Forum fanów tenisa ziemnego, gdzie znajdziesz komentarze internautów, wyniki, skróty spotkań, statystyki, materiały prasowe, typery i inne informacje o turniejach ATP i WTA.
Na podstawie fragmentów AO, w których widziałem Hewitta w akcji średnio widzę jego zwycięstwo z Raonicem. Na dobrą sprawę nie pokazał nic specjalnego. Stebe sam sobie odebrał szansę na zwycięstwo, a mecz z Roddickiem wypaczyła kontuzja. Pomimo szybkiego breaka w drugim, to w początkowej fazie gry A-Rod wydawał się tym, kto ma kontrolę nad pojedynkiem (szacun dla Roda, że pomimo braku możliwości oparcia ciężaru ciała na jednym kolanie był w stanie wytrzymać dwa sety bez deklasacji). Przy optymalnej formie serwisowej Raona ciężko znaleźć sposób w jaki Rusty miałby go ugryźć. Lata i możliwości nie te, ale chciałbym by niesiony adrenaliną i dopingiem fanów był w stanie stoczyć emocjonujący pojedynek.
Dzisiaj raczej nudy, faworyci bez problemów zameldują się w kolejnej rundzie. Najciekawiej zapowiada się spotkanie Isnera z Lopezem. Ciężko coś tutaj przewidzieć biorąc pod uwagę specyfikę gry obu i chimeryczność formy.
144 weeks #1, 2010, 2011, 2012 Year-end no. 1 W: LA 08, Dubaj 09, New Heaven 09, Bangkok 09, Pekin 09, Madryt 10, Roland Garros 10, Barcelona 11, Madryt 11, Roland Garros 11, Cincinnati 11, Paryż-Bercy 11, Monte Carlo 12, Tokio 12, Dusseldorf 14Roland Garros 22 F: Olympic Games 08, Bangkok 08, s'Hertogenbosch 10, Wimbledon 10, LA 10, Memphis 11, Waszyngton 11, Montreal 11, Szanghaj 12, WTF 12, Madryt 14
Anula pisze:
Moim zdaniem, to jednak brak zaufania do własnej gry. Niektóre błędy są po prostu zwalające z nóg.
A ja bym powiedział, że musiał wcześnie wstać i jeszcze się nie obudził
Do tego dzisiaj jest chłodno, kort wolniejszy itp, trzeba się chwilę przyzwyczaić. Gem na 4-2 już bardzo dobry.
Anula pisze:
Moim zdaniem, to jednak brak zaufania do własnej gry. Niektóre błędy są po prostu zwalające z nóg.
A ja bym powiedział, że musiał wcześnie wstać i jeszcze się nie obudził
Do tego dzisiaj jest chłodno, kort wolniejszy itp, trzeba się chwilę przyzwyczaić. Gem na 4-2 już bardzo dobry.
Rafa to grzeczny chłopiec i wcześnie kładzie się do łóżeczka.
sheva pisze:A ja głupi myslałem, że Lacko nawiąże wyrównaną walkę
Sheva, toż to tenisista spoza pierwszej "setki", a do tego mamy takie czasy, jakie mamy. 2 gemy w secie to jak na Lacko naprawdę imponujący wynik. Brawo.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
MTT - tytuły (34) 2025 (4) Rzym M1000, Madryt M1000, Acapulco, Buenos Aires 2024 (3) Pekin, US Open, Halle, 2021 (4) Sankt Petersburg, Moskwa, IO Tokio, Gstaad, 2020 (2) US Open, Auckland, 2019 (4) Tokio, Halle, Australian Open, Doha, 2017 (1) Cincinnati M1000, 2016 (1) Sankt Petersburg, 2015 (1) Rotterdam, 2013 (3) Montreal M1000, Rzym M1000, Dubaj, 2012 (1) Toronto M1000, 2011 (4) Waszyngton, Belgrad, Miami M1000, San Jose, 2010 (2) Wiedeń, Rotterdam, 2009 (2) Szanghaj M1000, Eastbourne, 2008 (2) US Open, Estoril
To, że Lacko urwie seta to się nawet nie łudziłem, ale miałem nadzieję na wyrównane sety jakieś Tie-breaki, czy sety 6/4 6/3. A tu szykuję się 6/2 6/2 6/1 czy inny pogrom.
Dobry mecz Rafy. Poza oczywiście początkiem pierwszego seta.
Optymistycznie wygląda serwis. przyzwoicie BH i FH.
Nie podejmę się jednak ocenić formy Hiszpana, bo jak do tej pory nie miał zbyt wymagających przeciwników.