T6: Rotterdam, Buenos Aires, Memphis 2016

Obrazek
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Re: T6: Rotterdam, Buenos Aires, Memphis 2016

Post autor: DUN I LOVE »

Monaco nie grał ponad pół roku po tym jak mu wysadziło nadgarstek, więc siłą rzeczy nie ma prawa jutro czegokolwiek ugrać.

Swoją drogą, Pico to jeden z najbardziej bezużytecznych graczy w Top-10 w ostatnich latach. Nawet jak był w formie, to zazwyczaj starczyło na 2 gemy w secie w meczach z najlepszymi.

Ładnie Zverev.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Hankmoody

Post autor: Hankmoody »

DUN I LOVE pisze:
Swoją drogą, Pico to jeden z najbardziej bezużytecznych graczy w Top-10 w ostatnich latach. Nawet jak był w formie, to zazwyczaj starczyło na 2 gemy w secie w meczach z najlepszymi.
Nigdy od Niego nic wielkiego nie wymagałem odnośnie spotkań z topem. Idąc tym tropem, można by to samo powiedzieć o Berdychu, Tsondze, Monfie, czy nawet Ferru czy Murku.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Nie odnosiłem się do Twojego wpisu, bo sam lubię oglądać to lepsze, ciut bardziej ofensywne wydanie Monaco na cegle.

Co do Kuzniecowa - zagrożeniem dla Djokovicia nie będzie nigdy. Kyrgios, Zverev, Corić, Rubliow - na takie nazwiska trzeba patrzeć. Oni już teraz, jako nastolatkowie, są o niebo bardziej regularni na poziomie ATP niż Rosjanin.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Emu

Post autor: Emu »

Popłynąłeś z regularnością Rubleva.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Rubliow tak. Popłynąłem, chociaż widzę nieporównywalnie większy potencjał niż u Kuzniecowa.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Emu

DUN I LOVE pisze:Rubliow tak. Popłynąłem, chociaż widzę nieporównywalnie większy potencjał niż u Kuzniecowa.
Nie każdy młody chłopiec ląduje jako mój avatar. :D
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Świetnie zaczął Haase. Ściany podziałały bardzo mobilizująco.

Szampański tenis.

E: Oczywiście nie zapomniał jednak wprowadzić stałego puntu programu i po osłabiającym chołku oddał pierwszego seta, czyli cały mecz - w jego wypadku.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Lucas

Post autor: Lucas »

Dziś w Buenos dwa szlagiery ( :D) : Olivo- Ferrer i Monaco- Nadal. W końcu zobaczę odkrycie AO w akcji :D.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

Gdybym miał do wyboru przez godzinę obserwować mecz Nadal-Monaco na cegle lub patrzeć na pływającą w muszli klozetowej kupę, to poważnie bym się zastanowił. W każdym razie życzę przyjemnego oglądania.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
Lucas

Zostaje tylko na pierwszy mecz, drugi jest zbyt późno i jest za mało ważny, by zarywać noc :D.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Awatar użytkownika
Rodżer Anderłoter

Post autor: Rodżer Anderłoter »

Wujek Toni pisze:Gdybym miał do wyboru przez godzinę obserwować mecz Nadal-Monaco na cegle lub patrzeć na pływającą w muszli klozetowej kupę, to poważnie bym się zastanowił. W każdym razie życzę przyjemnego oglądania.
A jakby kibelek miał półeczkę ?
Spoiler:
Awatar użytkownika
no-handed backhand

Post autor: no-handed backhand »

Mam nadzieję, że kurs na Nadala...
Yoshihito Nishioka do Ciebie jedzie
Widzu

Post autor: Widzu »

Ale ja wspomniałem o Kuzntesowie nie w kontekście nie wiem top20, tylko ze koles z challangerów zrobił widoczny postep i stał sie grajkiem turu, a wielu zawodników zała kariere skacze raz tu raz tu a Rosjanin widocznie zrobił duzy progres i zagosci w top50 na dluzej...

Rublev narazie w challkach przegrywa w 1r, wiec nie ma co go porównywac do Kyrgiosa, który wygrywał jeden turniej za drugim a pozniej ograł Nadala na Wimbledonie. Pamietam jak kangur niszczył w amerykańskich challkach:)
Awatar użytkownika
Emu

Jeżeli Chung wygra z Troickim to otwiera się przed Mahut szans na dobry wynik. W drugiej części drabinki martwi mnie Simon...
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Wygląda na to, że finaliści z Sofii ani myślą tutaj tankować. Szkoda.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Hankmoody

Post autor: Hankmoody »

DUN I LOVE pisze: Corić
Nie ogarniam zachwytów. Zdziwię się jak człowiek-zapałka wyjdze poza 1/4 Wsa, kiedykolwiek.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Ale jakie zachwyty? Kompletnie nie mój tenis, nie moja bajka. Niemniej, liczyć się trzeba.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Lucas

Bardzo łatwo wygrał Ferrer :). Jeśli chodzi o Renzo to coś tam umie forhandem, nieźle podaje (były asy i wygrywające serwisy), ale trafiał mało pierwszym i miał tez parę podwójnych. Tempo wymian i młócka oczywiście o jakieś dwa tempa za szybkie dla Argentyńczyka, na luzie go David fh ustawiał.

Wysmakowanemu spektaklowi tenisowemu przyglądał się sam Rafa Nadal, a Jego pojawienie się na trybunach wzbudziło większą wrzawę niż którykolwiek z punktów :).

Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Ale gra Zverev. Nakrył czapką rówieśników w tym secie. Operuje bh na najwyższym światowym poziomie. Świetnie się na to patrzy.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
SebastianK

Post autor: SebastianK »

Ale też Simon pomaga, wszystko na środek i - nawet jak na jego grę - bardzo pasywnie. Zobaczymy co będzie dalej.

Nie na­leży my­lić praw­dy z opi­nią większości.
Zablokowany