Hiszpania - La Liga cz. I

Dla sympatyków futbolu.
Awatar użytkownika
lake

Re: Hiszpania - La Liga

Post autor: lake »

Tylko to miałem na myśli.
E: 1-0 Barca.

MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17

Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Messi. 2 asysty w dogrywce, na faulu po nim czerwona kartka. Znowu zrobił różnicę.

Barca w 7. dubletem w historii. :ok:
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Emu

Post autor: Emu »

Udało się mimo tego, że przez spory fragment było 12 na 10...
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Messi i jego stary dostali 21 miechów, oczywiście w zawiasach. A potem się dziwimy, że gość tych karnych nie strzela mając takie rzeczy na głowie.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Emu

Prawnik Maria Silva Lapiedra,która skazała Messiego na 21 miesięcy więzienia była dyrektorem Realu Madryt w latach 2000/06. Do tej pory bawiły mnie teorie o wszechmocnym Perezie, z wyjątkiem wpływu na komitet i nacisków na sędziów, ale ta informacja jest niepokojąca.
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Rozumiem, że sugerujesz, iż Perez wymusił wyrok poniżej dwóch lat, dbając o rywalizację w lidzie, wpływy z transmisji i El Clasico? Bo faktycznie, tak można tłumaczyć uniknięcie kary bezwzględnego więzienia, która niechybnie spotkałaby normalnych ludzi za takie złodziejstwo.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

To w Hiszpanii skazują prokuratorzy, czy sądy?
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
Emu

Przepraszam Wujku, że nie sprecyzowałem. Skazał go sąd, a użyłem pojęcia prawnik bo każdy sędzia jest prawnikiem.
Nie wiem jakie kary grożą za przestępstwa podatkowe w Hiszpanii więc trudno powiedzieć czy ta kara jest surowa według ich prawa. Nie ma "normalnych" ludzi okradający państwo na taką skale więc nie da się tego nawet rozpatrzeć. Chyba, że ktoś wierzy w bajki o równości wobec prawa. Zastanawia mnie tylko na ile jeśli w ogóle wpływ przebieg sprawy miał fakt, że wyrok wydawała bliska współpracownica Pereza. Co do tego, że robili wałki nie mam żadnych wątpliwości, ale nie takim sprawom ukręcano łeb w Hiszpanii vide sprawa Fuentesa.
http://blaugrana.pl/20595-Bar%C3%A7a-ws ... nt-1567856 #WszyscyJesteśmyLeoMessim - w sumie też bym chciał ukraść grube miliony i dostać dwa lata. :D
Hankmoody

Post autor: Hankmoody »

A w Polsce to myślisz że ile dostają? Przy takich sprawach siedzieć idą słupy, a osoby faktycznie odpowiedzialne popijają drinki.
Ta farsa skończyła się w ogóle procesem czy ugoda? Wyrok pokazowy, żeby nie było że gwiazda to jest bezkarny, choć w rzeczywistości włos mu z głowy nie spadnie. Jedyne co ciekawi w tej sprawie, to kwestia czy Leo był świadom co robi, czy ktoś (tata)chciał po cichu zwinąć kawałek tortu.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Messi zaczyna pajacować ze stylówą.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Hankmoody

Post autor: Hankmoody »

Kolejny superpuchar przegrany przez Seville, bedzie jeszcze rewanż, ale bądźmy poważni. Trochę ogladalem, rozkrecala się Barca z każdą minutą. Messi wygląda jak Bieber.
Awatar użytkownika
Emu

Świetne okienko w wykonaniu Barcelony, a prawdopodobnie przyjdzie jeszcze Paco i Diego Alves.
Mówię z z pamięci, ale chyba nikt nie ma bardziej kompletnej kadry.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Diego Alves nie przyjdzie. Jasper Cilessen w miejsce Bravo. Co sądzicie o tym ruchu? Ja doskonale rozumiem, że Barca postawiła na młodszego bramkarza, który ma być portero na lata, że dłużej obaj nie godzili się na grę na pół etatu, ale mimo wszystko wielka szkoda.

Bardzo lubię Chilijczyka i uważam go dziś za jednego z 5 najlepszych golkiperów świata.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Lucas

Post autor: Lucas »

Oczywiście to logiczny ruch, bo Bravo swoje lata ma. Przez lata Barca miała problem z bramkarzami, oby nie żałowali tego kroku. Umiejętności Claudio bardzo cenię, może nie jest tak ekscytujący jak golkiperzy z Niemiec i nie wzbudza takiej wrzawy medialnej jak Oni, ale może właśnie dlatego tym bardziej cieszyłem się gdy to Bravo stawał w bramce i pokazywał, że mu się to miejsce należy. Powodzenia w dalszej karierze :).
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Awatar użytkownika
Emu

Gorszy od Jorquery czy Pinto w ostatnim sezonie nie będzie, ale jest to przeciętny bramkarz. Jak oceniacie okres Valdesa w Barcelonie?
Awatar użytkownika
Lucas

Post autor: Lucas »

Widziałem mecze,w których bronił naprawdę dobrze, popełniał też proste błędy, ale każdemu się zdarzy. Po prostu medialna (znów się powtarzam) hierarchia bramkarzy była już wtedy ustalona, a Hiszpan nie był jednak tak spektakularny i regularny, by się wbić w te rankingi uwielbienia. W reprze trafił na erę Casillasa, gdyby bronił w La Roja pewnie inaczej byśmy Go postrzegali.

Zapytam starszych fanów: Co to była za akcja z Rustu, po której zaczęła się poważna kariera Victora. Turek miał za sobą świetne MŚ, a w Barcie nawet nie zdążył zaistnieć. Z czego to wynikało? (nie miałem jeszcze wtedy neta :D).
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Lucas pisze: Zapytam starszych fanów: Co to była za akcja z Rustu, po której zaczęła się poważna kariera Victora. Turek miał za sobą świetne MŚ, a w Barcie nawet nie zdążył zaistnieć. Z czego to wynikało? (nie miałem jeszcze wtedy neta :D).
Najwyraźniej Recber był zawodnikiem wybitnie skrojonym do gry w swoim otoczeniu. Zagrał kosmiczny mundial, w Barcelonie jednak zawodził i szybko stracił miejsce. Później przyplątały się jakieś kontuzje, które uniemożliwiły zrobienie formy.

Valdes spoko, ale było do przewidzenia, że w lepszym klubie niż Barca nie będzie miał miejsca.

Mesjasz gwałci przerzutami, masakra.

E: Kapitalnie wykonał Castro ten rzut wolny. Kompletnie zaskoczony Bravo. 1-1.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Emu

Zaczyna się wybitne sędziowanie... Zresztą w meczu City arbiter również był żenujący. Technologia idzie do przodu tylko w piłce ta sama żenada,
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Odpalił La Pulga. Jest moc dzisiaj. 2-1.

E: 3. Suarez otwiera swoje konto po świetnej akcji całego zespołu.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Emu

Bardzo podobają mi się nowe nabytki, duże nadzieje wiąże z Suarezem. Niewiele jest pozycji na których Roberto nie mógłby zagrać. :D
Zablokowany