Monte Carlo 2015

Obrazek
Awatar użytkownika
Emu

Re: Monte Carlo 2015

Post autor: Emu »

Wujek Toni pisze:Dwóch brytyjskich baranów za mikrofonem:

"-Do you think Djokovic can pass Federer's 17?
-I think he can, he's still very young."

Naprawdę coraz bardziej zaczynam się przekonywać do polskiego dziennikarstwa sportowego.
Brzmi to absurdalnie ale widzisz jakąkolwiek konkurencje przez najbliższe 3/4 sezony? Załamanie formy u Novaka prędzej czy później nastąpi ale i tak może wykręcić kosmiczne liczby w szlemach.
Rroggerr

Post autor: Rroggerr »

A nie jest? Skoro konkurencja umożliwia żeby średnio grający 34-letni Federer zgarniał mastersy, 33-letni Ferrer dalej pasożytował w top10, a tylko trochę młodszy Berdych od kilku lat trzyma te same wyniki pomimo bycia zerowym zagrożeniem dla kogokolwiek poważnego, to i Novak ma 6-7 lat mniej lub bardziej poważnego grania o Szlemy.

N-ty turniej gdzie banda 30-latków zagra w półfinałach o dosyć poważny skalp. Porażające jest to.
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

Ja naprawdę nie wiem jakie jest źródło tych bzdurnych teorii. Wyłączając anomalię 2011 roku, Djoković wygrał 3 szlemy w ciągu trzech lat.

Rzeczywiście, liczby wywołujące dreszcze.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Piotrek, a ten rzekomo świetny Federer ile wygrał szlemów w ostatnich latach? Djoković musiałby ich zgarnąć 10 po 28. urodzinach, bądźmy poważni.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
simon

Post autor: simon »

Dreszcze wywołują raczej coraz słabsi i coraz starci konkurenci fenomenalnego Serba.
Rroggerr

Federera nie dogoni, ale różnica między nim, a Fedalem, będzie dużo bliższa niż rzeczywisty peak tej trójki. Co do tego trudno mieć wątpliwości. Biorąc pod uwagę, że Federer skończy niedługo 34 lata, a Murray stał się konkretnym wasalem, tylko od zdrowia Nadala zależy czy Djoković będzie zgarniać ''tylko'' jednego Szlema rocznie, i dziwi mnie przekonanie, że na pewno nie będzie inaczej. Co widzimy po tym sezonie, że gra wcale nie jest inna jak w ostatnich latach, a wyniki najlepsze od 2011 roku.
Awatar użytkownika
Wujek Toni

No tak, bo Serb to Benjamin Button i wcale nie słabnie z roku na rok.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Rroggerr pisze:Biorąc pod uwagę, że Federer skończy niedługo 34 lata, a Murray stał się konkretnym wasalem, tylko od zdrowia Nadala zależy czy Djoković będzie zgarniać ''tylko'' jednego Szlema rocznie, i dziwi mnie przekonanie, że na pewno nie będzie inaczej.
Troszeczkę większe zmęczenie i znowu wejdzie w tryb zdechlak. Wtedy na przestrzeni jednego roku będzie przegrywać WS do Wawrinki i Nishikoriego.

Za bardzo się zlaliście tymi kilkoma miesiącami najwyższej formy. Ja nie wiem, czy on ją w ogóle dociągnie do RG, a Wy o 17stu RF...
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Emu

Post autor: Emu »

Chociaż tyle, że Serb robi mi dobrą robotę w MTT.
Awatar użytkownika
Mario

Post autor: Mario »

Widziałem 2 mecze Tsongi w tym turnieju, widziałem też, że nieaktywny od roku Flo Mayer powalczył z Cilicem, teraz ma przed oczami beznadziejnego Chorwata. Zmierzam do tego, że spotkania Marina z Francuzem musiało stać na jakimś absurdalnie, nawet jak na te czasu, niskim poziomie.

Dawid, a to nie czasem Ty się ze mną sprzeczałeś jak swego czasu prezentowałem podobne podejście do wyników Serba?
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Ja natomiast wciąż błądzę w poszukiwaniu tej mitycznej formy Novaka. Obejrzałem jego mecze z każdego turnieju w jakim występował i w żadnych z nich nie zaprezentował się lepiej niż poprawnie.
Awatar użytkownika
Lucas

Post autor: Lucas »

Ale się spieszą dziś Panowie. Liczyłem, ze Nadal pojawi się na korcie koło 16, ale chyba o tej porze na kortach dawno będzie pusto :D.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Rroggerr

Wujek Toni pisze:No tak, bo Serb to Benjamin Button i wcale nie słabnie z roku na rok.
Wujek Toni pisze:Ja natomiast wciąż błądzę w poszukiwaniu tej mitycznej formy Novaka. Obejrzałem jego mecze z każdego turnieju w jakim występował i w żadnych z nich nie zaprezentował się lepiej niż poprawnie.
A od kiedy uważasz, że trzeba jakiejkolwiek formy żeby wygrywać obecnie najważniejsze turnieje? :D

Słabnie, tylko reszta słabnie jeszcze bardziej. Reszty nie ma, no chyba, że ktoś faktycznie wierzy w Dimitrowów i Raoniciów. Z kim Djokovic ma przegrać na tegorocznym Wimbledonie? No właśnie, zostaje Murray, który ile przegrał ostatnich meczów z Novakiem, siedem?
Awatar użytkownika
Mario

Wujek Toni pisze:Ja natomiast wciąż błądzę w poszukiwaniu tej mitycznej formy Novaka. Obejrzałem jego mecze z każdego turnieju w jakim występował i w żadnych z nich nie zaprezentował się lepiej niż poprawnie.
No tutaj wyłączając pierwszego seta z Maurerem (gdzie wyraźnie próbował gry przy siatce, to że się tam jak zwykle kompromitował to inna sprawa) prezentuje się naprawdę poprawnie. Oczywiście Nadal z 3 seta z wczoraj wytrze nim kort, ale i tak jest lepiej niż w poprzednich turniejach.
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Mario pisze:Dawid, a to nie czasem Ty się ze mną sprzeczałeś jak swego czasu prezentowałem podobne podejście do wyników Serba?
Nie przypominam sobie, choć nie wykluczam.

Teraz tylko czekać na Advantage i Michala2009b, że coś z nami nie tak, że się nie zachwycamy ty, co widzimy...

Żadnej rywalizacji.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Del Fed

Post autor: Del Fed »

Egzemplifikacja złotej ery. Nishikori nie wiadomo, czy się odrodzi, Wawrinki nie ma, Fed stary, ciapa z Bułgarii gra w swoim stylu. Tu nawet nie ma na kogo liczyć za bardzo. Bo Monf do RG to jeszcze coś odwali albo zdrowotnie, albo mentalnie.
Rafael Nadal, to zło, zgoda?

PS. Nie ma zgody na brak zgody.
Awatar użytkownika
simon

Post autor: simon »

Wujek Toni pisze:No tak, bo Serb to Benjamin Button i wcale nie słabnie z roku na rok.
Nie no, słabnie w oczach. Właśnie wyciągnął z pieca dziesiątego bajgla w sezonie.

Nie, on raczej do 17 nie dojedzie, ale dziwi mnie przekonanie, że gość zaraz skończy 28 lat i automatycznie zacznie się sypać pod względem wyników.
Awatar użytkownika
Mario

W sumie, jakby mu wlepił podwójnego bajgla to bym się ucieszył.
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Jak amator się prezentuje Chorwat póki co.

Nie do końca też widzę powód do narzekań, bo Nadal jawi się tutaj jako dość wyraźny faworyt do tytułu, więc ta wielce szkodliwa dla dyscypliny seria Djokovicia zostanie w końcu przerwana.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

simon pisze:Nie, on raczej do 17 nie dojedzie, ale dziwi mnie przekonanie, że gość zaraz skończy 28 lat i automatycznie zacznie się sypać pod względem wyników.
Też prawda.

Nadal nie wygra tutaj z Djokoviciem (jutro).
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Zablokowany