Toronto - wyniki półfinałów turnieju singlowego:
[4] Alexander Zverev (GER) d. [WC] Denis Shapovalov (CAN) 6-4 7-5
[2] Roger Federer (SUI) d. Robin Haase (NED) 6-3 7-6(5)
Ma dopiero 18 lat i 3 miesiące. W tym wieku taki Nadal wygrywał Sopot dla przykładu. Sporo czasu ma Kanadyjczyk. Trochę dziwnie będzie widzieć takiego gracza w kwalach do USO.Del Fed pisze:Oglądałem seta z kawałkiem. Już mi trochę szkoda młodego z powodu tego, że jego gra średnio się adaptuje do tych wolnych kortów.
Najzabawniejsze że w obu przypadkach ten sam gość po drugiej stronie siatki i w obu przypadkach jest przedmeczowym faworytem.DUN I LOVE pisze:Djoković dokładnie 10 lat temu też grał tu finał z Rogerem i też walczył o swojego 2. mastersa. Grał wtedy przełomowy sezon, kilka tygodni wcześniej otwierając mastersowy wynik.![]()
Novak wtedy wygrał i sięgnął po 6. zawodowy tytuł, Niemiec też gra o taki numerek.
No i właśnie chodzi o to, żeby naumiał się więcej regularności, ale pozostał sobą i mógł ogarniać obecnym stylem.DUN I LOVE pisze: Ma dopiero 18 lat i 3 miesiące. W tym wieku taki Nadal wygrywał Sopot dla przykładu. Sporo czasu ma Kanadyjczyk.
Z tą różnicą, że Zverev nie będzie miał kolejno na rozkładzie numerów 3, 2, 1 jak Djoković, który dokonał takiego wyczynu jako pierwszy w historii. Może być jednak pierwszym graczem spoza Czwórki od Nalbandiana z dwoma Mastersami w jednym roku.DUN I LOVE pisze:Djoković dokładnie 10 lat temu też grał tu finał z Rogerem i też walczył o swojego 2. mastersa.
Błagam, Federer rozbija w pył tych, co to biją Rafę. No zupełnie jak w 2005-2007.DUN I LOVE pisze:Chociaż druga strona medalu podpowiada, że jak Nadal przegrał z Shapovalovem, to może i Rogera też by Kanadyjczyk postraszył.
Bo Agassi to był mistrz pierwszego tempa i szybkiej reakcji i jak nikt inny potrafił skrócić zamachy do minimum i kontrować. Tę szkołę Agassiego do perfekcji (ale przy returnie) opanowali Djoković i Murray.DUN I LOVE pisze:Z tamtego finału z 2005 roku utkwiła mi w pamięci jedna piłka jak Andre półwolejem z bh zgasił nadalowskiego świdra.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości