T7: Rotterdam, San Jose, Sao Paulo 2012

Obrazek
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Re: T7: Rotterdam, San Jose, Sao Paulo 2012

Post autor: DUN I LOVE »

Wracam do domu i widzę, że Marti ma 5-2* i 40-0 przy podaniu Verdasco (3 piłki meczowe). Poszedłem do kuchni, wracam i co? Javier 5-4*. :D

Stary, ogarnij się. Posiadanie Verdasco na rozkładzie to Twój obowiązek. :P

E:
Mega czołk. :]
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Shinoda

Post autor: Shinoda »

Nalbandian wygrał. :D może w końcu jakiś finał, wszakże każdy jest w jego zasięgu, no może poza Almagro...

W San Jose wielkie szanse na półfinał ma Harrison, ale i finał jest w jego zasięgu. Na Roddicka pobudka dziś o 4.00 (?) obowiązkowa. :)
2003 US Open
jonathan

Post autor: jonathan »

Obejrzałem trochę tego "małego tenisa" w Rotterdamie. Spodobał mi się mecz del Potro z Karolem Beckiem. Słowak, którego uważałem dotąd za dość solidnego, ale kompletnie pozbawionego błysku zawodnika (przyłapanego zresztą przed laty na dopingu - na "contadorowym" clenbuterolu) naprawdę mnie zaskoczył. Co rusz czymś się popisywał i nawet ten, wydawałoby się, całkowicie bezpretensjonalny Juan Martin nie spodziewał się, że będzie musiał się aż tak mocno zaangażować.

Widziałem też pierwszego seta z pojedynku Troickiego i muszę powiedzieć, że Viktor jest dla mnie chwilami niesamowicie irytujący w swojej grze. Jego niektóre reakcje na korcie, szczególnie w defensywie, są wyraźną próbą naśladownictwa zachowań Djokovicia.
A-Rod

Post autor: A-Rod »

Dziś z Holandii szykują się ciekawe mecze. Na początek Troicki z Del Potro czyli zapowiada się wyrównana walka... Potem Fed z Nieminenem i liczę tu na niespodziankę, a na koniec Davydenko z Gasquetem.. Rusek dobrze się spisuje w tym turnieju, więc też będzie ciekawie. Jest co wybrać do oglądania :)
jonathan

Post autor: jonathan »

A-Rod pisze:Potem Fed z Nieminenem i liczę tu na niespodziankę (...)
Ty zawsze liczysz na niespodziankę w meczach Federera. Osobiście nie bardzo wiem tylko, czy takich cudów można się spodziewać po Nieminenie, którego bilans z Rogerem wynosi 0-12, i który w ich ostatnim pojedynku w Bazylei nie potrafił wykorzystać chwilami dramatycznie słabej gry Szwajcara, chociaż w sumie statystycznie pierwszego seta w karierze mu urwał...
Ostatnio zmieniony 17 lut 2012, 14:21 przez jonathan, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Świetnie gra w tym roku Berdych. Czech w 2 setach pokonał Seppiego i wygrał swój 8 mecz z rzędu. Tomasiek to mój kandydat na finał i kto wie - może na więcej?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Widzu

Post autor: Widzu »

Finał na bank. Chodz z HMD będzie cieżko. Czech w tej chwili dla mnie absolutna czołowka...
A-Rod

jonathan pisze:
A-Rod pisze:Potem Fed z Nieminenem i liczę tu na niespodziankę (...)
Ty zawsze liczysz na niespodziankę w meczach Federera. Osobiście nie bardzo wiem tylko, czy takich cudów można się spodziewać po Nieminenie, którego bilans z Rogerem wynosi 0-12, i który w ich ostatnim pojedynku w Bazylei nie potrafił wykorzystać chwilami dramatycznie słabej gry Szwajcara, chociaż w sumie statystycznie pierwszego seta w karierze mu urwał...
Tak wiem, że liczę u Feda na niespodzianki, iż nie ukrywam, że go nie lubię...

Ja pisałem o ciekawym meczu Del Potro z Troickim, a tu 6:0, 6:1 :)
sheva

Post autor: sheva »

DelPo dał lekcję tenisa Troickiemu. :o Jutro w meczu z Berdychem będą wióry leciały.
http://www.sportowefakty.pl/tenis

MTT Rank -4 (High Rank -2)

W: Winston-Salem '14 Newport '14 Brisbane '14 Shanghai '13 Beijing '13 Wimbledon '12 Rome '12 Madrid '12 Basel '11 Dubai '11 Sydney '11 Kuala Lumpur '10
F: Bercy'14 AO '14 Eastbourne '12 Barcelona '12 Munich '12 Beijing '11 Bercy '09
SF: Barcelona '14 Stockholm '13 Paris-Bercy '12 Toronto '12 Vienna '11 LA '11 Valencia '10 Moscow '10 Hamburg '10 Belgrade '10 Brisbane '10
Widzu

Post autor: Widzu »

Nie mogę się doczekać tego meczu. Dziwna sprawa z tą krwią z nosa u Argentyńczyka. Ja mimo wszystko stawiam na Czecha...
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

W jutrzejszym półfinale możemy dostać rąbankę na naprawdę wysokim poziomie. Będę już w domu, więc rozłożę się z piwem Nestea przed telewizorem i będę się delektować :]
MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Federer 7-5 w 1 secie.

Końcówka seta boska. Znakomicie obaj grali.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
robpal

DUN I LOVE pisze:Federer 7-5 w 1 secie.

Końcówka seta boska. Znakomicie obaj grali.
Zwłaszcza Nieminen przegrywający kluczowego gema przy własnym podaniu od 40-0 :)
Tego nie robi nawet Verdasco :P
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Kilka wymian, szczególnie w końcówce tamtego 11 gema, stało na najwyższym światowym poziomie. Okładali się niemiłosiernie, a ja przecierałem oczy, ile jest w stanie wytrzymać znakomicie dziś dysponowany Nieminen.

Na początku 2 seta gra wyraźnie siadła, co przypomina początek całego spotkania.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Sempere

Post autor: Sempere »

Już myślałem, że Feda nikt nie ogląda. :P
"Kto jest dobry? Kto zły? Nie ma ludzi dobrych i złych, są tylko złe albo dobre uczynki. I ludzie, którzy miotają się między nimi." Éric-Emmanuel Schmitt
Awatar użytkownika
robpal

DUN I LOVE pisze:Kilka wymian, szczególnie w końcówce tamtego 11 gema, stało na najwyższym światowym poziomie.
Problem jest taki, że końcówki tego gema w ogóle nie powinno było być :D Ale ja się nie dziwię, każdy w Tourze ma swoich poddanych. Szkoda tylko, że Jarkko nie dociągnął jednak do taja, zapracował sobie na niego.
Awatar użytkownika
Sempere

Post autor: Sempere »

Naprawdę bardzo interesujące widowisko serwują nam obaj panowie. :brawo:
"Kto jest dobry? Kto zły? Nie ma ludzi dobrych i złych, są tylko złe albo dobre uczynki. I ludzie, którzy miotają się między nimi." Éric-Emmanuel Schmitt
A-Rod

Jarkko teraz po seta!! C'mon!
Awatar użytkownika
Shinoda

Post autor: Shinoda »

Nie ma tego czucia, jest wyraźnie spóźniony do wielu piłek - tak można skwitować postawę Federera, dlatego też występ tu w Holandii jest dobrym posunięciem mając w perspektywie "małe szlemy".
2003 US Open
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

75 76(2)

Niezły meczyk, Roger w półfinale.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Zablokowany