Forum fanów tenisa ziemnego, gdzie znajdziesz komentarze internautów, wyniki, skróty spotkań, statystyki, materiały prasowe, typery i inne informacje o turniejach ATP i WTA.
Emu pisze:Ja w finale widzę Stana albo Jo. W dalszej kolejności Zvereva i nie skreślałbym mimo wszystko Del Potro.
Tsonga przyznał niedawno, że jest daleki od bycia jednym z faworytów RG, ale nastrój mógł mu się poprawić, bo awansował do swojego pierwszego finału turnieju na cegle i go wygrał. Ale mało bezpieczny typ, pamiętając, jak zawiódł w półfinale 2013, a taka okazja raczej się nie powtórzy.
Zverev nieźle otrzaskał się w doborowym towarzystwie w Rzymie, to fakt, ale do Szlema trzeba dojrzeć.
Del Potro. Czy myślisz, że on może wytrzymywać ciężkie mecze w best of five na ziemi?
Więcej niż jeden nie sądzę, ale w trybie "zdechlak" wciąż pozostaje groźny.
Nie wiem jaki jest stan jego zdrowia, ale przechodząc w miarę gładko dwie pierwsze rundy i wygrywając po orce ze Szkotem nie zdziwię się jak w trybie zdechlak poskłada Berdycha, a od ćwierćfinału to już wszystko jest możliwe. Iluzoryczne szanse na dobry wynik są.
2015: Tokio
2016: Rio de Janeiro, Indian Wells, Waszyngton, Chengdu, WTF
2017: Doha, Sydney, Dubaj, Miami, Marrakesz, Estoril, s-Hertogenbosch
2018: Barcelona,Winston-Salem,Sztokholm, Paryż-Bercy,
2019: Dubaj, Miami, Monachium, Kitzbühel, St. Petersburg, WTF
2020: Adelaide, Rzym
2022: Adelaide 1, Australian Open, Rzym, Halle
2023: Indian Wells, Miami, Barcelona, US Open, WTF
2024: Wimbledon, Winston-Salem
2015: Kuala Lumpur
2016: Queens, Sankt Petersburg
2017: Waszyngton, Winston-Salem, US Open, Sankt Petersburg, WTF
2018: Doha, Miami, Hamburg,
2019: Eastbourne, US Open,
2020: RG, Sofia
2021: ATP Cup
2022: Stuttgart, Eastbourne, Winston-Salem, Florencja
2023: Montpellier, Rzym, Atlanta
2024: Mallorca
MTT (DEBEL) - Tytuły (7) / Finały (7)
2019: RG, Cincinnati, Paryż-Bercy, WTF
2020: RG, US Open
2021: Rzym
2018: WTF
2019: Indian Wells, Madryt
2020: Australian Open
2021: Australian Open, RG, Paryż-Bercy
Ty bezczelnie trollujesz, a to jest chyba jeszcze gorsze od przedmiotowego traktowania, o którym wspomniał Jonny
Emu pisze:Ja w finale widzę Stana albo Jo.
Nie powinienem, tym bardziej biorąc pod uwagę, co zamierzam w najbliższym czasie napisać. Dlatego przepraszam, naprawdę przepraszam, ale nie mogę.
Wawrinkę w sumie też można by wyśmiać, choć z drugiej strony ktoś tam musi zagrać, a za bardzo nie ma kto.
MTT bilans finałów (22-29)
W: Queen's Club 13, Monte Carlo 14, Australian Open 15, Nottingham 15, Chennai 16, Rio de Janeiro 17, Wiedeń 17, Acapulco 18, Madryt 18, Queen's Club 21, Cincinnati 21, Indian Wells 21, World Tour Finals 21, s-Hertogenbosch 22, Roland Garros 23, Astana 23, Hong Kong 24, Madryt 24, Umag 24, Tokio 24, Australian Open 2025, Dallas 25
F: Auckland 14, Miami 14, Roland Garros 14, Waszyngton 14, World Tour Finals 14, Rio de Janeiro 15, US Open 15, Estoril 16, Pekin 17, Rio de Janeiro 18, Monte Carlo 18, Rzym 18, Lyon 18, Metz 18, Hamburg 20, Madryt 21, St. Petersburg 21, Adelajda-2 22, Buenos Aires 22, Rio de Janeiro 22, Cincinnati 22, Astana 22, Rio de Janeiro 23, Bastad 23, Rio de Janeiro 24, Dubaj 24, Basel 24, Brisbane 25, Buenos Aires 25
DUN I LOVE pisze:A kiedy to w trakcie kampanii ceglanej Rafole robiło za przedwczesny finał? Chyba nie w Madrycie.
Znowu, czyli na RG. Gdy Nadal i Djoković nie byli rozstawiani w Paryżu z najwyższymi numerami, to tylko raz znaleźli się w innej połówce drabinki (ale to też dotyczy czasów, gdy Serb był "tym trzecim").
Chyba że rakiem wycofujesz się z dyskusji sprzed finału w Rzymie. Wtedy na wcześniejszej bazie (ot, z Madrytu) przedwczesny finał to zakalec.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2017, 20:33 przez jonathan, łącznie zmieniany 1 raz.
#NextGenATP Players Advance In Roland Garros Qualifying
Spoiler:
Tsitsipas, Rublev among Wednesday winners
A slew of #NextGenATP players are one match away from making their main draw debut at Roland Garros after winning second-round qualifying matches on Wednesday, including Stefanos Tsitsipas, Alexander Bublik, Reilly Opelka and Andrey Rublev.
Eighteen-year-old Tsitsipas enjoyed a comfortable 6-3, 6-3 win over local favourite Gleb Sakharov. The Greek player will next face Oscar Otte of Germany, who survived a match point at 5-6 in the deciding set to defeat 28th seed Laslo Djere of Serbia 7-5, 2-6, 7-6(2).
Rublev, the 18th seed, advanced past Mirza Basic of Bosnia and Herzegovina 6-4, 5-7, 6-2. Standing between the 19-year-old Russian and a place in the main draw is fourth seed Taro Daniel, who breezed through Matija Pecotic of Serbia 6-3, 6-2.
YOU MAY ALSO LIKE: Wawrinka Into Geneva QFs
In another tight match on Wednesday, Bublik overcame Canadian Peter Polansky 6-4, 2-6, 7-6(3). The 19 year old from Kazakhstan also made it through qualifying this year at the Australian Open. He’ll now play Stefano Napolitano of Italy, who came through a marathon match against Marton Fucsovics 6-1, 6-7(3), 7-6(4).
The big-serving Opelka saved three match points at 5-6 in the second set en route to defeating Leonardo Mayer 5-7, 7-6(7), 6-3. Next up for the 19-year-old American is Nicolas Jarry of Chile, who defeated Dmitry Popko of Kazakhstan 6-4, 6-3.
Other players to move into the final round of qualifying on Wednesday include top seed Marius Copil of Romania and former Top 15 player Paul-Henri Mathieu. The local favourite is seeded 16th this year.
2015: Tokio
2016: Rio de Janeiro, Indian Wells, Waszyngton, Chengdu, WTF
2017: Doha, Sydney, Dubaj, Miami, Marrakesz, Estoril, s-Hertogenbosch
2018: Barcelona,Winston-Salem,Sztokholm, Paryż-Bercy,
2019: Dubaj, Miami, Monachium, Kitzbühel, St. Petersburg, WTF
2020: Adelaide, Rzym
2022: Adelaide 1, Australian Open, Rzym, Halle
2023: Indian Wells, Miami, Barcelona, US Open, WTF
2024: Wimbledon, Winston-Salem
2015: Kuala Lumpur
2016: Queens, Sankt Petersburg
2017: Waszyngton, Winston-Salem, US Open, Sankt Petersburg, WTF
2018: Doha, Miami, Hamburg,
2019: Eastbourne, US Open,
2020: RG, Sofia
2021: ATP Cup
2022: Stuttgart, Eastbourne, Winston-Salem, Florencja
2023: Montpellier, Rzym, Atlanta
2024: Mallorca
MTT (DEBEL) - Tytuły (7) / Finały (7)
2019: RG, Cincinnati, Paryż-Bercy, WTF
2020: RG, US Open
2021: Rzym
2018: WTF
2019: Indian Wells, Madryt
2020: Australian Open
2021: Australian Open, RG, Paryż-Bercy
Jutro poza Ivo vs Cacyki, bieda, nawet jak na pierwszą niedzielę.
Stan grał trochę gorzej IMO niż przed rokiem w Genewie z baseline, ale może powtórzyć niejako historię z USO 16 (rozpędzając się w trakcie), tyle że tym razem bez ostatecznego happy endu raczej, chyba że dojdzie do sensacji i w ew. finale dostanie stremowanego Dominica albo Nole z finału Rzymu.
Z drugiej strony, ciężko tu mówić coś z dużą dozą pewności, skoro dziś Cuevas mógłby znów Stana ograć gruntlagą i solidnością.
A Delpo niech się nie da wygrindować Pelli, co naprawdę nie jest pewne na clay'u.
Rafael Nadal, to zło, zgoda? PS. Nie ma zgody na brak zgody.
Emu, ja Tsongę robiącego tutaj 1/4 widzę tak samo, jak Del Potro bez BH pokonującego po kolei Murraya i Berdycha, sorry. Oczywiście w obu przypadkach chciałbym się mylić, bo obydwu lubię. Zwłaszcza Francuz mógłby jeszcze cokolwiek większego ugrać. Szkoda, że jego kariera tak się potoczyła, widoki były inne - pamiętam finał z Djoko w Australii. Ten serwis, forehand, atletyczna budowa, gra przy siatce, szybkość, no byłem przekonany, że Jo będzie groźny w przyszłości, ale dałem się nabrać.
kropiwnicki pisze:Szkoda, że jego kariera tak się potoczyła, widoki były inne - pamiętam finał z Djoko w Australii. Ten serwis, forehand, atletyczna budowa, gra przy siatce, szybkość, no byłem przekonany, że Jo będzie groźny w przyszłości, ale dałem się nabrać.
Ten finał z Djokoviciem w Australii był do wygrania.
Del Fed pisze:Jutro poza Ivo vs Cacyki, bieda, nawet jak na pierwszą niedzielę.
Ciekawych zestaw niewiele, ale pojedyncze nazwiska godne obejrzenia moim zdaniem.
No szczególnie fascynujący Bernard i perfekcyjny technik Danił.
A tak poważnie, nie miałem okazji obejrzeć jeszcze Stefka i jestem bardzo ciekawy, może rzucę okiem na De Minaura i to co sobą reprezentuje, a Copila z Ramosem bym nie skreślał (tak wiem, już chyba Hank prostował jego nimb ostatnio, ale mnie zapadł w pamięci jego bardzo dobry mecz z Dimugiem w Madrycie 3 lata temu, a Hiszpan gra ostatnio totalną kielnię z kolei)
Rafael Nadal, to zło, zgoda? PS. Nie ma zgody na brak zgody.