Tenis juniorski
Re: Tenis juniorski
Mam nadzieję, że nie będzie żadnych jaj i będzie transmisja, bo dziś ze Zvereva nie było...
W ofercie jest.
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
Wczoraj też było. Ale pewnie faktycznie będzie transmisja.
No cóż, nie wygra tego Kozlov. ![:] :]](./images/smilies/%5Bdblpt%5D%5D.gif)
![:] :]](./images/smilies/%5Bdblpt%5D%5D.gif)
Pytanie czy dogra 

Widzę, że w porę to napisałem.
Tak patrzę na Zvereva, i się zastanawiam, czy w końcu zrobił jakiś progres, czy po prostu poziom juniorów jest w chwili obecnej dużo niższy, gdy odpadło kilku czołowych zawodników z roku 96. A może to i to. Niby forehand dalej słaby, ale z drugiej strony w tym pierwszym secie po niemrawym początku naprawdę nieźle grał. Podanie ponad 200 km/h u mega-chudego-jeszcze-16-latka także całkiem imponujące. Kozlov grał dramatycznie. Dać Niemcowi forehand i wygrywałby chalki już. Wzrost, serwis, technika, backhand, krycie kortu. Wszystko się zgadza, tylko ten FH mało produktywny.
Tak patrzę na Zvereva, i się zastanawiam, czy w końcu zrobił jakiś progres, czy po prostu poziom juniorów jest w chwili obecnej dużo niższy, gdy odpadło kilku czołowych zawodników z roku 96. A może to i to. Niby forehand dalej słaby, ale z drugiej strony w tym pierwszym secie po niemrawym początku naprawdę nieźle grał. Podanie ponad 200 km/h u mega-chudego-jeszcze-16-latka także całkiem imponujące. Kozlov grał dramatycznie. Dać Niemcowi forehand i wygrywałby chalki już. Wzrost, serwis, technika, backhand, krycie kortu. Wszystko się zgadza, tylko ten FH mało produktywny.
Kozlov od strony fizycznej wygląda dramatycznie - połowa drugiego seta, a on już się słania na nogach. Jeśli chodzi o samą grę to też mi się dzisiaj nie podoba - nie ma odpowiedniego balansu między ofensywą i defensywą co tak bardzo mi się podobało w 1. secie meczu z Edmundem na wimbledonie - tu zagrywa wszystko pasywnie.
Ciężko wymagać od 15-latka, żeby biegał jak młody Bóg, gdy podkręcił staw skokowy. Szkoda tej kontuzji, ale i tak by przegrał Stefan.vian pisze:Kozlov od strony fizycznej wygląda dramatycznie - połowa drugiego seta, a on już się słania na nogach
Patrzę na tego Zvereva i naprawdę - bardzo dobry serwis, 196 cm wzrostu, a ślizga się znakomicie, dobra technika, znakomity backhand. Dużo atutów ma Niemiec na poważną karierę i tym bardziej szkoda, że ostatnie pół roku to zero progresu.
- DUN I LOVE
- Administrator
Gwiazdki z rocznika '96 na dobre rozstali się z juniorskim tenisem? W sumie czas najwyższy, żeby dać sobie trochę więcej czasu na aklimatyzację w poważnym tourze.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Odp: Tenis juniorski
Cholera, wiek zaczyna mnie dopadać.
Kozlov zostaje mistrzem wielkoszlemowym, a ja rozwiązuje test z chemii...

Tytuły (4): 2023: Doha; 2017: Chennai, Queens Club; 2012: Memphis
Finały (6): 2017: Newport, Montreal; 2014: Abu Dhabi, Metz; 2013: Pekin, Atlanta
twitter.com/saboteur_cod
Finały (6): 2017: Newport, Montreal; 2014: Abu Dhabi, Metz; 2013: Pekin, Atlanta
twitter.com/saboteur_cod
- DUN I LOVE
- Administrator
- Robertinho
Re: Odp: Tenis juniorski
Luzik, Nobla to on raczej nie dostanie, a i co do Mastersa bym się na razie wstrzymał.Martinek pisze:Cholera, wiek zaczyna mnie dopadać.Kozlov zostaje mistrzem wielkoszlemowym, a ja rozwiązuje test z chemii...

Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- DUN I LOVE
- Administrator
Zgadzam się, ostrożnie z tym. Rocznik 90 też miał być genialny, a tu ani Nobla, ani mastersa póki co. Same drewna jak Milos. 

MTT Titles/Finals
Spoiler:

Australian Open - wynik finału
[1] Alexander Zverev (GER) d. [2] Stefan Kozlov (USA) 6-3 6-0
Zwycięzca
[1] Alexander Zverev (GER)

Ciekawy jutro finał w Mediolanie. Kokkinakis z Kyrgiosem fajni są, ale obaj Rosjanie chyba lepsi.
Zapomniałbym. Finał właśnie rozpoczyna się i można go oglądnąć na Super Tennis. 

Tzn. tutaj: http://www.supertennis.tv/ ? Chętnie bym obejrzał, ale nie działa mi stream.
Ja mam w TV ten kanał.
Fajne oba Ruski. Rubliow mi z tym forehandem (podświadomie przez rakietę, ale jednak) przypomina to, co z tej strony robi Dimitrow. Safiullin to ten typ, co jak ma przewagę sytuacyjną, to jej nie wypuści, a po prostu mądry tenis i ilość zagrań kombinacyjnych, taktycznych, przeciwko stopom - imponująca. Szkoda, że chyba nie w pełni zdrowy, a już na pewno nie grał chociażby nieźle Rubliow. Bardzo ułożony tenis z obu stron, Rubliow to chyba jednak ten trochę bardziej utalentowany, ale niestabilny jak diabli.
Fajne oba Ruski. Rubliow mi z tym forehandem (podświadomie przez rakietę, ale jednak) przypomina to, co z tej strony robi Dimitrow. Safiullin to ten typ, co jak ma przewagę sytuacyjną, to jej nie wypuści, a po prostu mądry tenis i ilość zagrań kombinacyjnych, taktycznych, przeciwko stopom - imponująca. Szkoda, że chyba nie w pełni zdrowy, a już na pewno nie grał chociażby nieźle Rubliow. Bardzo ułożony tenis z obu stron, Rubliow to chyba jednak ten trochę bardziej utalentowany, ale niestabilny jak diabli.
Ostatecznie udało mi się nagrać pół godziny i mam podobne wrażenia. Rublev ma imo większy potencjał, ale na tę chwilę gra strasznie niedojrzale - przeciwnie niż Safiullin. Na szczęście widziałem już Rubleva w lepszych meczach, więc wiem, że stać go na więcej.
wrzucilem to co udalo mi sie nagrac, gdyby ktos mial ochote obejrzec:
http://www.speedyshare.com/BxYg5/sttvroma-1.flv
http://www.speedyshare.com/BxYg5/sttvroma-1.flv