Forum fanów tenisa ziemnego, gdzie znajdziesz komentarze internautów, wyniki, skróty spotkań, statystyki, materiały prasowe, typery i inne informacje o turniejach ATP i WTA.
robpal pisze:Wszystkie pierwsze trafił po breaku Kyrgios. Śmiać mi się chce, jak czytam o "drżących rękach".
Wielki szacun dla Nicka, zagrał kosmos.
Oby nie skończył jak Rosol.
Brawa dla Nicka. Zobaczymy czy potwierdzi swoje aspiracje w kolejnych spotkaniach, czy też jak niektórzy będzie bohaterem jednego aktu.
Nawierzchnia mu sprzyja. Może wreszcie młodzież ruszy do ataku.
Vamoss. Nick!
MTT: Tytuły (8): US OPEN 2012 -debel, Sztokholm 2012, Australian Open 2013 - debel, Abu Dhabi 2014, Barcelona 2014, Australian Open 2016 - debel, Marsylia 2018, ATP Finals 2018 - debel
Finały (8): US OPEN 2013, Monte Carlo 2014, Umag 2014, Rotterdam 2015, Sydney 2016, US OPEN 2016 - debel, Winston-Salem 2018, US OPEN 2018 - debel
To co mnie boli to nie porażka Nadala (choć oczywiście też), ale to, że ten mecz wiele kosztował Kyrgiosa. Jeśli przejdzie Raona, to na Federera będzie już flakiem (chyba, że ma złote geny, wtedy zwrócę mu honor).
Wiem, że wiele osób czeka na kolejny Szlem Federera i nie obchodzą ich koszty, ale ja wolałem, by ten półfinał był jednak zacięty. Raonic Szwajcara nie postraszy, a nie wierzę, że Kyrgios będzie w stanie powtórzyć dzisiejszy poziom. Cóż pozostaje mi kibicowanie Murayowi, gratuluje Nickowi, nic nie dostał za darmo w tym spotkaniu, wytrzymał je i wyszarpał, był znakomity.
Może trochę ignoruję Wawrinkę, ale nie olśnił dziś, trudno mu będzie walczyć z Rogerem na jego koronnej nawierzchni.
Nie mam pretensji do Nadala, może czasem był zbyt pasywny, ale na tak zainspirowanego rywala nie ma recepty. Trochę szkoda, bo wyglądał nieźle Hiszpan w tym turnieju, najważniejsze, że pyknął Rosola. Wracam do Was na półfinały
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal
"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Advantage pisze:Kyrgios mówił przed meczem, że wierzy w wygraną i nie boi się Nadala. Dlaczego każdy nie wychodzi z takim nastawieniem na kort?
Kyrgios zagrał świetny mecz i gratulacje dla niego. Ale nie oszukujmy się, taka dyspozycja serwisowa to raczej wystrzał niż codzienność. Dlatego takie mecze nie łatwo powtórzyć. Nastawienie niewiele tu zmienia - idealne mecze zdarzają się ale nie są regułą.
Inna sprawa, że wzrost bardzo pomaga Nickowi łapać piłki Nadala na dogodnym dla siebie pułapie.
W sumie nie. Mam dość oglądania słabego Djokovica w finałach.
MTT: Tytuły (8): US OPEN 2012 -debel, Sztokholm 2012, Australian Open 2013 - debel, Abu Dhabi 2014, Barcelona 2014, Australian Open 2016 - debel, Marsylia 2018, ATP Finals 2018 - debel
Finały (8): US OPEN 2013, Monte Carlo 2014, Umag 2014, Rotterdam 2015, Sydney 2016, US OPEN 2016 - debel, Winston-Salem 2018, US OPEN 2018 - debel
Tylko czy to zawsze Nadal musi grać przeciwko tym, którym właśnie przytrafia się "dzień konia"?
Naprawdę, niech on już zakończy karierę, bo nie mam nerwów na kolejne porażki z jakimiś "no name"-ami. Trzecia masakryczna wtopa w zielonym turnieju. Spełnia się czarny scenariusz, że pyszałek dźwignie puchar.
MTT - tytuły (13) Dubaj '15, Dubaj '16, Houston '16, Tokio '16, Brisbane '17, Marsylia '17, Sydney '18, Australian Open '18, Rotterdam '18, Dubaj '18, Lyon '18, Szanghaj '18, Brisbane '19 MTT - finały (16)
Nie bez powodu rozsiadłem się na bandwagonie Kyrgiosa. Serwis kosmiczny, z głębi ostro, no i co najważniejsze - mental. Od początku nakręcony, ze świadomością, że co ugra to jego. Oba taje zagrane bardzo dobrze, egzekucja wykonana bez mrugnięcia okiem. Szkoda, że za jakieś 21 godzin będzie musiał wyjść do robiącego Raonica.
Rafa słabo tutaj zagrał. Gubił sety, tracił siły. Nawet jakby dzisiaj wymęczył w 4 albo 5, to nie widziałbym go w roli głównego faworyta. Na moje, to on nie ma już tyle mocy by zgarniać szlemy przy męczarniach w pierwszych rundach. AO - wysiadły plecy, RG - skurcze, a to były turnieje gdzie miał łatwą i krótką drogę do finału. Prawdopodobnie baterie by padły wcześniej czy później.
Zgred raczej nie będzie miał lepszej okazji by zaprosić wszystkich na 18-tkę.
Buzz pisze:Tylko czy to zawsze Nadal musi grać przeciwko tym, którym właśnie przytrafia się "dzień konia"?
Naprawdę, niech on już zakończy karierę, bo nie mam nerwów na kolejne porażki z jakimiś "no name"-ami. Trzecia masakryczna wtopa w zielonym turnieju. Spełnia się czarny scenariusz, że pyszałek dźwignie puchar.
Naprawdę nie wiem, jak to skomentować...
Zejdź chłopie na ziemię, facet wygrał po ciężkiej kontuzji trzy Szlemy, jest liderem rankingu, ma 28 lat, a Ty jęczysz, że ma czelność przegrać na swojej najsłabszej nawierzchni z grającym niesamowity tenis rywalem... Ręce opadają.