Skoro Nishikori i Wawrinka nie potrafili skończyć z Federerem, to tym bardziej nie zrobi tego Bułgar. Nadal mnie nie przekonuje, nie widzę jakiejś diametralnej różnicy w porównaniu do US Open (oprócz może głowy i returnu).Lucas pisze: Też nie wiem skąd to się bierze. Rafa zagrał dobrze z Raonem, ale Kanadyjczyk grał tak schematycznie, że nietrudno było Go rozgryźć. Dimitrov gra od początku roku znakomicie, ma argumenty na Nadala. Hiszpan nie miał jeszcze w tym turnieju słabego meczu, nie chciałbym , by się pojawił, ale trzeba brać to pod uwagę. Najgorszym wyjściem byłaby 5-setówka dla Bułgara i porażka z presją w finale.
.
Australian Open 2017
Re: Australian Open 2017
- DUN I LOVE
- Administrator
2 miesiące temu obaj siedzieli na Majorce, jeden z bolącą nogą, drugi z chorym nadgarstkiem i zastanawiali się, czy może nie zorganizują kiedyś jakiegoś meczu charytatywnego. 
Niby beka, ale też i idealne tło dla nędzy jaką odwala konkurencja. Co w tym czasie robili następcy?

Niby beka, ale też i idealne tło dla nędzy jaką odwala konkurencja. Co w tym czasie robili następcy?

MTT Titles/Finals
Spoiler:
Pewnie też, ale jak wygrywa ze Stanem to też przesadnie się nie cieszy.DUN I LOVE pisze:Po Nishikorim skakał jakby wygrał szlema, dziś już chyba nie było na to sił.
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
- Robertinho
Cóż, zapewne ostatni raz w życiu wziąłem wolne na półfinał AO, w sumie miłe pożegnanie. Mecz był całkiem niezły i dość emocjonujący, Roger wygrał i sympatycznie pogadał z Courierem, na deser nogi Schett będą, dziś ładnie wyeksponowane, całkiem fajne pożegnanie z dyscypliną.
Kusi jeszcze siostrzany finał, ale pewnie wygra nie ta co trzeba i przykryje epicki wyczyn Venus, więc się jeszcze zastanowię.
Kusi jeszcze siostrzany finał, ale pewnie wygra nie ta co trzeba i przykryje epicki wyczyn Venus, więc się jeszcze zastanowię.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
- DUN I LOVE
- Administrator
Zaległy z 2016?Robertinho pisze:Cóż, zapewne ostatni raz w życiu wziąłem wolne na półfinał AO, w sumie miłe pożegnanie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- The Djoker
Niech zaden czlowiek majacy sie za Federaste nie waży się tu cieszyc w przypadku 18-tki.
Ja bym jej chcial i retire Roga. Z punktu widzenia interesow Novaka,Hiszpan po zdobyciu AO dostalby takiego kopa,zeby nie tyko wygral 10 raz RG, ale moglby znowu sie liczyc we wszystkich szlemach.
Ja bym jej chcial i retire Roga. Z punktu widzenia interesow Novaka,Hiszpan po zdobyciu AO dostalby takiego kopa,zeby nie tyko wygral 10 raz RG, ale moglby znowu sie liczyc we wszystkich szlemach.
-
Piękny powrót Rogera, miał odpaść w 4 rundzie czy najpóźniej w ćwierćfinale, a tutaj proszę
Co do pewnej 15stki. Murole miały też zagrać w finale, Fed przecież w półfinałach AO zawsze odpada itd. Wiele założeń padło w tym turnieju, więc nie ma co przesądzać.
Niemniej jutro trzymam kciuki za Bułgara. Old Fed vs. Baby Fed byłoby fantastycznie

Co do pewnej 15stki. Murole miały też zagrać w finale, Fed przecież w półfinałach AO zawsze odpada itd. Wiele założeń padło w tym turnieju, więc nie ma co przesądzać.
Niemniej jutro trzymam kciuki za Bułgara. Old Fed vs. Baby Fed byłoby fantastycznie

Finał Federer - Dimitrov byłby dość ciekawym rozwiązaniem tego turnieju. Może wtedy Grigor dostałby mocnego kopa i byłby w stanie od tego momentu rywalizować na równi z top5. Dodatkowo nie byłoby tych wszystkich słownych utarczek przy meczu Fedala, bo są one na coraz niższym poziomie. Tak więc jutro liczę na wygraną Bułgara - raz że tenis potrzebuje nowego finalisty, a dwa mtenis będzie wtedy dużo zdrowszy.
MTT:
Tytuły (8): US OPEN 2012 -debel, Sztokholm 2012, Australian Open 2013 - debel, Abu Dhabi 2014, Barcelona 2014, Australian Open 2016 - debel, Marsylia 2018, ATP Finals 2018 - debel
Finały (8): US OPEN 2013, Monte Carlo 2014, Umag 2014, Rotterdam 2015, Sydney 2016, US OPEN 2016 - debel, Winston-Salem 2018, US OPEN 2018 - debel
Tytuły (8): US OPEN 2012 -debel, Sztokholm 2012, Australian Open 2013 - debel, Abu Dhabi 2014, Barcelona 2014, Australian Open 2016 - debel, Marsylia 2018, ATP Finals 2018 - debel
Finały (8): US OPEN 2013, Monte Carlo 2014, Umag 2014, Rotterdam 2015, Sydney 2016, US OPEN 2016 - debel, Winston-Salem 2018, US OPEN 2018 - debel
- Robertinho
DUN I LOVE pisze:2 miesiące temu obaj siedzieli na Majorce, jeden z bolącą nogą, drugi z chorym nadgarstkiem i zastanawiali się, czy może nie zorganizują kiedyś jakiegoś meczu charytatywnego.

- Robertinho
Zgoda, jeśli wygra, skupimy się na wyśmiewaniu jego konkurentów i całej tej żałosnej ery. Jak wygrana Nadal, zresztą też. Więc w sumie będziemy robić to, co zawsze.The Djoker pisze:Niech zaden czlowiek majacy sie za Federaste nie waży się tu cieszyc w przypadku 18-tki.
-
Ano, jedni się starają i potem wchodzą do finału, mimo, że zbliżają się do 40stki, a inni zakładają jakieś idiotyczne t-shirty i traktują swoich kibiców jak durniów.
- Robertinho
No ba.DUN I LOVE pisze:Zaległy z 2016?Robertinho pisze:Cóż, zapewne ostatni raz w życiu wziąłem wolne na półfinał AO, w sumie miłe pożegnanie.
No nie wiem, jakby jutro jakiś cudem Grigor wygrał, to przecież rozpęta się tu istne pandemonium. Nie na darmo matek tak ćwiczy formę od 1,5 tygodnia.grzes430 pisze:Tak więc jutro liczę na wygraną Bułgara - raz że tenis potrzebuje nowego finalisty, a dwa mtenis będzie wtedy dużo zdrowszy.
- DUN I LOVE
- Administrator
Jak jutro po ostatniej piłce największe marudy schowają się po norach, to w niedzielę będzie wręcz sympatycznie i kameralnie tutaj. Nie ma potrzeby się martwić, ale bardzo dziękuję za troskę o to miejsce.Robertinho pisze:grzes430 pisze:Tak więc jutro liczę na wygraną Bułgara - raz że tenis potrzebuje nowego finalisty, a dwa mtenis będzie wtedy dużo zdrowszy.

MTT Titles/Finals
Spoiler:
Oczywiście w trakcie potencjalnie najciekawszego meczu musiałem mieć egzamin z biologii, opłaca się oglądać powtórkę, czy raczej slabiutko grali?
Tytuły (4): 2023: Doha; 2017: Chennai, Queens Club; 2012: Memphis
Finały (6): 2017: Newport, Montreal; 2014: Abu Dhabi, Metz; 2013: Pekin, Atlanta
twitter.com/saboteur_cod
Finały (6): 2017: Newport, Montreal; 2014: Abu Dhabi, Metz; 2013: Pekin, Atlanta
twitter.com/saboteur_cod
- Robertinho
Bez szału, acz momenty były.Saboteur pisze:Oczywiście w trakcie potencjalnie najciekawszego meczu musiałem mieć egzamin z biologii, opłaca się oglądać powtórkę, czy raczej slabiutko grali?
Tego Dimitrowa to naprawdę się obawiam...
Roger dość przeciętnie prezentuje się w dłuższych wymianach. Ze słabszymi/innymi rywalami da się to maskować i ograniczać do minimum częstymi wyprawami do siatki (gdzie gra doskonale), ale z Nadalem się wg mnie tak nie da, swoje trzeba będzie poprzebijać.
Roger dość przeciętnie prezentuje się w dłuższych wymianach. Ze słabszymi/innymi rywalami da się to maskować i ograniczać do minimum częstymi wyprawami do siatki (gdzie gra doskonale), ale z Nadalem się wg mnie tak nie da, swoje trzeba będzie poprzebijać.
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
-
Opłaca, ciekawszego meczu w finałowych fazach AO nie było od kilku lat.
No to skrót na jutubach styknie.Robertinho pisze:Bez szału, acz momenty były.Saboteur pisze:Oczywiście w trakcie potencjalnie najciekawszego meczu musiałem mieć egzamin z biologii, opłaca się oglądać powtórkę, czy raczej slabiutko grali?
Tytuły (4): 2023: Doha; 2017: Chennai, Queens Club; 2012: Memphis
twitter.com/saboteur_cod
twitter.com/saboteur_cod
- Robertinho
Spamujemy cóś później, aby mieć pewność, że trzy koła pękną już jutro?
Jak myślicie dadzą ze 1.50 na Nadala bukmacherzy w niedzielę ?