Australian Open 2015

Obrazek
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Re: Australian Open 2015

Post autor: DUN I LOVE »

Lucas pisze: Przed turniejem wydawało mi się, że Stan ma niewielkie szanse na obronę tytułu, ale wszyscy rywale są w jego zasięgu, przynajmniej patrząc na historię spotkań (bo niestety nie widziałem wiele w samym turnieju).
Ma niewielkie. Jak to napisał Barty: obrona tytułu dla tenisisty, który blisko 30stki wygrywa pierwszego WS-a, jest niesamowitym wyczynem. Moim zdaniem ma jednak małe szanse, żeby ograć kolejno Nishikoriego, Djokovicia i Murraya czy Berdycha na koniec - tym bardziej, że wszyscy wymienieni zdają się być w wysokiej dyspozycji.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Lucas

Post autor: Lucas »

Oczywiście masz rację, mam na myśli raczej to, że sam zestaw rywali nie jest taki straszny, bo Berdycha lub Murraya może spokojnie ograć Stan, a Djokovic pasuje mu najbardziej z top 3. Najtrudniejszym rywalem wydaje się być Kei.

Dla jednego i drugiego przebieg tego meczu będzie bardzo ważny, pięć setów żadnemu z nich nie pomoże.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Lucas pisze:Oczywiście masz rację, mam na myśli raczej to, że sam zestaw rywali nie jest taki straszny, bo Berdycha lub Murraya może spokojnie ograć Stan, a Djokovic pasuje mu najbardziej z top 3. Najtrudniejszym rywalem wydaje się być Kei.
No właśnie mi się wydaje, że za bardzo przywiązujemy się do meczu Novaka ze Stanem sprzed roku. H2H nie pozostawia wątpliwości, jakim rywalem dla Szwajcara jest Serb - nie odwrotnie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

Joao pisze:
DUN I LOVE pisze: Wujek Toni to jeden wielki trolling. :D
W trollingu zdobył już klasycznego szlema :P
Jakoś nie znajduje to odzwierciedlenia w plebiscytach :( :(
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
Lucas

Post autor: Lucas »

A jak w ogóle gra Stan w tym turnieju? Wiem, że miał nie najmocniejszych rywali, ale mam na myśli takie rzeczy jak serwowanie i trafianie przede wszystkim z backhandu. Jak daleko (jeśli w ogóle) jest Stan 2015 od Stana mistrza sprzed roku? Ktoś poświecił Jego meczom więcej uwagi? (były jakieś komentarze, ale bardzo szczątkowe).
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Federasta20

Post autor: Federasta20 »

Obsada ćwierćfinałów o około 3-4 lata starsza niż tych sprzed 10 lat :)
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Lucas pisze:A jak w ogóle gra Stan w tym turnieju? Wiem, że miał nie najmocniejszych rywali, ale mam na myśli takie rzeczy jak serwowanie i trafianie przede wszystkim z backhandu. Jak daleko (jeśli w ogóle) jest Stan 2015 od Stana mistrza sprzed roku? Ktoś poświecił Jego meczom więcej uwagi? (były jakieś komentarze, ale bardzo szczątkowe).
Osobiście nie widziałem ani jednego meczu Stasia w tym turnieju, ale tak naprawdę jest to bez znaczenia. Dla niego poważne granie zaczyna się najbliższej nocy. :)
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Federasta20

Awatar użytkownika
Saboteur

Post autor: Saboteur »

Zapowiedzi jutrzejszych ćwiartek:

Wawrinka - Nishikori
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis ... ikori.aspx

Djoković - Raonic
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis ... aonic.aspx
Tytuły (4): 2023: Doha; 2017: Chennai, Queens Club; 2012: Memphis
Finały (6): 2017: Newport, Montreal; 2014: Abu Dhabi, Metz; 2013: Pekin, Atlanta

twitter.com/saboteur_cod
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Wujek Toni pisze:
Joao pisze:
DUN I LOVE pisze: Wujek Toni to jeden wielki trolling. :D
W trollingu zdobył już klasycznego szlema :P
Jakoś nie znajduje to odzwierciedlenia w plebiscytach :( :(
:pozdro:
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
SebastianK

Post autor: SebastianK »

DUN I LOVE pisze:
Lucas pisze:A jak w ogóle gra Stan w tym turnieju? Wiem, że miał nie najmocniejszych rywali, ale mam na myśli takie rzeczy jak serwowanie i trafianie przede wszystkim z backhandu. Jak daleko (jeśli w ogóle) jest Stan 2015 od Stana mistrza sprzed roku? Ktoś poświecił Jego meczom więcej uwagi? (były jakieś komentarze, ale bardzo szczątkowe).
Osobiście nie widziałem ani jednego meczu Stasia w tym turnieju, ale tak naprawdę jest to bez znaczenia. Dla niego poważne granie zaczyna się najbliższej nocy. :)
Mój ojciec ogląda wszystko i powiedział mi dzisiaj, że według niego Wawrinka prezentuje się najlepiej i obroni tytuł.

Ja tam bym wolał Berdycha ale mocno nie sądzę. Jednak dziś - wbrew temu co czytałem na niektórych forach - miał nerwowe momenty w trzecim secie. A nie powinien mieć. Obawiam się, że znów pęknie gdy będzie naciskany. A że w następnych meczach będzie to raczej nie ulega wątpliwości.

Nie na­leży my­lić praw­dy z opi­nią większości.
Sikora

Post autor: Sikora »

Odczep się Wujek Toni i Mario od tego ATP, ciekawe czy wy byście lepiej zagrali, bo tylko narzekać potraficie. Może ATP nie jest na najwyższym poziomie ale porównywanie tego do dna i wodorostów to świadczy, że to WY prezentujecie ten poziom nie ATP.
Awatar użytkownika
Rodżer Anderłoter

Post autor: Rodżer Anderłoter »

Nie usuwajcie tego. Forum od czasu do czasu potrzebuje takich postów. Aha poprawna forma to chyba "do den i wodorostów". To tak na przyszłość.
Federasta20

Takich jak w temacie Nadala też?
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Sikora pisze:Odczep się Wujek Toni i Mario od tego ATP,] ciekawe czy wy byście lepiej zagrali, bo tylko narzekać potraficie. Może ATP nie jest na najwyższym poziomie ale porównywanie tego do dien i wodorostów to świadczy, że to WY prezentujecie ten poziom, nie ATP.
Ostatni raz poprawiam Twój wpis. Pisz po polsku, bo czego jak czego, ale analfabetyzmu nie zdzierżę.

Emu i Ty naprawdę uważasz, że źle piszesz? :D
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
simon

Post autor: simon »

Sylwester? Padły mocne słowa.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Michał, bilet na Jowisza jest już zabukowany. Bez obaw. :)
simon pisze:Sylwester? Padły mocne słowa.
:D
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Federasta20

simon pisze:Sylwester? Padły mocne słowa.
Sywester był 4 tygodnie temu. Widocznie kolega się spóźnił.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

5 spotkań do końca turnieju i statystycznie nie wygląda to tak dobrze jak podczas rekordowego turnieju z ubiegłego roku. Dobrze, że chociaż ogarniemy Top-10. :P
Spoiler:
MTT Titles/Finals
Spoiler:
amator

Post autor: amator »

Wzrost tenisistów mierzony jest rano czy wieczorem?
Zablokowany