Indian Wells 2017

Obrazek
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Re: Indian Wells 2017

Post autor: DUN I LOVE »

Być może ociera się to o tenisową perwersję, ale ktoś oprócz mnie ma zamiar oglądać pojedynek Pawłów o 21? :D
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

Wystarczyło mi 10 sekund pierwszego lepszego skrótu, żeby napadły mnie konwulsje, będące reakcją na "szybkość" tego podłoża. Niech ktoś na Boga odkupi Indian Wells od tego czuba i zrobi tutaj porządek.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Raczej w tym momencie sezonu (przed cegłą) nikomu nie będzie się spieszyć do poważniejszych zmian. Podziwiaj lepiej returny i bh dziadka, a nie nawierzchnię.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Jacques D.

Post autor: Jacques D. »

Robertinho pisze:
Jacques D. pisze:A to ktokolwiek przeciwko dobrze grającemu RF był/jest w stanie narzucić swoje warunki gry?
Halo, tu Ziemia.
Nie wiem, o co chodzi, zadałem tylko pytanie.
I know the pieces fit.
Spoiler:
Awatar użytkownika
Wujek Toni

Post autor: Wujek Toni »

Szmacenie było pierwszego sortu, tutaj nie ma najmniejszych wątpliwości. Co nie zmienia faktu, że osoby przypisujące taki obraz pojedynku niemal wyłącznie wysokiej dyspozycji Rogera powinny zażyć soli trzeźwiących. Mnóstwo czasu miał Szwajcar na rozgrywanie punktów po swojej myśli, zgliszcza po forehandowych świdrach Nadala zmierzały na drugą stronę z taką prędkością, że Fed mógł truchtem ustawiać się do zagrania swojego forehandu. Pytanie tylko, czy kogoś tak naprawdę interesują okoliczności? Na kartach historii zapisano właśnie kolejny wygrany mecz po stronie Rokera, a wynik meczu również należy do wysoce satysfakcjonujących.
"Zabrałem kiedyś Rafaela wraz z Pico Monaco na ryby. Pamiętam, że chłopcy niezwykle radowali się na myśl o spędzeniu w taki sposób tamtego poranka - lato miało się już ku końcowi i była to jedna z ostatni okazji, by złowić kilka moren przed zamknięciem sezonu. Przypominam sobie bardzo dokładnie moment, gdy Rafael próbował po raz pierwszy zarzucić swoją wędkę , siedząc na skraju barki. Samą czynność wykonał nienagannie - widać było gołym okiem, że chłopak ma do wędkarstwa talent i czerpie z niego wielką przyjemność. Mimo to nie omieszkałem zbliżyć się do mojego bratanka, po czym chwyciłem go dosyć łagodnie, acz pewnie za muskularne prawe ramię, którym to przed chwilą zarzucił energicznie żyłkę wraz ze spławikiem i rzekłem: 'Którą ręką Cię uczyłem?'" Toni Nadal, Życie moje
Awatar użytkownika
filip.g

Post autor: filip.g »

Komentator Sky Sports stwierdził wczoraj, że Federer staje się właśnie głównym faworytem wszystkich turniejów wielkoszlemowych w tym roku ;-)
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Bywały już takie sytuacje, gdzie w marcu rozdawano mistrzowi AO klasyka i wychodziło jak zwykle. :D
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
filip.g

Post autor: filip.g »

Miałem nawet zrobić stosowną ankietkę, ale nie chcę trollować.
O Paryż może być ciężko, na mączce bez problemu wyobrażam sobie go przegrywającego np. z Thiemem. Patrząc jednak na koszmarną dyspozycję czołówki rankingu, to Wimbledon i US Open, przy zachowaniu zdrowia i dyspozycji, wydają się być absolutnie do ogarnięcia.
Ostatnio zmieniony 16 mar 2017, 16:14 przez filip.g, łącznie zmieniany 1 raz.
Rroggerr

Post autor: Rroggerr »

Polecam traktować to z przymrużeniem oka, ale tak sobie patrzę na te najbardziej przyjemne momenty ZET - po triumfie Rogera na Wimbledonie, Murray wziął pierwszego Szlema po pamiętnym finale z Koko i złoto IO, po wylocie Nadala na ponad pół roku - wrócił na jedynkę rankingu w następnym sezonie, po triumfie Stana w Australii - Nadal wziął Paryż, a Djokovic Wimbledon w najbardziej żałosnym stylu ever, po triumfie Cilicia w Nowym Jorku i Wawrinki w Paryżu, skończyło się karierowym i nieklasycznym Djokovicia, a po wygranej na US Open Stana - Murray skończył sezon runem 25-0.

Z grubsza, nawet jak się działo coś sympatycznego w czasie ZET, to potem dostawaliśmy reakcję ze zdwojoną siłą, a czym sympatyczniej było, tym bardziej żenująco się kończyło. Więc ja tam się boję co nas czeka po tych trzech miesiącach niewyobrażalnej hossy ze strony herosów współczesnego tenisa...

Wracając do turnieju, typuję, że pierwszy raz w historii mamy szansę na półfinały zawodników urodzonych w latach 90-tych. Trochę liczę na Thiema, on ma potencjał żeby orać na takim wolnym hardzie, a skoro Nishioka mocno powalczył ze Stanem, to Austriak powinien mieć swoje szanse.
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Rroggerr pisze:Polecam traktować to z przymrużeniem oka, ale tak sobie patrzę na te najbardziej przyjemne momenty ZET - po triumfie Rogera na Wimbledonie, Murray wziął pierwszego Szlema po pamiętnym finale z Koko i złoto IO, po wylocie Nadala na ponad pół roku - wrócił na jedynkę rankingu w następnym sezonie, po triumfie Stana w Australii - Nadal wziął Paryż, a Djokovic Wimbledon w najbardziej żałosnym stylu ever, po triumfie Cilicia w Nowym Jorku i Wawrinki w Paryżu, skończyło się karierowym i nieklasycznym Djokovicia, a po wygranej na US Open Stana - Murray skończył sezon runem 25-0.

Z grubsza, nawet jak się działo coś sympatycznego w czasie ZET, to potem dostawaliśmy reakcję ze zdwojoną siłą, a czym sympatyczniej było, tym bardziej żenująco się kończyło. Więc ja tam się boję co nas czeka po tych trzech miesiącach niewyobrażalnej hossy ze strony herosów współczesnego tenisa...
+1

Dlatego też za bardzo się nie wychylam.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Jak nie w IW, to w Miami spadnie trochę lodu na głowy telewizyjnych ekspertów.

Naprawdę nikt poza mną nie obejrzy Cuevasa i Busty? Ja nawet trochę się jaram. :D
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Del Fed

Post autor: Del Fed »

Ja bym może i obejrzał, ale czasem trzeba też coś innego niż oglądazo zrobić, więc musisz żebrać o wpisy gdzie indziej. Vamos PCu.

Co do Rogera, to uważam, że Łysy Ivan pomógł i to bardzo. Jak sobie przypomnę jak po wypracowaniu przewagi sytuacyjnej z Djokoviciem na Wimbledonie (zwłaszcza 2014), grał z głębi kortu liftowany forhend w środek i zestawię z tym co jest obecnie,to to są 2 światy. Człowiek tylko truchlał, kiedy on zepsuje. Rok później było niby trochę lepiej, ale takich długich flaschbaków jak teraz, to nie było. O returnach to w ogóle można było zapomnieć. Co rawda było jeszcze USO 15, ale lepiej nie wracać do tego.
Ostatnio zmieniony 16 mar 2017, 16:33 przez Del Fed, łącznie zmieniany 1 raz.
Rafael Nadal, to zło, zgoda?

PS. Nie ma zgody na brak zgody.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Del Fed pisze:Ja bym może i obejrzał, ale czasem trzeba też coś innego niż oglądazo zrobić, więc musisz żebrać o wpisy gdzie indziej. Vamos PCu.
To Ty jeszcze studiujesz?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Del Fed

DUN I LOVE pisze:
Del Fed pisze:Ja bym może i obejrzał, ale czasem trzeba też coś innego niż oglądazo zrobić, więc musisz żebrać o wpisy gdzie indziej. Vamos PCu.
To Ty jeszcze studiujesz?
Nie, po prostu, postanowiłem dokonać zmiany na drodze zawodowej.

Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Del Fed pisze:
Nie, po prostu, postanowiłem dokonać zmiany na drodze zawodowej.
Szanuję.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Del Fed

Dzięki Dejw.
Oby nie dali Kyrgioser na jaką 4 tylko chociaż na 2, bo naprawdę fajnie by było coś kasowego obejrzeć bez żadnego stresu.

Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Nie dadzą. Bazując na swoim doświadczeniu w prowadzeniu turniejów MTT i układaniu OOP, powinni dać mecz najpóźniej o 1 naszego czasu. Argumentuję to tym, że następnego dnia są półfinały i tenisiści muszą mieć jakąś racjonalną przestrzeń czasową na regenerację. Dziękuję.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

Wawrinka, Thiem, Carreno Busta, Cuevas Eye Indian Wells QF Spots
Spoiler:
http://www.atpworldtour.com/en/news/waw ... y2-preview

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

BNP PARIBAS OPEN

ObrazekObrazek

Indian Wells - ćwierćfinały H2H:

[21] Pablo Carreno Busta (ESP) 1 - 3 [27] Pablo Cuevas (URU)
[3] Stan Wawrinka (SUI) 2 - 1 [8] Dominic Thiem (AUT)

[17] Jack Sock (USA) 1 - 1 [4] Kei Nishikori (JPN)
[9] Roger Federer (SUI) 0 - 1 [15] Nick Kyrgios (AUS)

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Zanim przejdziemy do ćwiartek, krótki reportaż z nocnego Fedala.

MTT Titles/Finals
Spoiler:
Zablokowany