Paryż-Bercy 2017

Obrazek
Hankmoody

Re: Paryż-Bercy 2017

Post autor: Hankmoody »

No nie popisał się Bułgar. Nie pierwszy, i pewnie nie ostatni raz. Spokojnie jutro Delpo.

Pięknie Benek wyjaśnił tego przebijacza.
Awatar użytkownika
Del Fed

Post autor: Del Fed »

DUN I LOVE pisze: Tutaj jednak ma prawo jechać na oparach - nie wiem, czy lepiej biegać za końcową z Dimugem czy próbować czytać pociski Isnera.
John mu pasuje, a i mecz bez biegania się przyda. Choć na pewno nie będzie łatwo, Isner broni finału sprzed roku. Z Dimugiem przed Sztokholmem były 2 niepowodzenia z rzędu.
Rafael Nadal, to zło, zgoda?

PS. Nie ma zgody na brak zgody.
jonathan

Post autor: jonathan »

DUN I LOVE pisze:Kiedy jest na świeżości. Tutaj jednak ma prawo jechać na oparach - nie wiem, czy lepiej biegać za końcową z Dimugem czy próbować czytać pociski Isnera.
Że też jest jeszcze ktoś, kto wierzy w zmęczenie Del Potro. To teatr, po którym wszyscy zgodnie znowu okrzykniemy go bohaterem. Tak to widzę. Rzekłem.
Awatar użytkownika
Emu

Post autor: Emu »

Nie wiem czy Barty podniesie się po tym punkcie przy 5:5 w tie breaku.
jonathan

Za mocne.
jonathan

Mario pisze:No i jeszcze typowy Jugol mu się włączył pod koniec, parafrazując najbardziej gorącego komentatora ostatnich tygodni.
Nie wiem, czy wiecie, ale Hajto wciągnął się niemożliwie w tenis, i to na tyle, że ogląda go po nocach, nawet więcej niż piłkę.
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

jonathan pisze:Nie wiem, czy wiecie, ale Hajto wciągnął się niemożliwie w tenis, i to na tyle, że ogląda go po nocach, nawet więcej niż piłkę.
W takim razie trzeba złapać z nim jakiś kontakt i na forum go zaprosić. :D

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Rroggerr

Post autor: Rroggerr »

jonathan pisze:Że też jest jeszcze ktoś, kto wierzy w zmęczenie Del Potro. To teatr, po którym wszyscy zgodnie znowu okrzykniemy go bohaterem. Tak to widzę. Rzekłem.
W 2013 roku Delpo miał Tokio (W), Szanghaj (F), Bazylea (W), Paryż (QF) i nawet niezły występ na WTF gdzie zagrał dobre mecze z Djokoviciem i Fedem.

Tutaj ma Pekin (3r), Szanghaj (SF), Sztokholm (W), Bazylea (F), po dużo mniej intensywnym sezonie.

Więc zgadzam się, tutaj większe wątpliwości można było mieć na gruncie potencjalnych rywali (ale zamiast Zvereva był Haase, a Dimitrowa - Isner), osobiście będę bardzo rozczarowany jak nie wygra z Isnerem.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Post autor: DUN I LOVE »

Julek powinien przemyśleć decyzję o zakończeniu kariery w 2018. :P

No i tyle z Puja, czy Gofę już awansował czy czeka na potknięcie RBA?
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Awatar użytkownika
Damian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Damian »

DUN I LOVE pisze:No i tyle z Puja, czy Gofę już awansował czy czeka na potknięcie RBA?
Już już. :)

MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
Awatar użytkownika
no-handed backhand

Post autor: no-handed backhand »

Damian pisze:
jonathan pisze:Nie wiem, czy wiecie, ale Hajto wciągnął się niemożliwie w tenis, i to na tyle, że ogląda go po nocach, nawet więcej niż piłkę.
W takim razie trzeba złapać z nim jakiś kontakt i na forum go zaprosić. :D
Jestem za. :D
Yoshihito Nishioka do Ciebie jedzie
jonathan

Rroggerr pisze:Więc zgadzam się, tutaj większe wątpliwości można było mieć na gruncie potencjalnych rywali (ale zamiast Zvereva był Haase, a Dimitrowa - Isner), osobiście będę bardzo rozczarowany jak nie wygra z Isnerem.
On nawet i na kolanach może zrobić ten Londyn i być tam znowu jedynym poważnym zawodnikiem (jak w ostatnich tygodniach), który da z Federerem dobry mecz. Uprzedzam bezsensowną wymianę zdań – nie twierdzę, że wcale nie odczuwa zmęczenia, tylko że wiele razy miał pod górkę bardziej niż teraz, a tu jednak wszystko jest w jego nogach i na jego rakiecie.
Damian pisze:W takim razie trzeba złapać z nim jakiś kontakt i na forum go zaprosić. :D
Może przez Agnieszkę i Dawida, z którymi się widuje i którzy dali mu ostatnio rakietę?

Zaraz do komentatorki, już to słyszę uszami wyobraźni - No weź zagraj ten bekend, pójdź do pierwszej strefy, zaproś partnerkę do gry w trójkącie, to jest ABC tenisa...
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Hajto - byłaby to prawdziwa truskawka na torcie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
jonathan

Mimo wszystko dziękuję, postoję.
Rroggerr

jonathan pisze:On nawet i na kolanach może zrobić ten Londyn i być tam znowu jedynym poważnym zawodnikiem (jak w ostatnich tygodniach), który da z Federerem dobry mecz. Uprzedzam bezsensowną wymianę zdań – nie twierdzę, że wcale nie odczuwa zmęczenia, tylko że wiele razy miał pod górkę bardziej niż teraz, a tu jednak wszystko jest w jego nogach i na jego rakiecie.
Zgadzam się. Z tym, że jak zawsze powtarzam, u Delpo dobrym barometrem formy fizycznej jest zawsze forehand, i w 2013 roku strasznie łupał w Tokio i Szanghaju, by w Paryżu czy Londynie meczach z Federerem czy Djokoviciem już bardziej przebijać. W Bazylei w tym roku chyba wyglądał pod tym względem dobrze.
Ostatnio zmieniony 02 lis 2017, 19:56 przez Rroggerr, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

OK.

Co do DelPo, biorę po prostu pod uwagę, że to już 4. tydzień na pełnym gazie. Nawet, jeżeli weźmiemy pod uwagę, że po Szanghaju miał 5 dni przerwy (pierwszy mecz w Szwecji zagrał we czwartek), to i tak daje sporą dawkę gry i gdzieś może się trafić słabszy dzień. Mam nadzieję, że jednak nie jutro, bo faktycznie powinien być groźny w Londynie.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Rroggerr

Delpo ma 53 mecze w tym sezonie na koncie, tyle co Federer, to też weź pod uwagę. Ja jestem dobrej myśli. :)
Awatar użytkownika
DUN I LOVE
Administrator

Rroggerr pisze:Delpo ma 53 mecze w tym sezonie na koncie, tyle co Federer, to też weź pod uwagę. Ja jestem dobrej myśli. :)
Dlatego jestem przekonany, że w Londynie intensywna jesień nie zrobi na nim wrażenia, ale jutro (kiedy gra kolejny raz w krótkim przedziale czasowym) może.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
jonathan

Kiedy on ostatnio padł jak długi na koniec sezonu? Mar del Plata 2008?
jonathan

Nadal w hali - Chung, Cuevas, Krajinović, Del Potro (zmęczony!), o finale strach pomyśleć.

I za to go kochamy.
Zablokowany