Hiszpania - La Liga cz. I

Dla sympatyków futbolu.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Re: Hiszpania - La Liga

Post autor: DUN I LOVE »

jonathan pisze:
DUN I LOVE pisze:Woził Real razy kilka, powieźli i Real.
Tak jakby trochę wszystko się zemściło.
Karma. ;-)
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Emu

Post autor: Emu »

Real dalej jest faworytem do wygrania ligi, szkoda pierwszych derbów...
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Marcelo beka. Amatorski błąd w końcówce, nawet kosztem czerwonej MUSIAŁ sfaulować rozpędzonego Roberto. Byłby remis i po herbacie, a tak jest jak jest.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
matek20

Post autor: matek20 »

No właśnie, sam się zdziwiłem, że go nie ściął.
Real pozazdrościł PSG ? Jak dla mnie mają duża szansę na przegranie ligi,
Turnieje MTT
2016: Monte Carlo W, Winston-Salem F

Czy rok 2019 będzie jeszcze większym cyrkiem niż 2017 i 2018 ?
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

matek20 pisze:No właśnie, sam się zdziwiłem, że go nie ściął.
Szok lekki, ja kiedyś w podobnej sytuacji się przejechałem po klepkach parkietu i cały bok miałem pozdzierany.

Rok temu Real przerwał serię Barcy (odrabiając od 0-1), dziś straty odrobiła Barcelona, kończąc serię meczów bez porażki Realu na SB w lidze.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Emu

Zawsze wchodzę na pewną stronę po porażkach i szukam "perełek".
Napiszę szczerze kilka rzeczy:

1. Żegnam się z forum i żegnam się z kibicowaniem Realowi. Przed chwilą koszulka Realu wylądowała na ulicy. Już nie będę kibicował Realowi.

2. Messi to śmieć. Ten śmieć nie powinien nigdy grać zawodowo w piłkę. Gdyby nie szprycowanie, dziś grałby w amatorach pod Buenos Aires.

To strasznie boli i już nie chcę tego dłużej znosić. Czuję się tak, jakby mi żona na własnym ślubie nasrała prosto w twarz. Nawet 0:5 za Mourinho tak nie bolało. Niech nikt mi nie mówi, że Cristiano jest tak dobry, jak ten śmieć Messi. Cristiano do tego śmiecia brakowało zawsze pół klasy, a czasami więcej.

Mam dość zmagania się z mitem tego śmiecia Messiego. Bo w sumie właśnie dlatego większość z nas tu kibicuje. Ja już nie będę kibicował Realowi. Śmieć Messi zabił we mnie pasję i to moja pierwsza porażka w życiu jako mężczyzny. Messi to śmieć. Żegnam.
Mnie śmieszy.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Emu pisze:Real dalej jest faworytem do wygrania ligi, szkoda pierwszych derbów...
Słabi są jednak od Madrytu w przekroju całego sezonu. Real cały czas może pozwolić sobie na remis i to w przypadku kompletu Barcy do końca sezonu. Dziś Barca mecz wygrała, ale to cały czas nie jest forma, która jest gwarantem 15 punktów w końcówce kampanii.

Real trochę dziś skusił los, ale raczej dowiozą tego majstra.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Jacuszyn

Post autor: Jacuszyn »

Emu pisze:Mnie śmieszy.
Do mnie współlokator do tej pory na sms nie odpisał, a gdy Barca przegrywa to sms od niego do mnie leci z automatu, choć nie kibicuję już Blaugranie. :D

Pierwsze Grand Derbi od 2002 roku, które oglądałem bez emocji. Neutralnie przyjąłem zwycięstwo Barcelony jak nigdy wcześniej.

Real ligi nie przegra. Zaległy mecz w zanadrzu to raz, a dwa Barcelona nie uciągnie 5 spotkań bez straty punktów. Spięli się na Real, ale raczej nic większego za tym nie pójdzie. Przyznajmy to wprost: słaby to sezon Barcy i słaba to już ekipa jest.
MTT World Tour (Highest rank #1, career 2009 - 2024):
Spoiler:
MTT Challenger Tour:
W:
F: Rio 25, Acapulco 25, Munich 25
jonathan

Post autor: jonathan »

DUN I LOVE pisze:Karma. ;-)
Messi robiący Ramosa w końcówce. W sam raz jak na 500 gola w Barcie.
DUN I LOVE pisze:Marcelo beka. Amatorski błąd w końcówce, nawet kosztem czerwonej MUSIAŁ sfaulować rozpędzonego Roberto. Byłby remis i po herbacie, a tak jest jak jest.
Najlepszy był ten wysoki pressing przy 2:2 i grze w 10. Ryzykować i starać się o trzecią bramkę się zachciało zamiast dowieźć remis.
DUN I LOVE pisze:Real trochę dziś skusił los, ale raczej dowiozą tego majstra.
Inaczej przy takiej Barcelonie i słabym Atleti wyszliby na sam nie wiem kogo.

Jestem podobnego zdania, ale porażka jednak nieco skomplikowała sprawę. Czekają mecze z Sevillą plus Valencia, z którą są niemiłe wspomnienia w tym roku.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Jonek, Valencia i Sevilla na Bernabeu. Dużo łatwiej.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Emu

Kluczowy będzie wyjazd do Vigo.
jonathan

Post autor: jonathan »

DUN I LOVE pisze:Jonek, Valencia i Sevilla na Bernabeu. Dużo łatwiej.
Nie wspominając, że pewien fan Barcelony miał się obawiać wizji pogromu na Bernabeu.
Emu pisze:Kluczowy będzie wyjazd do Vigo.
Jeszcze tamci coś wymyślą, aby mecz znowu się nie odbył. :D
Awatar użytkownika
lake

Post autor: lake »

No przypomina to ubiegły rok w lustrzanym odbiciu. I raczej skończy się tak samo czyli wygraną dotychczasowego lidera. Na korzyść Barcy przemawia mniejsza różnica. Oni w zeszłym roku po wtopie mieli jeszcze spory margines błędu, który zresztą wykorzystali. Real ma dużo mniejszy, ale tak jak większość, przede wszystkim nie wierze w komplet punktów Barcelony. Tak czy inaczej zwycięstwo na SB zawsze na propsie. Z punktu widzenia kibica najlepszy dzień w 2017 jak dla mnie :D

MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17

Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Emu pisze:Zawsze wchodzę na pewną stronę po porażkach i szukam "perełek".
Napiszę szczerze kilka rzeczy:

1. Żegnam się z forum i żegnam się z kibicowaniem Realowi. Przed chwilą koszulka Realu wylądowała na ulicy. Już nie będę kibicował Realowi.

2. Messi to śmieć. Ten śmieć nie powinien nigdy grać zawodowo w piłkę. Gdyby nie szprycowanie, dziś grałby w amatorach pod Buenos Aires.

To strasznie boli i już nie chcę tego dłużej znosić. Czuję się tak, jakby mi żona na własnym ślubie nasrała prosto w twarz. Nawet 0:5 za Mourinho tak nie bolało. Niech nikt mi nie mówi, że Cristiano jest tak dobry, jak ten śmieć Messi. Cristiano do tego śmiecia brakowało zawsze pół klasy, a czasami więcej.

Mam dość zmagania się z mitem tego śmiecia Messiego. Bo w sumie właśnie dlatego większość z nas tu kibicuje. Ja już nie będę kibicował Realowi. Śmieć Messi zabił we mnie pasję i to moja pierwsza porażka w życiu jako mężczyzny. Messi to śmieć. Żegnam.
Mnie śmieszy.
Dla mnie to nie jest śmieszne, rodzina i koledzy z pracy muszą się użerać z takim debilem, bo nie uwierzę, żeby ktoś taki był w stanie udawać normalnego całą dobę.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Hankmoody

Post autor: Hankmoody »

Na stronie Barcy, podobne kwiatki można znaleźć. Nie ma się co dziwić, przeciętny użytkownik tych portali ma pewnie coś koło 12 lat.
Awatar użytkownika
lake

Post autor: lake »

Robertinho pisze:Dla mnie to nie jest śmieszne, rodzina i koledzy z pracy muszą się użerać z takim debilem, bo nie uwierzę, żeby ktoś taki był w stanie udawać normalnego całą dobę.
A teraz za Messiego wstaw Nadala i zastanów się jeszcze raz nad tym co właśnie napisałeś. :P

MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17

Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

lake pisze:
Robertinho pisze:Dla mnie to nie jest śmieszne, rodzina i koledzy z pracy muszą się użerać z takim debilem, bo nie uwierzę, żeby ktoś taki był w stanie udawać normalnego całą dobę.
A teraz za Messiego wstaw Nadala i zastanów się jeszcze raz nad tym co właśnie napisałeś. :P
:lol:
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Hankmoody pisze:Na stronie Barcy, podobne kwiatki można znaleźć. Nie ma się co dziwić, przeciętny użytkownik tych portali ma pewnie coś koło 12 lat.
+1. Siedzą przed klawiaturą i się im zwyczajnie nudzi.

To, co Messi zrobił już w pierwszej akcji z Casemiro powinno być opatrzone czerwonym kluczykiem czy jak to tam często Simon ujmuje. Podczepienie Leo pod dwójkę napastników to strzał w 10 Lucho. Momentami gwałcił Madryt karzeł.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Hankmoody

Post autor: Hankmoody »

Dzisiaj grał pewnie najlepszy mecz w sezonie. W ogóle żałuję nie mogłem w spokoju oglądać, bo widowisko było przednie. Chociaż cały czas czegos brakuje, bo kompromitacja była blisko, bramka na 2:2 nie powinna mieć miejsca. Podobnie jak Real po osiągnięciu celu, mial obowiązek dowieźć.
Awatar użytkownika
Emu

Na stronie Barcy, podobne kwiatki można znaleźć. Nie ma się co dziwić, przeciętny użytkownik tych portali ma pewnie coś koło 12 lat.
Ja czytam tylko blaugrana.pl od 2004 roku i wiele wiedzy niezwiązanej z piłką nożną nabyłem dzięki temu. Poziom spadł od jakiegoś czasu, ale jak na internet to i tak jest ewenement.
Zablokowany