Australian Open 2018
Re: Australian Open 2018
Przepraszam, że wtrącam się w wasze żale na żale innych.
Niby jest kilka ciekawych spotkań, ale nie spałem ani jednej godziny i odpuszczam dzisiaj oglądanie. Może rano rzucę okiem na jakieś spotkanie.
Niby jest kilka ciekawych spotkań, ale nie spałem ani jednej godziny i odpuszczam dzisiaj oglądanie. Może rano rzucę okiem na jakieś spotkanie.
- DUN I LOVE
- Administrator
Myślę, że tak do 5:15/5:30 spokojnie można spać.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
-

Plan gier na czwartek:
Rod Laver Arena - start o 1:
2xWTA
[14] Novak Djokovic (SRB) vs. Gael Monfils (FRA)
Nie przed 9:
WTA
Jan-Lennard Struff (GER) vs. [2] Roger Federer (SUI)
Margaret Court Arena - start o 1:
[5] Dominic Thiem (AUT) vs. Denis Kudla (USA)
2xWTA
Nie przed 9:
WTA
Tennys Sandgren (USA) vs. [9] Stan Wawrinka (SUI)
Hisense Arena - start o 1:
2xWTA
Karen Khachanov (RUS) vs. [10] Juan Martin Del Potro (ARG)
Peter Gojowczyk (GER) vs. [4] Alexander Zverev (GER)
Show Kort 2 - start o 1:
WTA
[19] Tomas Berdych (CZE) vs. Guillermo Garcia-Lopez (ESP)
[7] David Goffin (BEL) vs. Julien Benneteau (FRA)
Denis Istomin (UZB)/Mikhail Kukushkin (KAZ) vs. Sam Groth (AUS)/Lleyton Hewitt (AUS)
Show Kort 3 - start o 1:
[13] Sam Querrey (USA) vs. Marton Fucsovics (HUN)
WTA
Nicholas Monroe (USA)/John Patrick Smith (AUS) vs. Nick Kyrgios (AUS)/Matt Reid (AUS)
[29] Richard Gasquet (FRA) vs. Lorenzo Sonego (ITA)
Kort 5 - start o 1:
WTA
[1] Łukasz Kubot (POL)/Marcelo Melo (BRA) vs. Paolo Lorenzi (ITA)/Mischa Zverev (GER)
Kort 7 - start o 1:
Tim Smyczek (USA) vs. [21] Albert Ramos-Vinolas (ESP)
WTA
Evgeny Donskoy (RUS) vs. [25] Fabio Fognini
Kort 8 - start o 1:
2xWTA
Hyeon Chung (KOR) vs. Daniil Medvedev (RUS)
Fernando Verdasco (ESP) vs. Maximilian Marterer (GER)
Kort 10 - start o 1:
Guillermo Duran (ARG)/Andres Molteni (ARG) vs. [3] Jean-Julien Rojer (NED)/Horia Tecau (ROU)
Adil Shamasdin (CAN)/Neal Skupski (GBR) vs. Marcus Daniell (NZL)/Dominic Inglot (GBR)
Guido Pella (ARG)/Diego Schwartzman (ARG) vs. Hans Podlipnik-Castillo (CHI)/Andrei Vasilevski (BLR)
Kort 12 - start o 1:
Scott Lipsky (USA)/David Marrero (ESP) vs. [8] Raven Klaasen (RSA)/Michael Venus (NZL)
[15] Marcin Matkowski (POL)/Aisam Ul-Haq Qureshi (PAK) vs. Marcelo Demoliner/Treat Huey (PHI)
[2] Henri Kontinen (FIN)/John Peers (AUS) vs. Damir Dzumhur (BIH)/Dusan Lajovic (SRB)
Kort 13 - start o 1:
Nicolas Kiefer (ARG) vs. Lukas Lacko (SVK)
Jiri Vesely (CZE) vs. [26] Adrian Mannarino (FRA)
WTA
James Cerretani (USA)/Ken Skupski (GBR) vs. Leonardo Mayer (ARG)/Joao Sousa (POR)
Kort 15 - start o 1:
WTA
Jeremy Chardy (FRA)/Fabrice Martin (FRA) vs. Pablo Cuevas (URU)/Horacio Zeballos (ARG)
WTA
[4] Pierre-Hugues Herbert (FRA)/Nicolas Mahut (FRA) vs. Matthew Ebden (AUS)/John Millman (AUS)
Kort 19 - start o 1:
WTA
Leander Paes (IND)/Purav Raja (IND) vs. Nikoloz Basilashvili (GEO)/Andreas Haider-Maurer (AUT)
Marius Copil (ROU)/Viktor Troicki (SRB) vs. [16] Rajeev Ram (USA)/Divij Sharan (IND)
Kort 20 - start o 1:
2xWTA
Mikhail Elgin (RUS)/Andrey Rublev (RUS) vs. Max Purcell (AUS)/Luke Saville (AUS)
Kort 22 - start o 1:
WTA
[10] Rohan Bopanna/Edouard Roger-Vasselin (FRA) vs. Ryan Harrison (USA)/Vasek Pospisil (CAN)
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
Przypominam o typowaniu MTT - Arti podał kilka godzin temu spotkania I rundy.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Plan gier w ES:
ES1:
Szarapowa v Sevastova
Muguruza v Hsieh
Djokovic v Monfils
Gojowczyk v Zverev
Halep v Bouchard
Struff v Federer
ES2:
Curenko v Radwańska
Thiem v Kudla
Haddad Maia v Pliskova
Chaczanow v Del Potro
Gasquet v Sonego
Barty v Giorgi
Sandgren v Wawrinka
ES1:
Szarapowa v Sevastova
Muguruza v Hsieh
Djokovic v Monfils
Gojowczyk v Zverev
Halep v Bouchard
Struff v Federer
ES2:
Curenko v Radwańska
Thiem v Kudla
Haddad Maia v Pliskova
Chaczanow v Del Potro
Gasquet v Sonego
Barty v Giorgi
Sandgren v Wawrinka
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
- Robertinho
Szczerze Ci powiem Kuba, nie wiem czemu postanowiłeś się do mnie dowalić. Zostałem sam w rzekomym hejtowaniu biednego Rafy. Wujek odszedł, DUN jak zawsze dba o "dobro forum", Mario dał sobie spokój, Przemek dał sobie spokój, wielu fanów Feda siedzi po norach. Płakać po tych ostatnich też nie zamierzam, skoro kogoś przerasta walka o własne przekonania. Pojawił się niejaki jarosword14, napisał publicznie kilka razy to, co wszyscy myślimy i został natychmiast zgnojony. Ale dał radę.
Co do zniechęcania, to nie chce mi się o tym gadać. Odbyłem na ten temat setki rozmów i dalej uważam tak samo. Można oczywiście hołubić kretynów typu ... i dziękować niebiosom, że zaszczycają swoimi przemyśleniami nasze niskie progi, można tolerować osobników typu ..., no bo przecież nie wolno cenzurować i banować. Efekt jest taki, że część tych, którzy ciągnęli ten wózek, dała sobie spokój, a dyskusje prowadzą i tematy zakładają te same osoby. Fajnie, że jest Barty i mu się chce, fajnie, że Dejwu się chce. Bo inaczej byłoby krucho.
Ja "dla dobra forum" odpuściłem, nie adminuje, umysłowego raka również już nie tępię. Ale widać dalej jest źle, dalej zniechęcam do forum. Dalej biedy Blue, którego musiałem bronić lata temu przed złą watahą, nie przyjdzie i nic nie napisze. Jak ktoś ma chęci i minimum zdolności radzenia sobie z ludźmi, to pisać będzie. Jak Lucas, jak jarosword, jak Filip, Anula i kilka innych osób, które sobie radzą, mimo zaczepek, czy różnic w poglądach. A jak komuś się nie chce, to zawsze znajdzie wytłuczenie.
Ogólnie nie wiem, o co Ci chodzi, serio. W sensie, co chcesz osiągnąć.
Co do zniechęcania, to nie chce mi się o tym gadać. Odbyłem na ten temat setki rozmów i dalej uważam tak samo. Można oczywiście hołubić kretynów typu ... i dziękować niebiosom, że zaszczycają swoimi przemyśleniami nasze niskie progi, można tolerować osobników typu ..., no bo przecież nie wolno cenzurować i banować. Efekt jest taki, że część tych, którzy ciągnęli ten wózek, dała sobie spokój, a dyskusje prowadzą i tematy zakładają te same osoby. Fajnie, że jest Barty i mu się chce, fajnie, że Dejwu się chce. Bo inaczej byłoby krucho.
Ja "dla dobra forum" odpuściłem, nie adminuje, umysłowego raka również już nie tępię. Ale widać dalej jest źle, dalej zniechęcam do forum. Dalej biedy Blue, którego musiałem bronić lata temu przed złą watahą, nie przyjdzie i nic nie napisze. Jak ktoś ma chęci i minimum zdolności radzenia sobie z ludźmi, to pisać będzie. Jak Lucas, jak jarosword, jak Filip, Anula i kilka innych osób, które sobie radzą, mimo zaczepek, czy różnic w poglądach. A jak komuś się nie chce, to zawsze znajdzie wytłuczenie.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2018, 21:32 przez Robertinho, łącznie zmieniany 1 raz.
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Myślałem, że Fed będzie w dziennej tak jak dziś Nadal. Szkoda bo znowu nic nie zobaczę. Pewnie już do końca będzie grał w nocnej.
Poprosił organizatorów by cały czas grać w wieczornej, może z raz nie spełnią jego oczekiwań. Jest to z jednej strony nieuczciwe w stosunku do Djokovica czy Rafy, ale z drugiej strony to jest biznes, sam sprawił, że jest najchętniej oglądanym tenisistą i wystawiają go w godzinach szczytu oglądalności.Artras pisze:Myślałem, że Fed będzie w dziennej tak jak dziś Nadal. Szkoda bo znowu nic nie zobaczę. Pewnie już do końca będzie grał w nocnej.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2018, 21:45 przez Kiefer, łącznie zmieniany 1 raz.
- DUN I LOVE
- Administrator
Ja też. Byłem pewny, że przed pracą sobie zobaczę RF. No nic, jak jutro ogarnie, to jeszcze w sobotę będzie okazja.Artras pisze:Myślałem, że Fed będzie w dziennej tak jak dziś Nadal.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
Nom, szkoda. Ja też jutro tylko cyferki.Artras pisze:Myślałem, że Fed będzie w dziennej tak jak dziś Nadal. Szkoda bo znowu nic nie zobaczę. Pewnie już do końca będzie grał w nocnej.
Jutro, a w sumie już dzisiaj w Melbourne aż 38 st. C w cieniu!!!
Pewnie Koko.Robertinho pisze:A kto będzie godzinach 6-8?
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
Gofę i młody Zverev. Może Djoković jak Panie przedłużą.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Przyczepiłem się, bo przez wiele lat Wasze biadolenie było głównym nurtem forum, co jak się zdaje, nie tylko mi nie przypadło do gustu.Robertinho pisze:Szczerze Ci powiem Kuba, nie wiem czemu postanowiłeś się do mnie dowalić. Zostałem sam w rzekomym hejtowaniu biednego Rafy. Wujek odszedł, DUN jak zawsze dba "dobro forum", Mario dał sobie spokój, Przemek dał sobie spokój, wielu fanów Feda siedzi po norach. Płakać po tych ostatnich też nie zamierzam, skoro kogoś przerasta walka o własne przekonania. Pojawił się niejaki jarosword14, napisał publicznie kilka razy to, co wszyscy myślimy i został natychmiast zgnojony. Ale dał radę.
I nie rozumiem zupełnie, dlaczego próbujesz sprowadzić obecnie panującą atmosferę na forum do niskiego poziomu rozmówców? Czy to, że ktoś się nie zgadza z Twoimi poglądami, od razu powoduje, że jest on na niższym poziomie (intelektualnym, dojrzałości? czy o jakim poziomie mówimy?)? I skąd przeświadczenie, że Ci którzy przestali się wypowiadać, robią to z powodów, o których wspomniałeś (Wujka nie liczę). No i w jaki sposób zmieniły się poglądy? Ja nie zmieniłem zdania w wielu kwestiach, podobnie jak Ty uważam, że zmiana pokoleniowa powinna już dawno nastąpić. Że młodzież zawodzi, że promowane przebijactwo nie jest atrakcyjne do oglądania itd., itd...
Przez cały dzisiejszy dzień napisałem kilkanaście postów (nim zaczęliśmy konwersację), które były... niezbyt rzucającymi się w oczy - tak jak w zasadzie wszystkie inne, podczas komentowania spotkania. Ty natomiast wpadłeś wieczorem i postanowiłeś tradycyjnie wystrzelić z armaty - jaki to ten świat jest zły, że Dimitrov jest do d. i że Nadal znowu oczywiście wygra i że trzeba by to wszystko zaorać. Ile można tego słuchać? Jesteś jak stara płyta, tylko narzekasz i narzekasz. Ewentualnie jak Federer wygra, to się zachwycisz i oczywiście zganisz, że jak to możliwe, że geriatryk wygrywa w tym wieku WS-a. Nie rozumiesz, że nieustanne wypowiadanie się w tonie apokaliptycznym po prostu powoduje niechęć u innych? Ile można słuchać tego samego?
Tak naprawdę, zapewne niejedna osoba zgadza się choćby z częścią Twoich poglądów, jednak ton, forma i sposób wypowiedzi powodują, że jest ona nie do przełknięcia dla wielu z nich.
Kończę. Wystarczy już. Żale wylane, nie ma co ciągnąć w nieskończoność, bo nie sprzyja to nikomu.

THE 30s CLUB… At 36 years 173 days Federer is looking to join Laver and Ken Rosewall at the top of the list for most Grand Slam titles won after turning 30. Victory here would also see him become just the 2nd man to win 3 Grand Slam titles after turning 35, after Rosewall. By winning 2017 Wimbledon aged 35 years 342 days, he became just the 3rd man in the Open Era to win 3 or more Grand Slam titles after turning 30.
Wawrinka, who won 2015 Roland Garros aged 30 years 71 days and the 2016 US Open aged 31 years 167 days, and Nadal, who won 2017 Roland Garros aged 31 years 8 days and the 2017 US Open aged 31 years 99 days, are the only other active players to have won 2 or more major titles after turning 30.
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
- DUN I LOVE
- Administrator
-
A w piątek hit Seppi vs. Karlovic
Dzisiaj ma być w Melbourne 37C, a jutro 39C. Zła wiadomość dla Djokovicia czy US Open 2016 to był przypadek niepowiązany z jego dawnymi cierpieniami w Melbourne i kondycyjnie stoi nieźle mimo przerwy?
Gier pewnie nie przerwą, bo wilgotność niziutka, a do zastosowania Extreme Heat Policy po zmianach musiało by być chyba z 50C.
![:] :]](./images/smilies/%5Bdblpt%5D%5D.gif)
Dzisiaj ma być w Melbourne 37C, a jutro 39C. Zła wiadomość dla Djokovicia czy US Open 2016 to był przypadek niepowiązany z jego dawnymi cierpieniami w Melbourne i kondycyjnie stoi nieźle mimo przerwy?
Gier pewnie nie przerwą, bo wilgotność niziutka, a do zastosowania Extreme Heat Policy po zmianach musiało by być chyba z 50C.
- DUN I LOVE
- Administrator
A kiedy były zmiany? Nie ma już granicy 35 stopni?Federasta19 pisze: Gier pewnie nie przerwą, bo wilgotność niziutka, a do zastosowania Extreme Heat Policy po zmianach musiało by być chyba z 50C.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
Pierwszy raz w karierze Nick przeszedł dwie rundy bez straty seta?