T7: Rotterdam, San Jose, Sao Paulo 2012
Re: T7: Rotterdam, San Jose, Sao Paulo 2012
Wracając do finału w Rotterdamie, to jestem pod wrażeniem skuteczności Federera w wykorzystywaniu i bronieniu break pointów. del Potro miał sporo okazji na przełamanie (szczególnie w drugim secie), a Roger do znacznej większości z nich podchodził bez pierwszego serwisu. To, z jaką pewnością rozgrywał wtedy wymiany, imponowało, podobnie jak jego szybkość poruszania się - już w meczu z Davydenką wyciągał takie piłki, że przecierałem oczy ze zdumienia. Szwajcar ostatnio naprawdę poprawił efektywność gry z bombardierami. Przez jakiś czas (lata 2009-2010) miał poważny problem z tego typu przeciwnikami, teraz znowu pokonuje ich jak na zawołanie. On wciąż mocno trzyma się pierwszej trójki rankingu, a start w Holandii i zwycięstwo w całym turnieju może oznaczać tylko tyle, że nie rzuca słów na wiatr i ciągle poważnie myśli o powrocie na pozycję lidera.
Swoje stanowisko na temat obecnej dyspozycji del Potro przedstawiłem podczas AO. Juan Martin przez kontuzję zgubił po prostu kontakt z najlepszymi na świecie i nie mógł się wraz z nimi rozwijać. Został w miejscu, a ścisła czołówka jeszcze bardziej podkręciła śrubę. Teraz naprawdę trudno będzie mu ten stracony dystans odrobić.
Swoje stanowisko na temat obecnej dyspozycji del Potro przedstawiłem podczas AO. Juan Martin przez kontuzję zgubił po prostu kontakt z najlepszymi na świecie i nie mógł się wraz z nimi rozwijać. Został w miejscu, a ścisła czołówka jeszcze bardziej podkręciła śrubę. Teraz naprawdę trudno będzie mu ten stracony dystans odrobić.
Mam nadzieję, że na kolejny tytuł nie będziemy musieli czekać do jesieni
.

- DUN I LOVE
- Administrator
Chyba nie. Zagramy raczej w halle, a Nadal wycofa się stamtąd (lub przegra przed finałem) po 11 sukcesie w Wielkim Szlemie w Paryżu.Joao pisze:Mam nadzieję, że na kolejny tytuł nie będziemy musieli czekać do jesieni.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
No co Ty, Paryż bierze przecież Djoker albo Federer, który zatrzyma Serba po kolejnym niesamowitym meczu.DUN I LOVE pisze:Chyba nie. Zagramy raczej w Halle, a Nadal wycofa się stamtąd (lub przegra przed finałem) po 11 sukcesie w Wielkim Szlemie w Paryżu.

No właśnie, Federer zatrzyma Serba, a w finale hołd lenny. Wszystko się zgadzajonathan pisze: No co Ty, Paryż bierze przecież Djoker albo Federer, który zatrzyma Serba po kolejnym niesamowitym meczu.

MTT career highlights (26-17):
2021: Delray Beach (F);
2020: Antwerpia (W), Cincinnati (W), Dubaj (F), Montpellier (F);
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2017: WTF (W), Sztokholm (W), Hamburg (W), Stuttgart (W), Acapulco (W);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
2014: Halle (F)
2019: Bazylea (W), Sztokholm (W), Szanghaj (W), Metz (W), Winston-Salem (F), Stuttgart (W), Madryt (W), Monachium (F), Barcelona (F), Houston (W), Acapulco (W), Buenos Aires (F);
2018: Paryż (F), Bazylea (F), Metz (W), Toronto (W), Estoril (F), Miami (W), Australian Open (F);
2016: WTF (F), Bazylea (F), Cincinnati (W), Roland Garros (F), Marsylia (W), Doha (W);
2015: WTF (W), Bazylea (W), Winston-Salem (W), Hamburg (W), Wimbledon (F), Stuttgart (W), Monte Carlo (F), Indian Wells (F);
Ja tam liczę na Isnera. No bo niby kto jak nie Big John miałby pod nieobecność Soderminatora obalić Nadala na RG przed półfinałem.robpal pisze:No właśnie, Federer zatrzyma Serba, a w finale hołd lenny. Wszystko się zgadza

Florek Mayerjonathan pisze:No bo niby kto jak nie Big John miałby pod nieobecność Soderminatora obalić Nadala na RG przed półfinałem.

Może przeniesiemy się do tematu T8?

MTT career highlights (26-17):
Jestem nawet w stanie w to uwierzyć. Ich head2head mówi w końcu sam za siebie.robpal pisze:Florek Mayer

Ok, w końcu czego nie robi się dla forumowego "nieprzyjaciela".robpal pisze:Może przeniesiemy się do tematu T8?

Wyniki finałów:
Wszystkie wyniki (kwalifikacji, turniejów singlowych oraz deblowych) można znaleźć na 1 stronie wątku.
- Rotterdam
[1] Roger Federer (SUI) d. [3] Juan Martin del Porto (ARG) 6-1 6-4
[2] Michael Llodra/Nenad Zimonjić (FRA/SRB) d. [3] Robert Lindstedt/Horia Tecau (SWE/ROU) 4-6 7-5 16-14
- San Jose
[3] Milos Raonic (CAN) d. Denis Istomin (UZB) 7-6(3) 6-2
[4] Mark Knowles/Xavier Malisse (BAH/BEL) d. Kevin Anderson/Frank Moser (RSA/GER) 6-4 1-6 10-5
- Sao Paulo
[1,WC] Nicolas Almagro (ESP) d. Filippo Volandri (ITA) 6-3 4-6 6-4
[1] Eric Butorac/Bruno Soares (USA/BRA) d. [4] Michal Mertinak/Andre Sa (SVK/BRA) 3-6 6-4 10-8
Wszystkie wyniki (kwalifikacji, turniejów singlowych oraz deblowych) można znaleźć na 1 stronie wątku.