Wimbledon 2017

Obrazek
Awatar użytkownika
Del Fed

Re: Wimbledon 2017

Post autor: Del Fed »

Robertinho pisze:
Del Fed pisze:
Lucas pisze: Del Fed, niezwykle miło z Twojej strony
No problem, empatia, trochę się takich porażek przerobiło, szczególnie z Fedem i ekipą z Turynu. :P
Ja tam się cieszę jak dziki i nie wiem, czemu miałoby to kogoś ranić, tym bardziej po tylu miesiącach benefisu Nadala. :)
Ja też się cieszę, ale w końcu jesteśmy sympatykami wiecznie przegrywającego klubu. Na razie dam chłopakowi spokojnie przetrawić. Bo wiem, co to znaczy. :P Na konsumpcję przyjdzie jeszcze czas, zwłaszcza że wyczyn Luxa może mieć historycznie niezwykle wzniosłe konsekwencje. :P

Opcja ignor jest bardzo spoko swoją drogą.
Ostatnio zmieniony 10 lip 2017, 21:58 przez Del Fed, łącznie zmieniany 1 raz.
Rafael Nadal, to zło, zgoda?

PS. Nie ma zgody na brak zgody.
matek20

Post autor: matek20 »

DUN I LOVE pisze:
matek20 pisze:
DUN I LOVE pisze: Kompromitacja organizatorów, jak zbudowali dach to właśnie po to, żeby w takich sytuacjach rozgrzewać światła.
Eeee co ty gadasz. Przynajmniej finał Federer-Murray i kolejny tytuł Rogera. Ile kasiory będzie z tego.
Ty wiesz gdzie ja mam szlemy Fabsterów? ;-) Chodzi o zwykłą równość szans.
No nie mów, ze nie chciałbyś takiej 19-stki ? :D
Turnieje MTT
2016: Monte Carlo W, Winston-Salem F

Czy rok 2019 będzie jeszcze większym cyrkiem niż 2017 i 2018 ?
Anula

Post autor: Anula »

Robertinho pisze: Ja tam się cieszę jak dziki i nie wiem, czemu miałoby to kogoś ranić, tym bardziej po tylu miesiącach benefisu Nadala. :)
To dobrze, że masz w życiu choc tyle radości. :P

Całkowita kompromitacja organizatorów. Takie sytuacje jak dzisiejsza z Novakiem nie powinny miec miejsca.
jonathan

Post autor: jonathan »

Anula pisze:Jonathanie. Nie wierzyłeś w babską intuicję. Błąd. ;)
Oj nie, nie dam się ponieść emocjom i dalej nie będę ufał.
filip.g pisze:Proponuję dać w tym samym dniu co półfinał z Fedem. Przecież i tak już się nie ceregielą.
W takim 2007 roku kiedy Nadal kończył trzecią rundę z Soderlingiem, Federer był już w ćwierćfinale.

Trzeci rok z rzędu Djoković ma te przygody z przekładaniem meczu na Wimbledonie, ale teraz mecz został przełożony w całości. O RG 2015 czy innych Rzymach nie wspominam. Trochę szkoda, że będzie miał zaburzony rytm turniejowy, bo mam wrażenie, że odnalazł się w Eastbourne i w Londynie też gra mu się naprawdę dobrze.
Federasta20

Post autor: Federasta20 »

DUN I LOVE pisze:Ty wiesz gdzie ja mam szlemy Fabsterów? ;-) Chodzi o zwykłą równość szans.
Zwłaszcza tego pyszałka ze Szwajcarii :]

Ostatni raz Muller był w ćwierćfinale WS dziewięć lat temu na US Open.

A organizatorzy rzeczywiście dali ciała, Koko podobno mocno dyskutował, ale nic nie wskórał.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

matek20 pisze: No nie mów, ze nie chciałbyś takiej 19-stki ? :D
Mam to w nosie, serio. Federera z tego turnieju widziałem w 3 meczach po 4-6 gemów w każdym. Trochę większy wpływ mają na mnie stracone nerwy w Australii. Chyba doszedłem do wniosku, że takie angażowanie się to przesada.

Fajnie, że rekord przetrwa co najmniej jeden szlem dłużej, ale 19stka jakoś mi się specjalnie nie marzy.

Cilić mógłby wygrać, chętnie bym wtedy poczytał co tam Mario ma do powiedzenia. :D :D :D
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
jaccol55

Post autor: jaccol55 »

Djoko jutro zaczyna na centralnym o godzinie 12 czasu miejscowego.
Awatar użytkownika
Robertinho

Post autor: Robertinho »

Anula pisze:
Robertinho pisze: Ja tam się cieszę jak dziki i nie wiem, czemu miałoby to kogoś ranić, tym bardziej po tylu miesiącach benefisu Nadala. :)
To dobrze, że masz w życiu choc tyle radości. :P
Widzę, że poziom szpil się przed dekadę nie zmienił. :P ;-D Spoko, w moim przypadku to raczej "mała rzecz, a cieszy", bo i tak prawie nie oglądam, a finału nawet jakbym chciał, to nie zobaczę. :)
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Awatar użytkownika
Robertinho

DUN I LOVE pisze:
matek20 pisze: No nie mów, ze nie chciałbyś takiej 19-stki ? :D
Mam to w nosie, serio. Federera z tego turnieju widziałem w 3 meczach po 4-6 gemów w każdym. Trochę większy wpływ mają na mnie stracone nerwy w Australii. Chyba doszedłem do wniosku, że takie angażowanie się to przesada.

Fajnie, że rekord przetrwa co najmniej jeden szlem dłużej, ale 19stka jakoś mi się specjalnie nie marzy.

Cilić mógłby wygrać, chętnie bym wtedy poczytał co tam Mario ma do powiedzenia. :D :D :D
Hje hje. :D
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Fakt, że za 3 tygodnie ma swój ślub chyba też nieco uzasadnia. :)
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Lucas

Post autor: Lucas »

DUN I LOVE pisze:y.

Ja tak generalnie ciepło traktuję Chorwata. Jakby tak Nole zrobił swoje w semi to mógłby z Marinem zagrać o tytuł. Na pewno byłby to ciekawy mecz.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Awatar użytkownika
filip.g

Post autor: filip.g »

jonathan pisze: W takim 2007 roku kiedy Nadal kończył trzecią rundę z Soderlingiem, Federer był już w ćwierćfinale.
Jeszcze rok i w wielkich szlemach ćwiartki Federera będą zaczynały z tygodniowym wyprzedzeniem.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

filip.g pisze:
jonathan pisze: W takim 2007 roku kiedy Nadal kończył trzecią rundę z Soderlingiem, Federer był już w ćwierćfinale.
Jeszcze rok i w wielkich szlemach ćwiartki Federera będą zaczynały z tygodniowym wyprzedzeniem.
Przecież wtedy Haas się wycofał i tylko dzięki temu Roger miał miejsce w QF.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

ObrazekObrazek

Wimbledon - plan gier na wtorek:

Kort centralny - start o 13:
Adrian Mannarino (FRA) vs Novak Djokovic (SRB) [2]
Venus Williams (USA) [10] vs Jelena Ostapenko (LAT) [13]
Johanna Konta (GBR) [16] vs Simona Halep (ROU) [2]
Ostatnio zmieniony 10 lip 2017, 22:03 przez Damian, łącznie zmieniany 1 raz.

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
Robertinho

#drabinka Pamiętamy.
Awatar użytkownika
jarosword20

Post autor: jarosword20 »

Wszyscy tylko Nole i Nole... A za Adrianem się nikt nie ujmie.
jonathan

Post autor: jonathan »

DUN I LOVE pisze:Przecież wtedy Haas się wycofał i tylko dzięki temu Roger miał miejsce w QF.
Tylko stwierdzam fakt, a wycofanie się Haasa nie zmienia tego, że Federer miał zaliczoną trzecią rundę i był o mecz (a potem dwa) do przodu, porównując go z Nadalem.
Awatar użytkownika
Lucas

Post autor: Lucas »

I nawet MTT nie ukoi moich ran, teraz sobie przypomniałem, że mnie Ent wyrzucił, ech :D. Zemszczę się przy zimowym paleniu w piecu :D.

A tak serio to chyba już przeszło, dał z siebie wszystko Rafa, nie ma co biadolić. Teraz zostaje już tylko negatywne kibicowanie, czyli to co tygryski lubią najbardziej :D.
“I doubt about myself, I think the doubts are good in life. The people who don’t have doubts I think only two things: arrogance or not intelligence.”- Rafa Nadal

"There are other tournaments in which I would like to win. However, in the end, trophies are just pieces of metal. The main thing that I took from tennis is love. She will remain with me forever, and I am sincerely grateful for this “ - David Ferrer
Awatar użytkownika
Żilu

Post autor: Żilu »

Zverev i Nadal wylecieli i od razu lżej mi będzie oglądać ten turniej. Szkoda tylko że przez słabe nerwy znowu ominęło mnie sporo z dzisiejszych widowisk.

Przed rozpocząciem turnieju moim jedynym życzeniem było właściwie tylko to, żeby któryś z doświadczonych specjalistów od trawy przeżył tenisową przygodę życia i zrobił półfinał. Wprawdzie bardziej liczyłem na Lopeza, ale niezmiernie cieszę się z sukcesu Luxa, który pokazał charakter. Z rozkręcającym się Ciliciem niby jest skazany na klęskę, ale kto wie...

Djoko mocno poszkodowany, ale jak mniemam widzowie i ich bilety odegrały tu decydującą rolę. Jak w ogóle wygląda system sprzedaży biletów na taki turniej? Wykupuje się wejściówki, na cały dzień, czy na poszczególne mecze?
Awatar użytkownika
lake

Post autor: lake »

Lucas pisze: Teraz zostaje już tylko negatywne kibicowanie, czyli to co tygryski lubią najbardziej :D.
Ale organizatorzy dokładają cegiełkę do tego, żeby polubić Serba bardziej niż instrumentalnie, przynajmniej jak dla mnie. :D

MTT Career highlights:
GS: W Wimbledon '15, US Open '17
WTF: -SF '17
M 1000: W Indian Wells '14, Monte Carlo '17, F IW '16, Cincinnati '17
ATP 500:W Halle '18 F Waszyngton '16
ATP 250: W s-Hertogenbosch '14, Newport '17, Sankt Petersburg '17 F Chennai '17, F Quito '17

Debel:
GS: US Open '17, '19, F US Open '15, F Wimbledon '16
M 1000: W Indian Wells '19, Rzym '19, F Miami '19
Zablokowany