Australian Open 2015

Obrazek
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Re: Australian Open 2015

Post autor: DUN I LOVE »

Wujek Toni pisze:Dopiero teraz zorientowałem się, że w sesji wieczornej odbędzie się mecz... Djoković-Raonić.
Było oczywiste, patrząc na układ wczorajszych gier, gdzie Djoković zamykał nocną.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Lucas

Post autor: Lucas »

Wujek Toni pisze:Dopiero teraz zorientowałem się, że w sesji wieczornej odbędzie się mecz... Djoković-Raonić.

No chyba ktoś sobie kpiny urządza...
Mimo wszystko, Stan jako Mistrz imprezy powinien grać w nocnej (do tego jego przeciwnikiem jest finalista USO). Oczywiście moim narzekaniem kierują też powódki osobiste (nie chce mi się wstawać :D), ale nawet jeśli to pominiemy, to mecz Wawy z Kei zapowiada się dużo ciekawiej.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

Pomocną rękę wyciągnęli w kierunku Nole organizatorzy, bo jest praktycznie nie do ogrania na niebieskiej cegle w świetle reflektorów.

Być może kierowano się też innymi przesłankami: szybszy kort za dnia gwarantuje znacznie bardziej interesujące i dynamiczne wymiany, których to panowie Stan i Kei powinni dostarczyć w nadmiarze wręcz.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
złudzenie

Post autor: złudzenie »

:o Teraz zobaczyłam wyniki :o
Mam nadzieje, że Nishikori wygra szlema.
zola

Post autor: zola »

Berdych pokonał Nadal, ale Hiszpan nie mógł w takiej formie tu nic wielkiego. Jak podejrzewałem po meczu ze Smyczkiem Rafa wkrótce przegra no i przegrał kończąc serie 18 win przeciwko Czechowi.

Przed nami same pasjonujące mecze, nawet ten Raonic może sprawić wiele problemów Serbowi i nie wykluczałbym tutaj niespodzianki. Novak trochę męczył sie z Mullerem, a Kanadyjczyk dysponuje lepszą grą z głębi i lepszym serwisem. Tylko 3 sety w tym meczu bedą dla mnie zaskoczeniem.

Ogólnie gdyby ktoś postawił mi pytanie kto z trójki Nishikori, Dimitrov, Raonic zrobi najwiekszą karierę to odpowiedziabłym, że właśnie Milos nawet pomimo tego, że jego tenis najmniej mi się podoba.
Awatar użytkownika
Barty
Administrator

Post autor: Barty »

ObrazekObrazek

Australian Open - plan gier na środę (dzień X):

Rod Laver Arena - start o 1:00:
WTAx2
[4] Stan Wawrinka (SUI) vs [5] Kei Nishikori (JPN)

Start o 9:30
[1] Novak Djokovic (SRB) vs [8] Milos Raonic (CAN)
Tytuły (30):
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Wujek Toni pisze:Pomocną rękę wyciągnęli w kierunku Nole organizatorzy, bo jest praktycznie nie do ogrania na niebieskiej cegle w świetle reflektorów.

Być może kierowano się też innymi przesłankami: szybszy kort za dnia gwarantuje znacznie bardziej interesujące i dynamiczne wymiany, których to panowie Stan i Kei powinni dostarczyć w nadmiarze wręcz.
Nie zapominaj, że Djoković to jeden z najbardziej utytułowanych zawodników w historii turnieju i światowa "1" w tej chwili, a i przeciwnik nie byle jaki. Komplet publiczności powinien być gwarantowany.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Mario

Post autor: Mario »

Ale to, że obrońca tytułu pierwszy mecz w wieczornej na RLA może zagrać dopiero w semi, gdzie ma to zagwarantowane też jest trochę słabe. Podobnie jak tylko 2 występy na korcie centralnym przed QF Wawrinki...
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Owszem. Ja nie bronię organizatorów, ale według mnie jeden i drugi mecz zapowiada się równie interesująco.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Mario

Post autor: Mario »

Mecz z udziałem Raonica nigdy nie zapowiada się interesująco. Nigdy.
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Mario pisze:Mecz z udziałem Raonica nigdy nie zapowiada się interesująco. Nigdy.
A mnie akurat ciekawi jak tym razem wypadnie na tle lidera rozgrywek.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

Skromny chłopak z Manacor na konfie:

I made it very easy for him. So you cannot expect to win matches in the quarter-finals of a Grand Slam when you are helping the opponent to play well. That's what I did.

Klasa.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
Barty
Administrator

Post autor: Barty »

Oj grabisz sobie Wujku, coś czuję, że zaraz będzie przypomnienie konferencji z Wimby10 po ćwierćfinale Fed-Berdych. :D
Tytuły (30):
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Awatar użytkownika
Jacques D.

Post autor: Jacques D. »

Wujek Toni pisze:Skromny chłopak z Manacor na konfie:

I made it very easy for him. So you cannot expect to win matches in the quarter-finals of a Grand Slam when you are helping the opponent to play well. That's what I did.

Klasa.
Nic nowego w jego wykonaniu. Po półfinale IW '10 z Ljubiciciem były bardzo podobne słowa.
I know the pieces fit.
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Barty pisze:Oj grabisz sobie Wujku, coś czuję, że zaraz będzie przypomnienie konferencji z Wimby10 po ćwierćfinale Fed-Berdych. :D
Bo co wolno pyszałkowi, to nie skromnemu chłopakowi. :D
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Lucas

Jak się coś cytuje to powinno się pokazać całość, a nie fragment, który akurat podpasuje. Poza tym prawdę powiedział, w pierwszych dwóch setach pomagał bardzo mocno, grając dużo w pół kortu. Tu fragmenty o nieco innej, mniej kontrowersyjnej wymowie.
I just can congratulate my opponent, accept that. Is obvious that I needed something more to be more competitive, as I did in the third
I didn't play with the right intensity, with the right rhythm, and the opponent played better than me.
It's true that Tomas is playing well. Just happy to see the way that the tournament develops. The best players are there fighting for the tournament. Tomas is a very regular player that he deserves to be there. He have been in the top positions of the rankings for a long, long time, being very regular, being very professional on what he's doing. So he deserve that.
Nie wiem, czy to cytowanie miało charakter trollingu, żartu, ironii czy czegokolwiek innego, ale nie mogę zgadzać się na wyrywanie rzeczy z kontekstu i tworzenie fałszywego obrazu tej konferencji i wydźwięku niektórych zdań :)
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
matek20

Post autor: matek20 »

Wszystko przez Kyrgiosa :D Jakby nie wygrał z Seppim, to Nadal grałby wieczorem w sesji nocnej i mogłoby się wszystko potoczyć inaczej :D
Turnieje MTT
2016: Monte Carlo W, Winston-Salem F

Czy rok 2019 będzie jeszcze większym cyrkiem niż 2017 i 2018 ?
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Lucas pisze: Nie wiem, czy to cytowanie miało charakter trollingu, żartu, ironii czy czegokolwiek innego, ale nie mogę zgadzać się na wyrywanie rzeczy z kontekstu i tworzenie fałszywego obrazu tej konferencji i wydźwięku niektórych zdań :)
Trollingu. Wujek Toni to jeden wielki trolling. :D
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Joao

Post autor: Joao »

DUN I LOVE pisze: Wujek Toni to jeden wielki trolling. :D
W trollingu zdobył już klasycznego szlema :P
Awatar użytkownika
Lucas

DUN I LOVE pisze:
Trollingu. Wujek Toni to jeden wielki trolling. :D
Już powoli się do tego przyzwyczajam :). Jego konsekwencja w działaniu i kreatywność budzą mój szacunek, ale to nie oznacza, że pozwolę na dezinformację i szukanie sensacji tam gdzie jej nie ma.

Wracając do Australii to w mojej armii został ostatni Samuraj. Jako, że to Szlem Azji i Pacyfiku można traktować Kei jako kogoś w rodzaju pół-gospodarza, który będzie mieć wsparcie publiki. Zobaczymy, czy dziś mu to jakoś pomoże.

Przed turniejem wydawało mi się, że Stan ma niewielkie szanse na obronę tytułu, ale wszyscy rywale są w jego zasięgu, przynajmniej patrząc na historię spotkań (bo niestety nie widziałem wiele w samym turnieju).

Zablokowany