Ale skoro uważam, że będzie, to co mam pisać? Oceniam, że Fed gra gorzej niż rok temu, mimo, że na razie seta nie stracił.robpal pisze:Oczywiście, że może wygrać, dlaczego miałby nie móc? Tak samo może wygrać średni Federer (akurat prezentuje się dobrze i ma idealnie sprzyjające okoliczności) czy średni Djoković (tutaj nie jest średni, tylko dość słaby).Robertinho pisze:A średni Nadal spokojnie może to wygrać.
Ale pisanie, że "wynik w finale będzie odwrotny" itp. to już brzmi jak toksyczne biadolenie jakiegoś neurotyka.
Australian Open 2018
- Robertinho
Re: Australian Open 2018
Czołem Uśmiechniętej Polsce!
Pierwsze dwa zeszłoroczne mecze Feda też były kiepskie, zaczął koncert od meczu z Berdychem. Nie zdziwie się jak Fed dziś straci seta, zagrał trochę fajnych piłek, ale dużo błędów, dużo nie czystych uderzeń, specjalnie tego przecież nie robi.Robertinho pisze:Ale skoro uważam, że będzie, to co mam pisać? Oceniam, że Fed gra gorzej niż rok temu, mimo, że na razie seta nie stracił.robpal pisze:Oczywiście, że może wygrać, dlaczego miałby nie móc? Tak samo może wygrać średni Federer (akurat prezentuje się dobrze i ma idealnie sprzyjające okoliczności) czy średni Djoković (tutaj nie jest średni, tylko dość słaby).Robertinho pisze:A średni Nadal spokojnie może to wygrać.
Ale pisanie, że "wynik w finale będzie odwrotny" itp. to już brzmi jak toksyczne biadolenie jakiegoś neurotyka.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2018, 12:11 przez Kiefer, łącznie zmieniany 1 raz.
Pisałem przed Wimbem2017 że Fred bierze bez straty seta, przed AO2018 chciałem napisać to samo, ale nie zdążyłem przed zamknięciem tematu o faworytachSowa pisze:Jak zapomnicie o wszystkich jinxach, uprzedzeniach i myśleniu życzeniowym, to na obecny moment kto - Roger czy Rafa?

Zastanawiam się ilu z tych młodych talentów, którymi teraz się ekscytuje tak wiele osób przerodzi się w takich Gasquetów...
Takie Gadżety (jak mawiała moja Babcia) bez Fab4 mogą całkiem sporo zdziałać.filip.g pisze:Pisałem przed Wimbem2017 że Fred bierze bez straty seta, przed AO2018 chciałem napisać to samo, ale nie zdążyłem przed zamknięciem tematu o faworytachSowa pisze:Jak zapomnicie o wszystkich jinxach, uprzedzeniach i myśleniu życzeniowym, to na obecny moment kto - Roger czy Rafa?Zdania jednak nie zmieniłem.
Zastanawiam się ilu z tych młodych talentów, którymi teraz się ekscytuje tak wiele osób przerodzi się w takich Gasquetów...
Wydaje mi się czy Luthi mocno zaokrąglił się na twarzy?
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
MTT (Singiel) - Tytuły (36) / Finały (23)
Spoiler:
- Robertinho
Mnie przede wszystkim niepokoi gra z głębi kortu. Spacerowe tempo proponuje Gaskit i powinien być miażdżony, a nie jest.
Fed za bardzo był pewny siebie przed tym meczem. Jakieś gadki, że mu pasuje styl Francuza itp., wygląda to słabo. Zawsze go masakrował, a teraz walka w 2 drugim secie, żeby nie było powtórki jak z Goffinem.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2018, 12:19 przez Artras, łącznie zmieniany 2 razy.
- jarosword20
Idealny moment na przełamanie.
W formie to powinna być marmolada jak na USO 2015.Robertinho pisze:Mnie przede wszystkim niepokoi gra z głębi kortu. Spacerowe tempo proponuje Gaskit i powinien być miażdżony, a nie jest.
Passing-shot!!!!
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
Jednak set dla Helweta, zagrał kilka dobrych piłek w ostatnim gemie a Gadżet przy setowej banalnie zmaścił.
- DUN I LOVE
- Administrator
Trochę przycisnął Fed w końcówce i jest 2-0 w setach.
MTT Titles/Finals
Spoiler:
- Robertinho
Pomógł Riszaar, samobójczy atak, potem out i po secie.
- no-handed backhand
Dobrze gra Roger, nie gadajcie. Chociaż Rychu typowo.
- jarosword20
Mówiłem, że to idealny moment - Roger przyciska kiedy trzeba. Jeszcze jeden set i kończymy na dziś.
W drugim secie: W-UE
RG 14-7
RF 13-10
RG 14-7
RF 13-10
MTT - OSIĄGNIĘCIA:
Spoiler:
- jarosword20
Radwańska to niech zjeżdża z tego kortu, choć pewnie dzisiaj się jeszcze prześlizgnie.
Wygląda na to, że Riszard nie taki zły dziś.Damian pisze:W drugim secie: W-UE
RG 14-7
RF 13-10
Ale już jest po meczu, już po drugim secie Gasquet sobie dał spokój.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2018, 12:29 przez Kiefer, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robertinho
Chyba trzeci mecz z rzędu zaczyna od 2:6.jarosword14 pisze:Radwańska to niech zjeżdża z tego kortu, choć pewnie dzisiaj się jeszcze prześlizgnie.