Australian Open 2017
Re: Australian Open 2017
Ja się wyleczyłem z tenisa (a raczej z emocjonalnego podchodzenia do niego). Inne priorytety i szerokie zainteresowania. Tenis oglądam dla przyjemności. A RF? Cieszę się, że wrócił i wciąż gra i niewiele poza tym.
- DUN I LOVE
- Administrator
Za Wawrinką, trzy lata temu, też nic nie przemawiało.DUN I LOVE pisze: Nie ma ani jednej rzeczy, która by przemawiała za Szwajcarem w tej chwili.
Dlatego zawsze powinien być to jeden z głównych punktów w dyskusji o GOAT.DUN I LOVE pisze:Ok, takiej dominacji jednej ze stron w grach pomiędzy tak wybitnymi postaciami faktycznie chyba nigdzie nie uświadczyliśmy.
Też się czasem zastanawiam, czy możliwym jest, aby w jakby nie było dość popularnej dyscyplinie sportu, nastąpiła około 10-letnia przerwa w napływie wybitnych postaci.DUN I LOVE pisze:Sam już nie wiem, czy Fabsterzy są tacy niesamowici, czy ta młodzież tak nieudolna.
No, ale Raonic dzisiaj grał katastrofalnie. Nie wiem, może to ta choroba go osłabiła, ale wyglądał Milos jakby się cofnął w tenisowym rozwoju gdzieś do 2013 roku. Bez bh, z masą nieczystych, pchanych zagrań z głębi. Koślawy bardziej niż w ostatnim czasie. Okropieństwo po prostu. On grał jak w 2013, Rafa też miał momenty przypominajce 2013. Z tego wszystkiego i ja przez chwilę czułem się cztery lata młodszy. Dziwne to wszystko.
- DUN I LOVE
- Administrator
Jak sobie człowiek pomyśli o kimś takim jak MJ, to stawianie RF jako GOATa jawi się jako kpina z zawodowego sportu (mam na myśli czyste współzawodnictwo).simon pisze: Dlatego zawsze powinien być to jeden z głównych punktów w dyskusji o GOAT.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
W ogóle chyba byłby problem ze znalezieniem GOAT-a, który zostałby zdominowany w bezpośredniej rywalizacji przez swojego największego rywala. Może Fed będzie pierwszy, nie wykluczam. To znaczy w oczach wielu będzie nim na pewno.
- DUN I LOVE
- Administrator
Novak trochę spuścił z tonu, więc kto wie, czy i Rafa faktycznie nie wróci do wygrywania WS-ów. Dlatego też bym się wstrzymał z tym szwajcarskim specjalistą od wykorzystywania okazji.
A, rezygnuję z zakładania ankiet przed turniejami WS. Niech robią to ludzie bardziej kompetentni ode mnie.
A, rezygnuję z zakładania ankiet przed turniejami WS. Niech robią to ludzie bardziej kompetentni ode mnie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Oho, zaczyna się o GOACIE. Scenariusz dyskusji przed potencjalnym fedalem jest tak samo przewidywalny jak rozstrzygnięcie tej rywalizacji. 

On powinien mieć z automatu przypisaną emotkę Bernarda i wsio stałoby się jasne.Robertinho pisze: LOVE puścił ordynarnego trolla o tym cieszeniu się Feda z porażek, a widzę, że wszyscy to traktują poważnie. Tak się właśnie kończy nieużywanie emotek w postach.
Jak jeszcze raz najdzie mnie ochota na zadanie pytania o jakiś pożegnalny run Nadala, dajcie mi bana profilaktycznie...Dobrze, że się skapłem, że Gen Usless nie zepnie pośladów na tyle, żeby wypchnąć go z 10, ale patrzyłem przez pryzmat sezonu mączkowego... Życie to największy troll. (ale nie taki, żeby Fed wygrał z alem)
Rafael Nadal, to zło, zgoda?
PS. Nie ma zgody na brak zgody.
PS. Nie ma zgody na brak zgody.
Nie przesadzaj Dawidzie, jedynie brak Wawriniki był niezrozumiały. Nikt o zdrowych zmysłach nie przewidziałby, że to się potoczy w ten sposób.A, rezygnuję z zakładania ankiet przed turniejami WS.
- DUN I LOVE
- Administrator
W sensie, że Raonic nie wygra?Emu pisze:Nie przesadzaj Dawidzie, jedynie brak Wawriniki był niezrozumiały. Nikt o zdrowych zmysłach nie przewidziałby, że to się potoczy w ten sposób.A, rezygnuję z zakładania ankiet przed turniejami WS.

Decyzja jest ostateczna.

MTT Titles/Finals
Spoiler:
W sensie, że Nadal dojdzie tak daleko z Rogerem, a top 2 się wykruszy przed ćwiartkami.
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
Zapożyczone z trolla, Fed oglądający Rafę z Raonem:

MTT Titles/Finals
Spoiler:
Chyba podtrzymujecie zdanie, że turniej lepszy i ciekawszy niż w ostatnich dwóch latach?
- DUN I LOVE
- Administrator
Tak, chociaż tradycyjna w ostatnim czasie przypadłość chyba nie ustąpiła, niewiele do tej pory niezapomnianych meczów mimo wszystko.simon pisze:Chyba podtrzymujecie zdanie, że turniej lepszy i ciekawszy niż w ostatnich dwóch latach?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
MTT:
Tytuły (8): US OPEN 2012 -debel, Sztokholm 2012, Australian Open 2013 - debel, Abu Dhabi 2014, Barcelona 2014, Australian Open 2016 - debel, Marsylia 2018, ATP Finals 2018 - debel
Finały (8): US OPEN 2013, Monte Carlo 2014, Umag 2014, Rotterdam 2015, Sydney 2016, US OPEN 2016 - debel, Winston-Salem 2018, US OPEN 2018 - debel
Tytuły (8): US OPEN 2012 -debel, Sztokholm 2012, Australian Open 2013 - debel, Abu Dhabi 2014, Barcelona 2014, Australian Open 2016 - debel, Marsylia 2018, ATP Finals 2018 - debel
Finały (8): US OPEN 2013, Monte Carlo 2014, Umag 2014, Rotterdam 2015, Sydney 2016, US OPEN 2016 - debel, Winston-Salem 2018, US OPEN 2018 - debel
Five key moments from Nadal v Raonic
http://www.ausopen.com/en_AU/news/artic ... aonic.html
Spoiler:
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Powinieneś dołączyc jeszcze podobne zdjęcie Rafy, bo tak będą wyglądali obydwaj po półfinałach.DUN I LOVE pisze:Zapożyczone z trolla, Fed oglądający Rafę z Raonem:

Staś w 4, Grisza w 5.

- DUN I LOVE
- Administrator
Wtedy życie okazałoby się trollem na niespotykaną skalą.
MTT Titles/Finals
Spoiler: