mats: czasem do siatki po serwie, atak na drugi serwis, skracać wymiany, wybijać z rytmu.

Jakie to proste wszystko proste i genialne... Tylko Rafie jakoś nikt nie czuje potrzeby nic podpowiadać. :)
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Juan

Post autor: Juan »

Rada dla Rogera: Grać po swojemu. Po porażce wszyscy powiedzą, że choć próbował i że był w miarę ładny mecz. Jak zagra nie po swojemu, to po porażce wszyscy powiedzą, że się nie dało na to patrzeć.
STAN THE MAN!
Anula

Post autor: Anula »

Robertinho pisze:... Rafie jakoś nikt nie czuje potrzeby nic podpowiadać.

Z całą mocą wysoko i głęboko na bh,
.
.
.
.
.
.

a potem na fh. :P :P
Joao

Post autor: Joao »

Joao Aussie photo of the day
Spoiler:
Advantage

Re: Odp: Australian Open 2014

Post autor: Advantage »

jaccol55 pisze:Niestety. Trudno nie dojść do wniosku, że jakby nie było, to zawsze będzie wg naszych forowiczów źle. :roll:
Takie wnioski już dawno zostały wyciągnięte.
Awatar użytkownika
Juan

Post autor: Juan »

Joao pisze:Joao Aussie photo of the day
Spoiler:
Cztery lata temu na okoliczność nieszczęsnego finału w Melbourne znalazłem nawiązanie do GOAT w twórczości Adama Mickiewicza, brzmiało to mniej więcej tak:

"Patrz, jak te piłki dobywam sam z siebie,
Wcielam w słowa, one lecą,
Rozsypują się po niebie,
Toczą się, grają i świecą;
Już dalekie, czuję jeszcze,
Ich wdziękami się lubuję,
Ich okrągłość dłonią czuję,
Ich ruch myślą odgaduję:
Kocham was, me dzieci wieszcze!
Myśli moje!gwiazdy moje!
Czucia moje!wichry moje!
W pośrodku was jak ojciec wśród rodziny stoję,
Wy wszystkie moje!

Chciałem szukać nawiązań również w Wielkiej Improwizacji (szczególnie fragment o cierpieniach za miliony brzmiał mi w dwuznacznie interesujący sposób), ale zabrakło weny, a po przegranym finale ochoty :(.
STAN THE MAN!
Awatar użytkownika
jaccol55

Post autor: jaccol55 »

Advantage pisze:
jaccol55 pisze:Niestety. Trudno nie dojść do wniosku, że jakby nie było, to zawsze będzie wg naszych forowiczów źle. :roll:
Takie wnioski już dawno zostały wyciągnięte.
Ale z reguły dało się to jakoś sensowne odeprzeć, bo Rafa-Nole to był standard finałowy, teraz jest z tym gorzej.
Anula

Post autor: Anula »

Może uda mi się zobaczyc chociaż fragment starcia gigantów.
Do jutra. Obrazek
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

Poszło 5 dych na Pieseła.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Pora do nory. Do poczytania po meczu.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Saboteur

Odp: Australian Open 2014

Post autor: Saboteur »

Chyba na mecz założę bandankę Federera. :P
Tytuły (4): 2023: Doha; 2017: Chennai, Queens Club; 2012: Memphis
Finały (6): 2017: Newport, Montreal; 2014: Abu Dhabi, Metz; 2013: Pekin, Atlanta

twitter.com/saboteur_cod
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

Ty się lepiej przyznaj, kiedy przeszedłeś na ciemną stronę mocy :/
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
Awatar użytkownika
Rodżer Anderłoter

Post autor: Rodżer Anderłoter »

Ile około postów mniej zostało dzisiaj napisanych, w porównaniu z normalnym dniem na forum kiedy DUN urzęduje ?
Awatar użytkownika
robpal

Spamik dzisiaj został nabity w objętości, która zadowoliłaby nawet DUNa.
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
MG FCB

Post autor: MG FCB »

Martinek pisze:Chyba na mecz założę bandankę Federera. :P
Ja to nawet dres Federera założę. :P
MTT
Best rank. #2
Zwycięstwa: Roland Garros 2013 (debel), Eastbourne 2013, Australian Open 2014
Finały: Memphis 2013, Indian Wells 2014, Indian Wells 2014 (debel), Casablanca 2014, Rzym 2014 (debel), Hamburg 2014, Wimbledon 2015 (debel)
Awatar użytkownika
Saboteur

robpal pisze:Ty się lepiej przyznaj, kiedy przeszedłeś na ciemną stronę mocy :/
Po turnieju w Bastad.
Finały (6): 2017: Newport, Montreal; 2014: Abu Dhabi, Metz; 2013: Pekin, Atlanta

twitter.com/saboteur_cod
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Ja perukę Rafy.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
Saboteur

Od nadmiernego użytkowania trochę włosów powypadało, czyż nie?

twitter.com/saboteur_cod
Awatar użytkownika
robpal

Ja już mam naszykowaną czapeczkę IBEROSTAR.
Awatar użytkownika
Wujek Toni

robpal pisze:Ja już mam naszykowaną czapeczkę IBEROSTAR.
I neserer pełen stu dolarówek?
Zablokowany