Hiszpania - La Liga cz. I

Dla sympatyków futbolu.
Awatar użytkownika
Whydack
Kontakt:

Re: Hiszpania - La Liga

Post autor: Whydack »

Ancelotti zwolniony z Realu. Zakusy na Włocha ma West Ham United, którego ofertę odrzucili już Benitez i Bilić (podobno).
"Jeśli nosisz koszulkę Arsenalu nie możesz się poddawać, bez względu na wynik." - Arsene Wenger.

http://www.wtatenis.pl/
Awatar użytkownika
Whydack
Kontakt:

Obrazek
"Jeśli nosisz koszulkę Arsenalu nie możesz się poddawać, bez względu na wynik." - Arsene Wenger.

Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Hiszpańskie Top-5. :faja:
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
TadX

Post autor: TadX »

Tak sobie myślę, że w sumie zwolnienie Carlo ma sens. Niby wygrał Decimę, fakt. W tym sezonie do połowy Real miażdżył co mu się nawinęło. Po Nowym Roku szlag wszystko trafił. Drużyna ewidentnie była zdemotywowana. Dodatkowo brak rotacji sprawił, że przyszły kontuzje i absencje kluczowych graczy. Niestety, zajechani zawodnicy nie potrafili wykrzesać z siebie w pewnym momencie czegoś więcej i też się nie dziwię. Jednak ogólnie Ancelotti nie opanował dobrze kryzysu, przez co straciliśmy szansę na majstra. Co do L.M. to mam mieszane uczucia.

Liga hiszpańska znowu górą. Świetna Sevilla i świetny Krychowiak. Mamy się kim pochwalić. Przyszły sezon może być jeszcze intensywniejszy z taką konkurencją :).
Hankmoody

Post autor: Hankmoody »

TadX pisze:Tak sobie myślę, że w sumie zwolnienie Carlo ma sens. Niby wygrał Decimę, fakt. W tym sezonie do połowy Real miażdżył co mu się nawinęło. Po Nowym Roku szlag wszystko trafił. Drużyna ewidentnie była zdemotywowana. Dodatkowo brak rotacji sprawił, że przyszły kontuzje i absencje kluczowych graczy. Niestety, zajechani zawodnicy nie potrafili wykrzesać z siebie w pewnym momencie czegoś więcej i też się nie dziwię. Jednak ogólnie Ancelotti nie opanował dobrze kryzysu, przez co straciliśmy szansę na majstra. Co do L.M. to mam mieszane uczucia.

Liga hiszpańska znowu górą. Świetna Sevilla i świetny Krychowiak. Mamy się kim pochwalić. Przyszły sezon może być jeszcze intensywniejszy z taką konkurencją :).
W Madrycie do wyje***ia to jest Perez, moim zdaniem nie ma na rynku nikogo lepszego od Carlo.
Awatar użytkownika
TadX

Hankmoody pisze:W Madrycie do wyje***ia to jest Perez, moim zdaniem nie ma na rynku nikogo lepszego od Carlo.
Wiesz, ja sam bym Carlo w żadnym wypadku nie wyrzucał. Dałbym szansę jeszcze na następny sezon co najmniej. Te błędy, które moim zdaniem jednak popełnił, były jak najbardziej do wyeliminowania. Z wypożyczenia wraca Casemiro, więc na środek pola byłby dobry gracz. Może kupno jeszcze napastnika i już. Rotacje byłyby możliwe bez uszczerbku dla efektywności gry drużyny. Casemiro wraca przecież do siebie. Czeryszewa gry nie znam, więc się nie wypowiem. Młody Norweg to pieśń przyszłości raczej. To raz. Dwa, że przykręciłby śrubę i zapobiegł demotywacji i rozprężeniu. Szacunek szatni miał. Pytanie tylko, czy w głównej mierze właśnie przez "miękką rękę"...

Jeśli chodzi o Pereza to odnoszę wrażenie, także biorąc pod uwagę przebieg konferencji i formę, że to nie była chyba jego decyzja. Czytałem, że cały zarząd był zaskoczony niektórymi posunięciami Carlo (wolne dni po odpadnięciu z CdR choćby), jak też i rozprężeniem drużyny już w 2015. roku. To było aż nazbyt widoczne, że niektóre mecze chcieli wygrać na stojąco. Mnie krew zalewała.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Szkoda tego gola, ale z drugiej strony sprawa wyniku jest cały czas otwarta. Gol Neymara ustawiłby finał.

Messi zrobił sobie tatuaże na ręce?

E: Nadczłowiek.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
TadX

DUN I LOVE pisze:E: Nadczłowiek.
Fenomenalna akcja i gol. Czterech ograł!

Raczej po meczu.
Awatar użytkownika
Emu

Post autor: Emu »

Jest tylu młodych zdolnych ludzi z pasją którzy mają ogromna wiedze merytoryczną i mogliby komentować spotkania to takich dwóch głąbów zatrudniają. Marny piłkarzyna o inteligencji rozwielitki.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Komentarz - katastrofa.

Brawo Barca!
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
lake

Post autor: lake »

No to jeszcze Berlin do zdobycia :)

MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17

Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Federasta20

Post autor: Federasta20 »

Awatar użytkownika
TadX

DUN I LOVE pisze:Komentarz - katastrofa.
Dokładnie! Jak Żewłakow mi nie przeszkadzał do tej pory, tak teraz będzie dla mnie "Wolicjonalny" Żewłakow. Wygląda to trochę głupio, że w kolejnym komentarzu już u niego słyszę to słowo. Trochę widzi mi się to tak, jakby szukał w słowniku terminu, który by mógł wrzucić w komentarz i tego się cały czas trzyma ;). Za to drugi komentator to już w ogóle dla mnie porażka. Orłowski i Zimoch są pewnie dla nie go guru, jeśli chodzi o komentarz gry Barcy. Ciężko mi się słucha takich ludzi, bo nie są obiektywni.

Sam mecz bomba. Naprawdę świetna Barca. Okazuje się, że można grać bez miliona podań w obrębie metra i cofania piłki. Taka Barca będzie nie do zatrzymania w przyszłym sezonie. Real będzie musiał psychicznie się spiąć i mega skoncentrować.
Awatar użytkownika
Whydack
Kontakt:

Potencjalni rywale Valencii w eliminacjach LM:

Obrazek

Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Wszyscy w zasięgu.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
lake

Raczej Monaco, SL i CSKA, mają szanse. Tak czy inaczej brak 5 drużyn z BBVA w fazie grupowej będzie niespodzianką.

MTT Career highlights:
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17

Debel:
Awatar użytkownika
Whydack
Kontakt:

Mam nadzieję, że nie trafią na Lazio i Monaco. Gorący teren również w Stambule. Reszta do pyknięcia.

Awatar użytkownika
lake

Zapomniałem o Lazio

MTT Career highlights:

Debel:
Awatar użytkownika
Whydack
Kontakt:

Benitez klepnięty przez Real i od razu zaczyna te swoja dziwne transfery. Na Bernabue chce sprowadzić...Laurenta Koscielnego z Arsenalu. A w składzie ma choćby Pepe, Ramosa, Varne czy Nacho.

Awatar użytkownika
Whydack
Kontakt:

Drużyna Przemysława Tytonia zdegradowana z ligi

Władze ligi hiszpańskiej poinformowały, że podjęły decyzję o ukaraniu Elche CF degradacją z ligi z uwagi na złą sytuację finansową klubu. Piłkarzem tego klubu jest polski bramkarz Przemysław Tytoń.

W opublikowanym oświadczeniu wyjaśniono, że Elche CF już rok temu zmagał się z dużym zadłużeniem. Obecna sytuacja klubu jest na tyle zła, że nie pozwolono im na pozostanie w Primera División.

Tym samym w drugim kolejnym sezonie w La Liga grać będzie Eibar, który w minionym sezonie uplasował się na 18. pozycji w tabeli.

źródło: Eurofutbol.pl

Zablokowany