Australian Open 2015

Obrazek
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Re: Australian Open 2015

Post autor: Wujek Toni »

Rroggerr pisze:
Dobry jest Murray.
Pierwsze 8 gemów tego meczu pokazało, ile jest warta jego puszerka w obliczu porządnego tenisa.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Rroggerr

Post autor: Rroggerr »

A to coś nowego w przypadku Murraya?
Awatar użytkownika
Alan

Post autor: Alan »

DUN I LOVE pisze: W 2004 i 2005 upały jakoś nie przeszkadzały. W 2000 też nie.
A teraz mamy 2015, tenis trawi straszliwa choroba i chciałoby się przechodzić jak najszybciej przez te katusze.
sheva

Post autor: sheva »

Witek, kryptofan ZET, przemówił: "To jest dobry mecz".
http://www.sportowefakty.pl/tenis

MTT Rank -4 (High Rank -2)

W: Winston-Salem '14 Newport '14 Brisbane '14 Shanghai '13 Beijing '13 Wimbledon '12 Rome '12 Madrid '12 Basel '11 Dubai '11 Sydney '11 Kuala Lumpur '10
F: Bercy'14 AO '14 Eastbourne '12 Barcelona '12 Munich '12 Beijing '11 Bercy '09
SF: Barcelona '14 Stockholm '13 Paris-Bercy '12 Toronto '12 Vienna '11 LA '11 Valencia '10 Moscow '10 Hamburg '10 Belgrade '10 Brisbane '10
Awatar użytkownika
Del Fed

Post autor: Del Fed »

Ale co by nie mówić, od paru gemów Tomek z Prostejova znowu się ogarnął.
Rafael Nadal, to zło, zgoda?

PS. Nie ma zgody na brak zgody.
Awatar użytkownika
Artras

Post autor: Artras »

sheva pisze:Witek, kryptofan ZET, przemówił: "To jest dobry mecz".
Zauważyłem, że według większości komentatorów każdy mecz w szlemie trwający powyżej 3 godzin jest dobry :D
Rroggerr

No ja złego słowa na Berdycha nie powiem, bo gra jak gra, o tym wszyscy wiemy, ale nie jego wina, że musi walczyć w warunkach gdzie przy normalnej nawierzchni jakoś połowa wyciąganych przez Murraya w w obronie piłek byłaby kończąca...
Awatar użytkownika
Emu

Post autor: Emu »

Berdych ma zdecydowanie ładniejszą samiczkę od Szkota :D
Federasta20

Post autor: Federasta20 »

Co ten Berdych wyprawia :facepalm:
Awatar użytkownika
Del Fed

Post autor: Del Fed »

Berdych zrobił Berdycha.

Sprzedać topową formę też trzeba umieć. Cilić czy Wawrinka to zrobili, korzystając z pomyślnych wiatrów, dopomogli swojemu szczęściu. Czecha na to nie stać najwyraźniej.
Rafael Nadal, to zło, zgoda?

PS. Nie ma zgody na brak zgody.
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Rroggerr pisze:No ja złego słowa na Berdycha nie powiem, bo gra jak gra, o tym wszyscy wiemy, ale nie jego wina, że musi walczyć w warunkach gdzie przy normalnej nawierzchni jakoś połowa wyciąganych przez Murraya w w obronie piłek byłaby kończąca...
Nie no. To , że ta "nawierchnia" promuje antytenis to leży poza wszelką dyskusją. Niemniej Stan chociażby rok temu udowodnił, że potężną grą z obu skrzydeł można posłać tych grinderów-defensorów do diabła.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Federasta20

Post autor: Federasta20 »

Wujek Toni pisze:
Rroggerr pisze:No ja złego słowa na Berdycha nie powiem, bo gra jak gra, o tym wszyscy wiemy, ale nie jego wina, że musi walczyć w warunkach gdzie przy normalnej nawierzchni jakoś połowa wyciąganych przez Murraya w w obronie piłek byłaby kończąca...
Nie no. To , że ta "nawierchnia" promuje antytenis to leży poza wszelką dyskusją. Niemniej Stan chociażby rok temu udowodnił, że potężną grą z obu skrzydeł można posłać tych grinderów-defensorów do diabła.
No ale najpierw trzeba zacząć trafiać w kort, a nie jak Czech wywalił 4 piłki w gemie w aut.
Awatar użytkownika
Barty
Administrator

Post autor: Barty »

Jezus Maria, pięć stron marudzenia po 20 postów na stronę, masakra. :D

Murray gra, jak gra, taki jego styl, o nawierzchni też słyszałem zewsząd, że w tym roku przyspieszyli, teraz jednak jest wolna. A i tak nie potraficie docenić skoku poziomu gry Szkota w porównaniu do całego ubiegłego roku.

Brawo Andy! Po tytuł z Nole i porażkę ze Stanem. :P
Tytuły (30):
2025: Miami 2024: Montreal, Bazylea 2023: Wiedeń 2022: Miami, Astana, Bazylea, WTF Turyn 2021: Monte Carlo, Madryt, Winston-Salem 2019: Newport, US Open, 2018: Brisbane, Quito, Indian Wells, Monte Carlo, Monachium, Roland Garros, 2017: Auckland, Waszyngton, Shenzen, 2015: Doha, Sydney, Houston, Roland Garros, 2013: US Open, 2012: Nicea, 2011: Los Angeles, WTF Londyn, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Finały (38):
2025: Barcelona 2024: Brisbane, Cordoba, Estoril, WTF Turyn 2023: Auckland, Rotterdam, Dubaj, Barcelona 2022: Rotterdam, Monte Carlo, Monachium, Rzym, Newport, Hamburg, Gijon 2021: Monachium, Rzym, 2020: Rzym, Antwerpia, 2019: Rotterdam, Rzym, Roland Garros, 2018: Halle, 2017: Stuttgart, 2016: Tokio, Shanghai, Bazylea, 2015: Wiedeń, WTF Londyn, 2014: Doha, 2013: Cincinnati, 2012: Monte Carlo, Roland Garros, Sztokholm, 2011: Marsylia, Monte Carlo, Wimbledon, US Open, Wcześniej: Za słaba era, żeby coś wpisywać.
Rroggerr

No Murray był dziwnie dla mnie lekceważony.
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Chcąc nie chcąc trzeba trzymać kciuki za Serba jutro, bo czuję , że w finale Szlema Stachu będzie czołkał niemiłosiernie i popłynie dokładnie tak jak Berdych.
Rroggerr

"Murray rusza się najlepiej w karierze". Guess who...

"It's not about level of tennis, but about level of intensity".
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Rroggerr pisze:No Murray był dziwnie dla mnie lekceważony.
Bo wyglądał w ubiegłym sezonie na niemal skończonego, a i z trenerki Amelie w dobrym tonie było robić sobie podśmiechujki. Tymczasem przygotował znakomitą formę na ten turniej i to było widać od początku. Na WTF Federer wygrał 6-0, 6-1. Gdzie teraz jest Szwajcar, a gdzie Szkot?
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Niech najpierw jakiś wielkoszlemowy mistrz zweryfikuje jego formę, potem będzie piać nad powrotem do prawdziwej gry Murray'a.
Rroggerr

Robertinho pisze:Bo wyglądał w ubiegłym sezonie na niemal skończonego, a i z trenerki Amelie w dobrym tonie było robić sobie podśmiechujki.
Jak miał wyglądać, jak z marszu przystępował do sezonu. Ale już w poprzednim roku widać było, że największych atutów w swojej grze czyli orania z defensywy i regularności nie stracił.

Uwaga, Mats twierdzi, że jednak Murray nie gra najlepszego tenisa w życiu. :o
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Wujek Toni pisze:Niech najpierw jakiś wielkoszlemowy mistrz zweryfikuje jego formę, potem będzie piać nad powrotem do prawdziwej gry Murray'a.
Mamy pewność, że w finale trafi na takiego zawodnika. Niemniej Djoko prezentuje dotychczas taką formę, że nie wiem, kogo on by nie "zweryfikował". Rzecz jasna teraz na drodze Serba jest zawodnik, który polubił uprzykrzanie mu życia w Szlemach.

Proszę państwa, śmiało można powiedzieć, że najbardziej oczekiwana konfrontacja turnieju przed nami. :o
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Zablokowany